Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 126
  • 838
  •   1
Отговори
# 150
  • Mostly in my mind
Приятелка ми пусна поръчката,че ми искаше 3д код на картата, а нямам такова чудо. Макар и с моите данни. Ще я попитам. Благодаря. Simple Smile

# 151
  • Варна
Зависи с кой превозвач. Моята до Англия се влачи 19дни като първо се мотаха 5 дни докато я изпратят. Това с корейски пощи. С Федекс за три дни беше в Англия.

# 152
  • Mostly in my mind
Сега видя. Още не е изпратена. Щели да се забавят поръчките, понеже много имали.

# 153
Момичета, аз съм с бяла, тънка, суха кожа. Преди години си бях взела Airol, но така и не го ползвах повече от 3-4 пъти.
Сега реших да пробвам пак и си купих продукта на The ordinary - Granactive retinoid 2%, който препоръчват за начало. Една седмица го ползвам и нямам никакви странични ефекти.
Върши ли някаква работа продуктите на The ordinary?

# 154
  • Варна
Мненията са разнопосочни,но за мен Ординари са хубава бюджетна марка. От ретиноидите им съм ползвала само гранактива в сквалан,но ми се отразяваше повече от добре. Добре е,че не ви дразни. Използвайте си го и после надградете ако усещате нужда.
 Аз тая зима съм с Cerave,но съм се заредила и с двата на G&G и...високата летва Терамид/ма....а им и намаления Grinning/ като до него ще стигна сигурно догодина зимата. Нямат измазване тия пущини Grinning.

# 155
Благодаря, prinzesata!

# 156
Момичета, аз съм с бяла, тънка, суха кожа. Преди години си бях взела Airol, но така и не го ползвах повече от 3-4 пъти.
Сега реших да пробвам пак и си купих продукта на The ordinary - Granactive retinoid 2%, който препоръчват за начало. Една седмица го ползвам и нямам никакви странични ефекти.
Вършат. Аз точно с този продукт започнах и на втората седмица имах лек пилинг. С тази ретиноид си позапълних гневната бръчка, като беше започнала да се очертава.

# 157
И аз започнах със същия продукт The ordinary - Granactive retinoid 2%...около седмица слагам и не знам внушавам ли си, обаче сякаш вече има "избистряне" на тена. Въодушевена вчера си поръчах и направо ретинол, да видим как ще ми понесе. Зачервяване нямам, единствено усещам леко засушаване, а аз съм със суха кожа и без това...на листовката пише да се нанася след серуми на водна основа обаче, а аз нанасям след тоник и после нанасям останалата грижа, която е корейска.
Дами, да ви попитам, как да различавам серумите на водна основа... Състава ли се гледа, консистенцията ли?

# 158
Ако няма масла в състава, значи е само с вода.

# 159
И аз го забелязвам, но като теб си мислех, че си внушавам Simple Smile.
В някои дни слагах преди него серума на the ordinary от Balance set. В други го нанасях директно, а след 15 мин - силно хидратиращ крем.

# 160
  • Варна
Избистря и още как. Разликата при мен беше видима още след седмица,но има и друго...Заедно с ретиноида накупих и въведох още хиляда благинки Grinning. Пептиди,серамиди,добрия стар хелурон,галатомицес Grinning абе шантава работа. За капак смених и кремовете,че и слънцезащита свястна взех и воала скоро очаквам да ми искат лична карта като си купувам винце JoyJoyJoy.

# 161
Здравейте, вдъхновителки
Опитах да изчета всички теми и май прекалих с количеството информация наведнъж и моля за съдействие дали правилно съм разбрала.
Възраст: 48;
Кожа : суха, тънка, отпусната, с едно голямо пигментно петно и няколко малки и с всеки изминат ден все по дълбоки бръчки;
Продукти:  Турски Acnelyse % 0.025 krem tretinoin;  Алое вера гел; Крем за суха кожа правен в аптека съдържащ кокос масло, китова мас, ланолин и др.масла.
Процедура:
1. почистване и подсушаване
2. алое вера гел за хидратиране и основа за предпазване
3. изчакване 20 мин за попиване на гела
4. Acnelyse % 0.025 на тънк слой без втриване
5. изчакване 20 мин за попиване на acnelyse - то
6. мазен крем за финал
Като начало тази процедура се прави един път на пет дни, след това един път на четири и дни и т.н докато кожата привикне за ежедневно прилагане.
Ако се прави ще се прави пилинг на лице  в салон Аcnelyse % 0.025 не се ползва 3 дни преди  и 3 дни след пилинг на лицето
Моля, моля включете се и дайте мнение, правилно ли съм разбрала.
Благодаря предварително Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 162
  • София
Като начало тази процедура се прави един път на пет дни, след това един път на четири и дни и т.н докато кожата привикне за ежедневно прилагане.
Това, което съм чела е че се започва веднъж на 72 часа, тоест на всяка трета вечер, за да се ретинизира кожата. От това как приема трета постепенно започваме да го ползваме през ден и след това всеки ден. Периодът при всеки е различен.
Аз ползвам трет от началото на октомври и през ден ми е ОК. На няколко пъти слагам 2-3 вечери подред и кожата ми се изсушава много, както и я усещам раздразнена и щипеща при ползването на други продукти. Засега продължавам през ден.

# 163
Значи- почва 1 път седмично.Така две-три седмици.
После два пъти през минимум 72 часа-пак за няколко седмици.
И едва тогава се вкарва още едно нанасяне и така, докато се започна всеки ден.
Може да се ползва в сандвич-
преди/след трет някакви продукти.А може самостоятелно, това си е до кожа и усещане.
Кокосовото масло не е много ок за лице, но пак е въпрос на кожа.

# 164
  • Mostly in my mind
Като казахте благинки от jolse съм поръчала ей този серум. Как според вас мога да го вкарам в рутината? Мислех си за сутринта. А дали замества хидратиращия крем, който също е с хиалурон или и двете? https://makeup.bg/product/675249/?gclid=Cj0KCQiA4OybBhCzARIsAIcf … DIO0aAt49EALw_wcB
Също си взех и ампула Центела, но не съм измислила още къде и нея да вкарвам...

Общи условия

Активация на акаунт