Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 10

• 79 196
  • 838
  •   1
Отговори
# 180
Колебая се какво да поръчам Avene A oxitive или  Avene cleanance. В момента ползвам Avene physiolift нощния балсам с ретинал. На 38г с нормална кожа. Моля за препоръки ,момичета

# 181
  • София
А oxitive за мен е най- доброто от бранда.
Хубаво ми е, чисто, действащо - лице, шия, деколте.
Даже мисля да си взема и да се върна, нищо, че много време вече съм на трет.

# 182
  • Mostly in my mind
Айде, моята поръчка от jolse от вчера е на път. Стискайте палци да не платя много отгоре. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 183
  • 1st floor
От този ретинол може ли да ми излизат пъпки или се дължи на нещо друго:
https://www.notino.bg/la-roche-posay/redermic-krem-protiv-brchki/
Ползвам го от октомври 3-4-5 дни в седмицата. Напоследък взеха да ми излизат някакви много гадни големи и болезнени пъпки, понякога даже с две-три връхчета по лицето. Confounded Тъкмо мине едната, появи се друга...Иначе кремът е много приятен, попива бързо. Резултат обаче май не забелязвам или е рано? Четох, че бил слаб, но аз до сега не съм ползвала друг тип ретинол и би трябвало, като за начало, да е ок.

# 184
  • Mostly in my mind
Чела съм, че  е напълно вероятно пъпките да са от ретинола. Но при честата му употреба минавали по-бързо дори.

# 185
  • тук-там
Нищо ми няма на мен от него. Ползвам го през ден. Но и по принцип не ми излизат пъпки. Със суха кожа съм.

# 186
  • Варна

НеПоКоРнА
първи ретинол ли ти е? В каква рутина го ползваш? Да няма нещо друго.с което реагира?

# 187
НеПоКоРнА, ако са по брадичката, може да е хормонално.

# 188
Да, може да излизат пъпки.Пърджинг ефект има в началото при някои хора.
А какви точно резултати очаквате? Резултатът при мен, да речем, е поддържане на кожата в едно и също състояние вече 5г. За няколко месеца не мисля, че
нещо драстично ще се види, особено с ретинол, особено ниска концентрация.

# 189
  • 1st floor
Всичко останало от грижата за лице съм ползвала и преди ретинола. Очаквах да заприлича на 20 годишната си версия! Шегувам се, разбира се. Но четох мнения в нета, че веднага се забелязвало свиване на пори, изглаждане на тена,  изчистване на акнето!, позапълване на бръчките. Та затова се вглеждах. Пъпките не са само по брадичката. То добре, че излиза само по една...минава, след нея друга...

# 190
  • София
Да, може да излизат пъпки.Пърджинг ефект има в началото при някои хора.
А какви точно резултати очаквате? Резултатът при мен, да речем, е поддържане на кожата в едно и също състояние вече 5г. За няколко месеца не мисля, че
нещо драстично ще се види, особено с ретинол, особено ниска концентрация.

Аз явно съм странен случай, резултат от Avene A-oxitive видях след месец употреба, кожата е много по-гладка на пипане.

# 191
То ефект има, нещо ще се
подобри, но чак уау надали.Просто общо кожата ще изглежда по-добре.
При мен няма нови и задълбочени бръчки, кожата е свежа и стегната, порите по-чисти, но нито се махнаха, нито подобриха, нито пъпки спряха да излизат, ното петната се махнаха.
Та всичко е според зависи.Въпреки всичко, заради ген и грижа, кожата ми е ок за годините си.Което за мен е рвзултат.

# 192
ММ същото отбеляза, че кожата ми е много гладка на пипане. Чак ме пита с какво се мажа. При мен ефект чак след повече от година и в момента мажа всяка вечер Avene A AOxitive. И преди съм споменавала, че го въведох многооо бавно, но сигурно. Ретинолът е маратон не спринт.

# 193
  • Mostly in my mind
Според мен това да се прави всеки ден едно и също, без пропускане е в основата. Дори и с по-бюджетни продукти. Постоянен ли си, резултат ще има. Simple Smile
Аз съм постоянна от два месеца. Преди не съм помагала толкова грижи за кожата си.
Дано и това, че пия колаген също окаже влияние.
Засега не виждам големи разлики, но това, че  е по-чиста, гладка и хидратирана, мисля, че не е малко. Simple Smile

# 194
  • Варна
Резултат има видим при мен,но е от комплесната грижа тъй лато тотално смених рутината. Влага и подхранване плюс ретинол и всичко е Ок.

Общи условия

Активация на акаунт