Косопад - тема 24

• 84 974
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, има два вида ампули за косопад на Phyto, кой вид са по-хубави и имате ли мнение за ампулите или шампоана за косопад?

# 376
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Заради необясним и силен косопад на дъщеря ми (15г), лл ни изпрати на кожен лекар. Тя направи ПКК и естествено нищо притеснително не показа. Изписа шампоан, лосион и капсули Ревалид. Аз обаче на своя глава направих препоръчаните тук изследвания, защото за две седмици косата на детето остана наполовина. Ето и резултатите:

Хормоните са наред, само TAT е висок. Желязото, вит.Д и феритин са в долната граница. Как да тълкувам това?
Днес ще отида при лл, но реших и тук препатилите да питам.

# 377
Значи, че има дефицити и трябва да наваксате, особено Д.СРП е завишено, била ли е болна наскоро? За тат- да я види детски ендокринолог и да каже мнение.При децата нещата не са като при големите.
Ако е била болна от Ковид наскоро, може би затова да такива нещата с желязото, но не е нещо фрапантно.Д може да започнете да давате още сега.

# 378
  • Манчестър
Глюкозата е висока за 15 г момиче, въпреки,че е в референтните стойности. вит Д много ниско ниво, плюс един хормон е висок.
Според мен за консулт с ендокринолог.

# 379
  • Някъде по Дунава
Глюкозата е висока за 15 г момиче, въпреки,че е в референтните стойности. вит Д много ниско ниво, плюс един хормон е висок.
Според мен за консулт с ендокринолог.
Да, вече записахме час.

# 380
  • София
Здравейте,
Преди година бях чел за нещо на натурална основа тук /за себореята/.
Станал ми е навик да се чопля и гледам да не поддържам дълги нокти. А и косопада (андрогенен) мисля че се провокира допълнително (тънки са косъмчета по горната част)...

но може да пробвам и от съвременната мед. козметика, стига да няма кортикостероиди...

Не знам ако отида на дерматолог (трихолог също ако има такива в София), дали ще ми каже нещо по-различно от преди 9-10г.
В момента даже и целеви шампоан не ползвам...

# 381
А миноксидил ползваш ли?

# 382
Здравейте, освен косопад, някой има ли загуба на плътност на косата? Косата ми стои прекалено мека, безжизнена и тънка като "захарен памук". Това често ли се свързва с проблем на щитовидната жлеза? 

# 383
Здравейте, отново! Понеже от време на време ми идва музата да търся препарати за поникване на коса, сега се натъкнах на това. Някой ползвал ли го е? Мислите ли, че си струва да се пробва? В описанието не е споменато колко често да се ползва. Само да припомня, че косата ми е трайно оредяла и досега не съм открила нещо, чиято употреба да доведе до резултат откъм сгъстяване.https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/Eprouvage%20Restorative.

# 384
Чета в отизивите, че за 4 седмица косата била видимо сгъстена- това не мога да си го представя дори. Но коментарите са супер надъхващи.

# 385
Преди 2 години след прекаран Ковид  косата ми взе да капе на кичури.За 1 месец ми окапа 80  процента.Започнах да пръскам в корените хининова вода вътре слагах по 7 капки розмарин.Паралелно с това започнах да пия Приорин ,който ми носеха от Германия.Пиех по 3 капсули дневно.Две сутрин една вечер.Така пишеше на кутията.Изпих 3 кутии по 120 капсули.Сега косата ми е същата,даже приятелки ми казват,че се е сгъстила още.

# 386
Коментарите в Рибката явно са претърпяли модерация,  и на мен 4 седмици ми се струват малко за видим резултат.
Пробвала съм розмарин и други етерични масла, приорин не съм пила.Може би има значение и от какво е косопада...

# 387
  • Карлово
Здравейте мамитас 🙂 винаги съм имала ужасна коса-тънка, рядка, мазна…. Но сега е кошнарно-косопад след раждането. Можете ли да ми препоръчате шампоан, но да кажа, че все още кърмя бебата и съм ограничена в избор на такъв. Препиръчаха ми парусан - има ли ефект? Или какъвто и да е друг… благодаря 🙂

# 388
Здравейте, отново! Понеже от време на време ми идва музата да търся препарати за поникване на коса, сега се натъкнах на това. Някой ползвал ли го е? Мислите ли, че си струва да се пробва? В описанието не е споменато колко често да се ползва. Само да припомня, че косата ми е трайно оредяла и досега не съм открила нещо, чиято употреба да доведе до резултат откъм сгъстяване.https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/Eprouvage%20Restorative.

Много съм доволна от Епруваж серум,използвах 3 бутилки, на мен ми трябваше по -дълго време от 4седмици, определено си заслужава.
В момента използвам Керастаз серум ежедневно и след като свърша наличният се връщам към Епруваж ежедневно.

# 389
И аз имам спомени за позитивни отзиви за Епруваж в по-стари теми.
Лори, при ежедневна употреба омазнява ли?

Общи условия

Активация на акаунт