Косопад - тема 24

• 84 970
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
И аз имам спомени за позитивни отзиви за Епруваж в по-стари теми.
Лори, при ежедневна употреба омазнява ли?
Не никак не омазнява и за разлика от другият ми любимец Гроу Горджас серум няма и аромат.
От серията на Епруваж шампоан, балсам и балсам без отмиване като цяло съм доволна,но подновявам само серума, който за мен е най -добрият им продукт.

# 391
Здравейте, отново! Понеже от време на време ми идва музата да търся препарати за поникване на коса, сега се натъкнах на това. Някой ползвал ли го е? Мислите ли, че си струва да се пробва? В описанието не е споменато колко често да се ползва. Само да припомня, че косата ми е трайно оредяла и досега не съм открила нещо, чиято употреба да доведе до резултат откъм сгъстяване.https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/Eprouvage%20Restorative.

Много съм доволна от Епруваж серум,използвах 3 бутилки, на мен ми трябваше по -дълго време от 4седмици, определено си заслужава.
В момента използвам Керастаз серум ежедневно и след като свърша наличният се връщам към Епруваж ежедневно.
А как го ползваше? Питам, понеже в описанието пише след измиване, върху влажна коса. От друга страна, доколкото знам, при сериозно лечение продуктът трябва да се ползва сутрин и вечер. Ама как да стане на влажна коса, не мога да я мия сутрин и вечер. Оредяването е очевидно, особено най-отпред, централно, просто ми се набива на очи всеки път като се погледна...
И да попитам последно - с какъв шампоан, балсам и маска мога да го комбинирам за по-добър ефект и вид? Косата ми е много мазна, но в краищата по скоро суха, абе на никъде - разплетена дамаджана. Малко под раменете е, но не е равна.

# 392
Епруваж серум  / всички останали серуми също/ използвам с  масаж на скалпа ежедневно.

# 393
Искам да вметна, че на мен от приорин, биотин и колаген,  съдържащ биотин , два пъти ми се възпалява жестоко жлъчката. Стигнах до антибиотик.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 11:39 от Анонимен

# 394
Имате ли отзиви за този продукт?Съставките изглеждат чудесни.

https://laduti.de/bg/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/

# 395
Имате ли отзиви за този продукт?Съставките изглеждат чудесни.

https://laduti.de/bg/%D1%81%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B8/
И аз бях попаднала на този продукт и се чудих, но май в България го няма. Статията, която гледах го посочваше като най- ефективното средство за растеж на коса, ама може и да е фалшива реклама, знам ли.

# 396
Мисля, че има опция за доставка до България.Чудя му се.Съставът е изключително добър, но пък съм се заринала със серуми и всякакви мазила и наскоро си обещах, че нищо повече няма да взимам докато не употребя наличните.А сега съм впечатлена от този серум...

# 397
Мисля, че има опция за доставка до България.Чудя му се.Съставът е изключително добър, но пък съм се заринала със серуми и всякакви мазила и наскоро си обещах, че нищо повече няма да взимам докато не употребя наличните.А сега съм впечатлена от този серум...
Дано някой да го е ползвал и да се включи с отзив.

# 398
За Laduti hair serum отзивите в UK са по - скоро негативни ,хората споделят,че на официалния сайт блокират негативни ревюта и че  обещаният ефект след 6м.  употреба изобщо не е истина.
Не съм го използвала,но при тази цена и тези отзиви не бих рискувала. И аз съм решила да редуцирам покупките до изчерпване на наличните количества ще видим колко ще успея.
По препоръка на Chris Wenzel шампоан и балсам и след тях балсам без отмиване и олио за връхчета би трябвало да е достатъчно за здрава коса. Грижата за скалпа също е много важна. Няма продукт който да е универсално добър за всички, много зависи от типа коса, видът косопад, дали е предизвикан от липси, хормонален дисбаланс, генетично тънка коса и т.н., но за мен грижите се отплащат след... време.

# 399
Лори, благодаря, че се включи!Щях да го купя, въпреки обещанието си...То е обсесия някаква търсене и пробване на чудния продукт.
За грижите съм на същото мнение като теб, но и при мен когато нещата са тръгнали отвътре мазилата отвън почти нищо добро не носят.Изглежда, че моята причина за косопада е хистаминова непоносимост и когато се поизчисти хистамина в тялото спря дискомфорта в скалпа и косопада понамаля.Та сега съм на етап стимулация на фуликулите, но съм  много внимателна защото от лосиони с алкохол и някои масла така съм си раздразвала скалпа, че е било нетърпимо.

# 400
Здравейте!
Присъединявам се към проблема с капещата коса и оредяващата глава, за жалост.
Тъй като тези дни ще си пусна изследвания, за да разбера какво се случва в организма ми, ме интересува следното: при какви стойности (горе-долу) на отделните показатели видяхте промяна? Знам, че всичко е строго индивидуално, но примерно при референтно 34.5 желязо, моето като е 13.5 се чудя следва ли да започна прием и т.н. Прочетох почти на 95% споделения опит от Вас, за което благодаря! Simple Smile

# 401
Ani_Dinkova,
От личен опит за прием на желязо, ефект при мен имаше при достигане на нива към Оптимални към 80 в моя случай. За съжаление при мен косопада и много тънката коса бяха при т.нар. нормални нива около 30, отне ми доста време над година прием на желязо за да достигна оптимални нива. Приемам Gentle Iron 28mg + vitamin C 1000mg.

# 402
Здравейте! Аз също последните 2 месеца имам страшен косопад, особено като е мокра косата, като нанасям балсам или като я разресвам..страшна работа. Ходих на дерматолог преди няколко дни и ми предписа добавки Nipone, все още не съм го взела, защото исках да си пусна изследвания. Та днес го направих и нещата със щитовидната не изглеждат наред, Anti TPO(MAT) ми е 40 пъти над нормата, направо плашещо. На 6ти съм на ендо. Та за сега се отказах от тези добавки, но въпреки това дерматоложлата ми каза, че са доста добри и помагат за сгъстяване и намалят косопада.

# 403
Не намирам инфо за добавката.

# 404
Не намирам инфо за добавката.

@Achi92

Ще ви кажа това, което бих искала някой да ми беше казал преди 10 години.

Трябва да посетите дерматолог, който е специалист по косопад. Те могат да направят биопсия на скалпа и да ви кажат точно защо губите косата си. Посетете също вашия общопрактикуващ лекар и направете пълен кръвен панел, за да сте сигурни, че няма дефицит на витамини или хранителни вещества.
Добавката която са ви препоръчали ще ви помогне само ако имате някоя от тези липси/ много по добър вариант е да приемате по -висока концентрация на липсващият витамин или минерал, а комбинираните добавки да оставите за поддържаща терапия за след това/
Посетете ревматолог, за да сте сигурни, че няма основни автоимунни заболявания. Посетете ендокринолог, за да сте сигурни, че не е нищо хормонално. Ако всичко това се провери, вероятно е или андрогенна алопеция, или телогенен ефлувиум, или може да са и двете. Андрогенната алопеция е най-честата форма на косопад при мъжете и жените. Известен е още като мъжка плешивост/женски тип косопад или генетичен косопад. Ако това е, което имате, тогава най-добрата ви линия на защита е локален или орален миноксидил плюс предписан DHT блокер като Dutasteride или Spironolactone. Дутастерид блокира повече ДХТ от финастерид. Допълнителните терапии, които поддържат тези лекарства, са ниско ниво на лазерна светлинна терапия, микроигли, PRP инжекции и масажи на скалпа. Маслото от розмарин, смесено с вашия шампоан, е чудесна природна терапия. Просто знайте, че никой шампоан или балсам няма да накара косата ви да порасне отново. Един добър шампоан и балсам като Nizoral, Revita,  или Pura D’or могат да подпомогнат предписаните терапии, но те сами по себе си няма да възстановят косата ви. И биотинът ще помогне само ако имате истински дефицит на биотин. Освен това знайте, че всяко лечение се нуждае от поне 3 до 6 месеца, за да покаже подобрение, но вероятно от 6 месеца до една година, така че не спирайте никакви терапии твърде рано, защото смятате, че не действат. Последователността е ключова, както и търпението. Ранната намеса е абсолютно жизненоважна, защото щом косменият фоликул е мъртъв, той е мъртъв и не можете да направите нищо, но докато е активен, дори слаб или латентен, лечението може да помогне. Просто знайте, че има ТОЛКОВА много различни видове косопад и вие третирате различните видове косопад по различен начин, поради което е толкова важно да разберете защо губите косата си на първо място. Няма универсална терапия за косопад. ТРЯБВА да знаете защо го губите, за да знаете как да го лекувате правилно. Късмет!

Богатство от информация⬇️
https://youtu.be/khblU1xkVk0

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 11:53 от Lorinda

Общи условия

Активация на акаунт