Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 389
  • 838
  •   1
Отговори
# 495
  • София
От кой точно ретинол на ТО не сте видяли ефект?
The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane Серум само ми мазнееше, ефект не видях никакъв.
От малко продукти на ТО може да се види ефект  Grinning

А, има има ефект, но аз имам наблюдение от тийн.
За по-зряла кожа не знам.
Ретинолите, салициловата киселина, ниацинамида, кожата на тийна е прекрасна в момента. Изчисти се много от пъпките.
Тинейджърката измаза една опаковка ниацинамид, беше супер доволна в началото, след  това започна ужасно да и изсушава.

# 496
Здравейте! Имам питане. В края на месеца ми предстои пилинг процедура при дерматолог. Към момента, от няколко месеца, ползвам третиноин Акнатак всеки ден (0,025)  и на всеки 5 дни от около месец Акнелис 0,1. Колко време преди пилинга трябва да спра третиноина - седмица, 10 дни, 2 седмици? Дерматологът ми в момента е в чужбина, а когато се върне, няма да имам толкова много дни за реакция преди процедурата.
Преди химически пилинг съм го спирала 2 седмици по-рано.По време на пилинга не го ползвам, след пилинга също 2 седмици на мажа.

# 497
Благодаря, Над.

# 498
Да попитам- преди ретинола ли слагате крем за очи или след. Нещо греша, защото зоната около очите ми е по-зле от преди. А хидратирам доста. И не слагам ретинол около очите. Когато хидратирате с овлажнител преди ретинола, хидратирате ли и зоната под очите? Въобще как процедирате с очите?

# 499
  • Варна
Ретинола го слагам след два тонера,които мажа на цяло лице,шия,деколте.  Не нанасям в околоочната зона  След него клепам центела,серамиден серум,околоочен серум,околоочен крем и нощен крем. Всички серуми без околоочния ги нанасям на цялото лице включително околоочна зона,но без да прекалявам. Нямам сухота пу-пу.

# 500
Здравейте, отдавна не съм писала, но сега влизам с въпрос. Ползвам от няколко години (но не редовно всяка вечер) гръцкия третиноин 0,05%. Обаче кожата ми стана много фоточувствителна и отделно забелязвам едно потъмняване на тена на лицето в сравнение с шията. Четох, че може да е страничен ефект от третиноин. Сега съм решила да го спра и да опитам ретинол/ретинал. Целя антиейдж и избистряне на тен и бледи петна. Спряла съм се на Paula choice или Medik8. Има ли някой ползвал техните ретиноиди и ако може отзиви или да ги сравни? И най-вече ме интересува дали са подходящи за 50+ и за суха кожа. Защото чета много добри отзиви за тях, но като че ли повечето доволни са млади жени с по-скоро мазна и акнеична кожа. А аз целя съвсем друго и се притеснявам да не ми изсуши допълнително и без това сухата кожа или да не получа никакъв видим ефект. А цената и на двата бранда не е от най-приятните. Heart Eyes Честно казано аз от гръцкия трет не видях особена полза, в смисъл нищо УАУ не е, не е това което очаквах от подобен продукт. И понеже е уж по-силен от ретинол, направо не знам какво да очаквам от продуктите с ретинол.
Да кажа, че ползвам ТО, корейски продукти и слънцезащита 50+ целогодишно.

# 501
  • Варна
Теб пък винаги съм те мислила за девойка в диапазона 30+ Grinning. Направо ме шашардиса с тия 50+ сега. На въпроса ти...В тая възрастова група съм,но трет не съм ползвала и на тоя етап и не мисля. Медик и Паола също не съм/някак си още не мога да им преглътна цените Grinning/. Ползвам Ретинала на GG в момента и то слабия 0.05 при това изключително внимателно защото го запуках всяка вечер и се сдобих със ситен обрив по челюстта невидим,но се напипва. Разредих до през вечер с наблягане на хидратацфия и продукти със серамиди и нещата се оправиха. Та...ретиноиди ползвам от миналата зима и резултатът ми харесва,но ползвам и много други неща. Вит С,ниацинамид и хубави подхранващи кремове.
 Днес сефтосах един дневен крем с ретинол/звучи идиотски,но ретинолът е всъщност ретинил палмитат,който просто подпомага по-доброто усвояване другите съставки/.

# 502
prinzesata, направо да те черпя тебе, на 50 съм колкото и да не ми се иска. Grinning
Мен третиноина не ми прави проблеми, но аз го мажа пестеливо и винаги с крем след него. Не го мажа всяка вечер, редувам го с други продукти. Също ползвам вит.С серум и крем, киселините на ТО, ниацинамид, серум с ХК и много други антиейдж кремове. Но очакват от третиноина повече, поне от видяното при някои момичета как им изглажда лицето. Аз бръчки нямам толкова, но имам тъмни кръгове и суха и тънка кожа под очите.  И тия бледи петна, които от нищо не изчезват напълно. Повечето жени от ретиноиди имат супер бяла кожа без нито една бемка и петно, чак се чудя как е възможно. А при мен точно обратно,  тия петна ми се появиха в последствие, колкото и да се пазех от слънцето...
Ти понеже ползваш G&G, техния ретинал дали би се справил с бледи петна?

# 503
  • Mostly in my mind
В нова кожа е наличен ретиналът на g&g. Чудя се дали да си го взема или след ретинол на медик8 да продължа с ретинала им. Какво мислите? Цената няма да я коментирам пък хич. Според вас след 0.3 ретинол мога ли да мина на CR6, ако реша да е на Медик8 ретиналът или първо CR3?

# 504
Аз ползвах тройката (CR 3). Изхабих почти цялата тубичка и тогава взех CR 6 и остатъка от тройката го ползвах за под очите. По същия начин, като вас, стартирах с 3 TR и тогава прочетох за Ретинал.

# 505
Тия бледи петна хипопигментация ли са? Ако да, не мисля, че имат оправия, и аз имам една детелинка на скулата, но поне е четирилистна... Няма как да им се върне пигмента. Единственият вариант е да се белне около тях, че да не си личат толкова, но няма как да се предотврати и  тяхното изсветляване наред с останалата кожа.

# 506
  • Mostly in my mind
Аз ползвах тройката (CR 3). Изхабих почти цялата тубичка и тогава взех CR 6 и остатъка от тройката го ползвах за под очите. По същия начин, като вас, стартирах с 3 TR и тогава прочетох за Ретинал.
Благодаря. И аз разбрах за cr3 след като вече бях взех ретинола.

# 507
Тия бледи петна хипопигментация ли са? Ако да, не мисля, че имат оправия, и аз имам една детелинка на скулата, но поне е четирилистна... Няма как да им се върне пигмента. Единственият вариант е да се белне около тях, че да не си личат толкова, но няма как да се предотврати и  тяхното изсветляване наред с останалата кожа.

Не, те са си петна от слънцето, но просто са по-бледи, защото постоянно ги тренирам с нещо. Стоят леко по-тъмни от кожата ми и ми "вадят" очите...Grinning

Някой ползвал ли е измивния гел на G&G? Заслужава ли си да се поръчва? Какъв измивен гел ползвате когато слагате ретинала на G&G?

# 508
  • София
Ако е за вечер съм с олиото на скин 1004 и бялата пяна Балея, сутрин не ползвам измивен продукт.

# 509
  • Варна
Измивното с розова вода на Transparent lab ползвам в момента и едно аптечно,което доста нашумя във фейса правено. Пяната на Балея също не е лоша и тя се мотае в банята Grinning. За първа стъпка си ползвам орифлеймското на Новаж. Харесвам си го и пак него поръчах като свърши,че се заринах с нови неща и взех да се плаша.

Малко съм със смесени чувства за GG аз и не ме влече да пробвам други продукти освен ретинала. Ползвам го да не ходи зян Grinning обаче ме дразни това жълтото много.

Общи условия

Активация на акаунт