Косопад - тема 24

• 84 988
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Да, трябва малко време да мине преди изследванията.Интересно, че лекарите при които съм ходила по повод косопада, всички ми казваха, че не е възможно косата да реагира седмица след инфекцията, а аз още на първото измиване на косата по време на боледуването я усетих променена.Но по-късно си дадох сметка, че ковида само е прелял чашата, тялото ми е било в дефицити може би повече от година преди това и косата реагира буквално мигновено.

# 316
При мен не са дефицити, нали все се следя.Може би това есента да беше Ковид, бях мн зле, а реално направих само един тест.Ако в било Ковид нормално сега да реагира така косата.Този Ковид правих 3 теста след карантината( мъжът ми беше болен) и чак третият показа, че и аз съм се разболяла.

# 317
ДХ3 извън темата за косата, този Ковид по- различно ли протече при теб в сравнение с предишните пъти?

# 318
Да, само една слаба хрема, повече заден секрет и слабост обща, но нищо общо с преди.Бях на погребение и моя близка беше болна, обади се след това да каже, че е с Ковид и ние се тествахме.Мъжът ми се разболя първи, беше с 37,2 и отпадналост.
С първия Ковид бяхме с 38,5, главоболие, силна отпадналост, без обоняние и вкус, на легло, аз с кашлица, болки в муслуките, очните ябълки.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 00:47 от ДХ3

# 319
И аз карах Ковид миналата седмица. При мен обаче обратното. За разлика от миналия път, в който не бях разбрала, този път беше брутален. Температура над 39. Повечето пъти 39.4-39.5. Много силна умора и болки в мускулите, все едно са ме пребили, нямах сили за нищо, силна хрема, храчки, кашлица. Абе на легло. Само спях и ядях. Апетит имах иначе. Още не съм се и оправила напълно де. От вчера съм на работа сефте. Трудно ми е качването по стълби, по- бързото ходене, задъхвам се. А съм трениращ човек. Чувствам се като некоя баба. И аз усетих мигновена промяна в косата си. За 2 дни буквално стана като слама. И започна много да капе...

# 320
Много съжалявам, момичета, за това през което минавате, много.Но и двете сте с опит в косопада и познавате добре нуждите на тялото /тригерите за предишни епизоди на косопад/ и косата си и съм сигурна, че бързо ще премине този път.
Аз две години ходих със слама на главата си след ковидкосопад и не знам кое ми помогна, но сякаш омега 3 ми подейства добре.

# 321
Здравейте, може ли мнение за тези три  продукта за косопад , чудя се кое първо  да пробвам.Парусан , Фитовал, Здраве форте 

# 322
Аз съм доволна от Парусан, ползвах цялата серия, като от витамините изпих две опаковки, и ги комбинирах с витамините за коса на ДМ. Но зависи и каква е причината за косопада все пак.

# 323
Парусана и Фитовала много ми изсушаваха косата. Ефект за косопада не видях и от двата, но както каза и *Emerald, важна е и причината заради какво капе косата. Здравето не съм го използвала.

# 324
  • тук-там
Парусин ползвах, но и много други неща. Имаше ефект, така че бих препоръчала като част от тероията Парусин.

# 325
Здравейте, моля за съвет какво да използвам за много суха коса+косопад. Какви продукти да използвам, има много мнения за тианде, elia, но дали има ефект?

# 326
Няма, почти съм сигурна.

# 327
Няма, почти съм сигурна.
И аз така предположих, а и са скъпички. Все пак пари на вятъра в крайна сметка.
Може би да потърся някакви масла от билки, домашни маски

# 328
В темата има много инфо(на 1стр.) за маслените бани плюс козметика, дала резултат.Маслените бани овлажняват скалпа.За сухата коса трябва да се подбере правилна козметика- шампоан, маска, балсам и финиши.Тоест грижата за косата си остава.Ползвате ли хидратираща козметика за косата?

# 329
В темата има много инфо(на 1стр.) за маслените бани плюс козметика, дала резултат.Маслените бани овлажняват скалпа.За сухата коса трябва да се подбере правилна козметика- шампоан, маска, балсам и финиши.Тоест грижата за косата си остава.Ползвате ли хидратираща козметика за косата?
Ами честно казано доста различни хидратиращи шампоани използвах nuggela sule, moroccanoil, kerastase, от хидратиращи серии, но без резултат, косата ми се омазнява много бързо, скалпа започва да ме сърби, чувствам тежка и суха, няма блясък. За косопад използвах ревалид шампоан, от него още по суха става

Общи условия

Активация на акаунт