Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 396
  • 838
  •   1
Отговори
# 480
Вит. С и слънцезащита са перфектната комбинация. Сигурна ли си, че я подновяваш на всеки 2 часа. Дори и да си си вкъщи се слага. Щом виждаш слънцето и то те вижда.
Слагам и вкъщи като съм, но като съм вкъщи зимата, не подновявам на два часа - имам плътни завеси и в 16 светвам лампата, не мисля, че е нужно.
Мисля си, че е вит С, защото по ключицата ми избиха лунички точно когато почнах с вит С, там никога не бях имала петна преди, а и на шията слагам физичен фактор. По това време носех сребърно синджирче, може и от него да е, някъде четох, че вит С реагира на сребро.
Както и да е, супер редовна съм с фактора и слагам голямо количество. Лятото нося шапка, зимна шапка също имам, винаги съм с очила. Просто някои кожи са по-фоточувствителни. Подозирам в престъпление и лед маската.
Но когато не ползвах никакви активи, зимата слънчевите лунички ми изчезваха сами, а сега се сдобивам с нови.

# 481
Слагате ли витамин С по врата или само на лицето?

# 482
  • София
Ретинол вечер и витамин Ц сутрин слагам на лице, врат и деколте. Напоследък цялата рутина я правя и на трите зони, за жалост кожата на деколтето започна да показва признаци на стареене.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 19:29 от nad_tab

# 483
Onakava, причините може да да комплексни. Аз зная, че ретинолът и киселините правят кожата фоточувствителна. Разгледай хубаво какво ползваш.
Отдавна мажа деколтето и ръцете. Те показват ранните признаци на стареене.

# 484
  • Mostly in my mind
Ретинол и витамин Ц слагам на лице, врат и деколте. Напоследък цялата рутина я правя и на трите зони, за жалост кожата на деколтето започна да показва признаци на стареене.
А какво количество ретинол слагате? Защото на моето пише 3, 4 капки, но с тях абсурд да обхвана лице,шия и деколте. 3те само за лицето отиват.

# 485
  • пустинята Гоби
Какво слънце в този мрак и дъжд?
Това е заблудата на всички, които го пропускат и не получават резултати.

Мацката с 0,1 трет - не се лакоми, щото е без пари, а си подготви нещата.
Говоря за мазането с фактор вкъщи. Навън целогодишно съм с 50 фактор от години. Днес съм си вкъщи, еми извинявай, ама няма да се наклепам със слънцезащита.

Лично аз лятото винаги спирам третиноина. Но не и фактора. Изобщо това е най-важното, което съм научила последното десетилетие - винаги крем с фактор на лицето и ако може да не се пече директно на плажа. За съжаление на 20 нямаше кой да ми го каже.

# 486
Склонна съм към лунички лятото. Когато ми избиха тия петънца по ключицата, не ползвах ретинол още. Киселини не ползвам по принцип, в смисъл, много рядко млечна к-на много нисък процент.
Ако се накапеш с лимонов сок и се покажеш на слънце, става петно.
Аз за моята кожа мисля, че е от това, предвид каква е по принцип и какво и се случва, за други може да е друго.

# 487
Аз не спирам нищо лятото, а климата, където живея е средиземноморски. Ако живеех на екватора не трябва никога да ползвам ретинол. За спирането на ретинола лятото отдава е мит. Трябва си редовна и стабилна слънцезащита.
Кожата ми е бяла и петна нямам, но всеки си знае.

# 488
  • пустинята Гоби
Така е, аз действам според моята мазна и склонна към пигментация кожа и съм преценила, че лятото искам да спра третиноина. И друг път съм писала, че най-много си харесвам кожата точно след спирането му, а не докато го ползвам. Тогава резултатите си личат най-добре.

# 489
  • София
Ретинол и витамин Ц слагам на лице, врат и деколте. Напоследък цялата рутина я правя и на трите зони, за жалост кожата на деколтето започна да показва признаци на стареене.
А какво количество ретинол слагате? Защото на моето пише 3, 4 капки, но с тях абсурд да обхвана лице,шия и деколте. 3те само за лицето отиват.
Това е даденото количество за лице предполагам, още толкова за деколте и по-мъничко за шията.
На Ординари ретинола ли използвате, той беше единственият от който не видях никакъв ефект.

# 490
От кой точно ретинол на ТО не сте видяли ефект?

# 491
От малко продукти на ТО може да се види ефект  Grinning

# 492
  • Mostly in my mind
Това е даденото количество за лице предполагам, още толкова за деколте и по-мъничко за шията.
На Ординари ретинола ли използвате, той беше единственият от който не видях никакъв ефект.
На Медик8

# 493
От малко продукти на ТО може да се види ефект  Grinning

А, има има ефект, но аз имам наблюдение от тийн.
За по-зряла кожа не знам.
Ретинолите, салициловата киселина, ниацинамида, кожата на тийна е прекрасна в момента. Изчисти се много от пъпките.

# 494
Здравейте! Имам питане. В края на месеца ми предстои пилинг процедура при дерматолог. Към момента, от няколко месеца, ползвам третиноин Акнатак всеки ден (0,025)  и на всеки 5 дни от около месец Акнелис 0,1. Колко време преди пилинга трябва да спра третиноина - седмица, 10 дни, 2 седмици? Дерматологът ми в момента е в чужбина, а когато се върне, няма да имам толкова много дни за реакция преди процедурата.

Общи условия

Активация на акаунт