Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 104
  • 838
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Говоря за роакутан. Това беше вариантът, който дерматологът ми изключи като споделих, че имам склонност към сезонни депресии.

# 736
Говоря за роакутан. Това беше вариантът, който дерматологът ми изключи като споделих, че имам склонност към сезонни депресии.

Това е изотретиноин. Нищо общо с ретинол.
Объркала сте се. Нищо Simple Smile

# 737
Един лаик на почти 50. Опитах да изчета поне основното.
Не съм ползвала никакви кремове до сега, с редки спорадични опити при някаква нужда. Не ползвам грим. Натурално ми е всичко. Не мия лице със сапун. Кожа суха към нормална. Чета рутините на списващите, включват ужасно много продукти, аз особено сутрин нямам време да нанасям слой след слой. А и ми идва тежко, може би след като цял живот не съм мазала нищо.
Та към чуденките ми:
Сутрин започнах вит.Ц. След него, едва ми стигна време да поизчакам 10-ина минути малко да попие сложих Revitalift Filler HA. Слънцезащита не слагам, излизам по тъмно, в офис съм. Тук идва въпросът ми - задължиелно ли е да слагам и някакъв крем. Идва ми слой след слой някак прекалено.
Вечер измивам лицето отново или само с вода, или най-много пяна от време на време и то от тази на дъщеря ми-хималая. Приятна и щадяща е. И след това ретинол.
Не чувствам кожата си опъната, суха, дехидратирана, но допускам такава съм си свикнала да я усещам. Крем ми мазнее, някак не попива ли, лепне ми.
Та чуденето ми е свързано с кремовете, нямам навика да имам рутина и да мажа през 20 минути, а нямам и такова време за изчакване, може би от там е проблема.

# 738
  • Mostly in my mind
преди да  си изградя рутина и на мен ми беше чудно как ще мажа слой след слой. е, вече свикнах, не ми прави впечатвение и ми е супер на кожата. сутрин изчаквам 5 мин след всеки слой. върша си нещо друго, докато минат.

# 739
  • пустинята Гоби
Не всички нанасяме слой след слой. Аз сутрин мажа витамин С и почти веднага след него дневен крем. Като попие крема слагам слънцезащита задължително, моята кожа има нужда от такава. Крем, който да не ви мазнее може да откриете по метода проба-грешка. И аз не винаги съм доволна от продуктите, който си купувам, въпреки че друг ги е препоръчал. Личното ми мнение е че винаги има полза от дневен/ нощен крем, а от тук насетне останалото е бонус. Почнете с малко продукти, пък ако Ви хареса, може да надграждате. Аз рутина имам от почти 30 години, а съм на 44. Кожата ми го налага, пък и майка ми с крем става, с крем ляга, та и аз като нея.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 14:37 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 740
  • Mostly in my mind
Човек както свикне и се научи и има пример.  На мен е нямало кой да ми каже, обясни, добре, че са тези групи в последните години с толкова информация.
Дъщеря ми е на 12г. Отсега и тя си е създала, макар и семпла, рутина.

# 741
  • Варна
фаастък нямането на време е много относително понятие....Сутрин мия с вода,на влажна кожа пръскам флорален тонер и след него слагам корейски без да чакам нищо. Изчаквам две-три мин. да ги поеме кожата и слагам вит.Ц В това време съм си направила кафе. Пия 10мин. кафе и след това слагам центела,пептиди и дневен крем пак без нищо да чакам. Преди да изляза плясвам слънцезащита. Всичко това от ставането до излизането е 30мин. не се гримирам,прически не правя тъй,че толкова.

Навиците обаче ги имам от дете. Родителката Heart ме гонеше като империалист Grinning още от тийн годините ако си позволях да хукна навън без крем и ако вечер реша да не си мия лицето Joy.

# 742
То смешното е, че дъщеря ми има, аз нямам.
А тъжното е, че за да изчаквам между продуктите поне десетина минути следва да стана поне 30 минути по-рано (за 3 продукта например). Нямам работа за вършене сутрин, че да я върша докато чакам.
Ще опитам, ама то и с липса на сън не помагам на кожата си особено. За протокола, ставам в 6, извеждам куче (прибирам куче, мия куче, храня куче  Simple Smile  ) обличам се и излизам. Ще опитам без изчакване между продуктите, да видим. Благодаря Simple Smile. И остава да намеря крем, който не ми мазнее.
ПП. prinzesata, благодаря, и аз така си г представям, точно едни 30 минути ми трябват. Ще опитам да ставам в 5.30, ама не вярвам да ме държи дълго този ентусиазъм.
ПП2. Слънцезащита не бих могла да понеса на този етап, ползвала съм лятно време, когато ще съм по-дълго изложена на слънце, на плаж не ходя, но лицето е изложено и от просто годене по улиците, и особено деколте-там слагам. Тежко ми идва, но слагам, за да не изгоря, случвало се е. Та се пазя от слънце принципно аз.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 09:49 от фаастък

# 743
  • Варна
фаастък
слънцезащитата може да е просто дневен крем с хубави филтри демек 2 в 1.  От начало и аз изпадах в истерия,че трябва да слагам Grinning. За мен слънцезащите значеше онова мазното,с което упорито се клепотя на плажа през час Grinning. Е не е това. В момента ползвам едно изключително леко нещо,което обожавам. https://www.collagenapro.com/products/product-details/53  точно хидратиращ флуид си е. За плаж не става,но за градски условия бива. Има и доста корейски алтернативи. Имам две-три,които харесвам,но да не те затормозявам съвсем.
 Слънцезащитата сутрин обаче изисква кардинална промяна на вечерната рутина. Двойното почистване става задължително,защото филтрите няма как да ги свалиш без маслен продукт. Може и с мицерална вода като първи продукт.,но не знам колко е ефективно.

# 744
  • София
Сутрин толкова бързам за работа, че никога не чакам нищо!
Измивам с ледена вода и слагам малко центела и ниацинамид с ръце още в банята, следва серум с бакучиол, крем с фактор и капка ББ.
В сутрините с витамин Ц, измивам с гел ниско ph, след това нанасям тоник с витамин Ц, серум с витамин Ц крем с фактор и капка ББ.
Нищо не чакам, нанасям едно след друго.

# 745
И аз нищо не чакам.Мажа едно след друго и дотук нямам негативи.
Само да кажа, че СПФ факторите обикновените кремове не вършат голяма работа и не може да се разчита.Като цяло и аз избягвам слънцезащитата, защото дългосрочно не ми е ок на кожата.
Измиване единствено с вода бих практикувала само ако живея в планината.В градски условия за мен е задължително да почистя кожата вечер добре.

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 11:53 от ДХ3

# 746
  • София
С каквото и да се намажете, ако няма почистване, какъв е смисълът изобщо да се мажете с каквото и да е..

# 747
Ами, аз досега не съм се мазала с нищо. Затова сутрин само с вода, а вечера чат-пат с пяна.

# 748
Явно е индивидуалн със слънцезащита. И аз зимата съм по често само с крем, в който има фактор. Петна нямам. Едно единствено петно получих преди много години, когато бях на ски в слънчев ден без фактор (бях забравила да си сложа всякаква слъмцезащита, не че съм се правила на мъж....)

# 749
  • София
Аз мажа двуфазно сутрин - киселини, околоочен и след това един хидратиращ серум, слънцезащите ИЛИ като алтернатива няколко слоя тонер и слънцезащита и беж да потичам час през седмицата, или два през уикенда.
След като се прибера измивам цялото това нещо и тогава е тонер или серум/ ампула, хидратираща емулсия, слънцезащита и грим. Докато слагам продуктите с изчакване върша нещо из къщи, досадничко е че преди всяко нанасяне трябва да ми мия пак ръцете.
Вечер двуфазно измиване и трет, а напоследък се старая преди него да има серум (който е като тонер) с ниацинамид.

Общи условия

Активация на акаунт