Косопад - тема 24

• 84 987
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, след здравословни проблеми ( премахната щитовидна жлеза) косата ми доста капе, и е доста суха...абе отвсякъде е зле. Каквото и да ползвам все едно имам метла, пада, къса се. Минаха вече 9месеца от операцията и косата ми е по- зле от преди. Някой от вас ходил ли е на анализ на скалп( коса) . Четох че има такива , но никъде не намирам мнения.

# 361
Здравейте, аз имам по-особен проблем, не точно косопад. Дълги години имах навик да си дърпам кичур коса в последствие косата в тази част се накъса и изтъня. През последните 2г овладях навика, но косата все още едвам едвам расте и в тази част е много тънка и суха.. иначе косата ми е плътна, расте много бързо, но в тази съсипана част положението е много зле. Мислех, че като спра с навика косата ще се оправи, но явно травмата е доста тежка. Притеснявам се дали въобще ще израсте някога. Започнах терапия с mediceuticals шампоан, балсам и спрей. Какво бихте ми препоръчали като следващи стъпки. Какво друго мога да включа. Също мислех да отида на специалист за анализ на скалпа тук в София, но доста лоши отзиви видях и все още не съм запазвала час. Пуснах си доста изследвания и имах дефицит на някои витамини и в момента пия вит Д, фолиева киселина, като започнах и биотин от 10000мг, четох че е важен за коса/нокти.

# 362
Здравейте, от Приорин таблетки доволни ли сте ?
Също така и на Ревалид?
И на Биотрейд ?

# 363
  • Бургас
Аз пих миналата година Приорин и съм доволна,     тази реших да пробвам Парусан и също съм доволна, но трябва да се пият поне 2-3 месеца

# 364
Включвам се да споделя и информация, която научих от дерматоложка в Ютуб. Казва, че миноксидил може да се ползва и при андрогенен косопад, и при телогенен. Нуждата от ползване непрестанно и окапването при спиране се дължи на това, че в случая на андрогенни я косопад причината за него си остава, съответно порасналата коса окапва. Както хапче за високо кръвно действа само, докато се ползва. В случая на телогенен косопад (стрес, лошо хранене, болест, тн) миноксидила можело да се ползва 1-2 години за възстановяване и след спирането му, ако причината за косопада вече я няма, не би трябвало да има проблем. Та се зачудих дали да не пробвам, тъй като има хиляди продукти и домашно рецепти, повечето от които според мен действат на самовнушение. Отделно че всички дават резултати поне след 3-4 месеца, а временния косопад горе долу за толкова време си спира сам, и не знаеш реално помага ли продукта. Отделно и четох коментари от хора на които лекари директно са им казали да запознат а миноксидил, вместо да си губят времето и парите за продукти, които я действат, я не. Дерматоложката препоръчва 5% за жени, от 2-та нямало смисъл. Казва и че страничните реакции като окосмяване в други чести са редки, и все пак в коментарите се срещнаха и такова, които са ги изпитали, плюс главоболие. Някой ако е пробвал миноксидил може ли за сподели впечатленията си, изглежда, че един от препаратите, броящи се на пръсти, които доказано работят. Видях и мнение, че бил токсичен за домашни животни и особено за котки, но не съм търсила повече инфо. Също откъде го купувате, тук се предлага от очевидно съмнителни сайтове. Имам спомени че в Гърция го имаше?

# 365
Скоро се видях с дерматолог и ми беше казано, че Миноксидил се продава и в аптеката на Промахон. До колкото занам правят доставки в България. Моя миноксидил си го купувам от клиниката на моя трихолог чрез куриер.
За мен това лекарство не е панацея и не виждам добър резултат. Ползвам го от около 2 години.

# 366
Скоро се видях с дерматолог и ми беше казано, че Миноксидил се продава и в аптеката на Промахон. До колкото занам правят доставки в България. Моя миноксидил си го купувам от клиниката на моя трихолог чрез куриер.
За мен това лекарство не е панацея и не виждам добър резултат. Ползвам го от около 2 години.
Благодаря за информацията и споделения опит и съжалявам, че не подействало за теб. Наистина и аз като панацея го приех, така го представят.
Иначе в добавка споделям неща, които също се препоръчват, а поне в тази тема не са коментирани - да не се прекалява с кафето. Тъй като намаля усвояването на желязо, както и важността на диета, богата на протеини.

# 367
Моят мъж е с един кичур присадена коса при Зарков и съответно изписан миноксидил до живот.
Аз се боря с косопад от поне 10 години.
Започнах и аз да се мажа с миноксидрила октомври месец. Да, действа. Да, расте нова коса. Но и да, имам вече мустак и бакенбарди.

# 368
Кой процент ползва съпругът ви и кой процент ползваш ти?

# 369
5%, аз ползвам същия.

# 370
Ако намалиш процента може и да опадат екстрите, като мустак и бакенбарди.

# 371
Аз и преди бях писала за Миноксидила, че при мен нямаше ефект. Но това беше преди почти 15 години, когато в България още го нямаше. Бях го поръчала от един английски сайт(Biovea). Може и да е бил менте де, помня че го взех на изгодна цена.

# 372
Аз също ползвам миноксидил от много време с известни прекъсвания. Освен него съм използвала почти всички известни ампули на пазара, спомням си, че имаше и на времето някакви ампули Крисчина или нещо подобно, които бяха безбожно скъпи и тях ползвах, както и много друго, плюс мезотерапия и плазмотерапия. Единствен ефект съм видяла от миноксидил 2 процента, на мен 5 процентния ми е силен, последно пробвах началото на годината да мина на него и не ми понесе добре, получих сърцебиене и окосмяване по лицето. Иначе и от 2 процента миноксидил си имам окосмяване по лицето, но не е нещо фрапантно. И другото нещо, от което аз съм видяла положителен резултат е филъра за коса, като аз слагам по два милилитра, за да обхване почти целия скалп.

# 373
  • Северо=Западналия край
Есента ползвах наноксидил, три месеца по предписание на дерматолог. Сега от февруари почнах да слагам миноксидил 2%, но го спрях защото много започна да ме сърби скалпа. Ефект и от двете не виждам, косата продължава много да пада. Правя втори курс и с анакапс, за съжаление и от него ефект никакъв......

# 374
Аз също ползвам миноксидил от много време с известни прекъсвания. Освен него съм използвала почти всички известни ампули на пазара, спомням си, че имаше и на времето някакви ампули Крисчина или нещо подобно, които бяха безбожно скъпи и тях ползвах, както и много друго, плюс мезотерапия и плазмотерапия. Единствен ефект съм видяла от миноксидил 2 процента, на мен 5 процентния ми е силен, последно пробвах началото на годината да мина на него и не ми понесе добре, получих сърцебиене и окосмяване по лицето. Иначе и от 2 процента миноксидил си имам окосмяване по лицето, но не е нещо фрапантно. И другото нещо, от което аз съм видяла положителен резултат е филъра за коса, като аз слагам по два милилитра, за да обхване почти целия скалп.
Може ли да кажеш какъв е този филър? Досега не съм ползвала филъри и не съм много наясно. И да попитам осезаем ли беше ефектът от него? Моята коса е доста видимо оредяла и търся начин да я пооправя, но засега без успех.

Общи условия

Активация на акаунт