Косопад - тема 24

• 82 473
  • 742
  •   1
Отговори
# 90

Какво ви е мнението ?

# 91
#_ Toni,
Около година приемах комплекс витамини от т.нар." нокти,кожа и коса", не повлияха на състоянието на косата или кожата ми. След което лекар ми препоръча след направени кръвни изследвания, комбинация от витамини с много по високи дози от съдържанието на комбинираните, който да покрият липсите.
Имам усещането,че комбинираните витамини са за хора без изявени симптоми, нещо като превенция.

# 92
Дерматоложката ми препоръча Анакапс капсули и шампоан  за следродилен косопад дали мога да ги пия по време на кърмене ?

# 93
Здравейте, момичета! Страдам от постковид косопад вече над година. Пуснах си тези дни изследвания, от пкк личната ми каза, че нищо ми нямало.. да съм чакала косопада да спре..
От това, което излезе ме притеснява ниското ниво на феритин. Според вас какво мога да направя в тази насока?
Другото, което ме притеснява е вит. B12 - пия мултивитамини на Alive ,а там дозата на B12 е почти никаква, пия висока доза биотин 5000mcg , вит. Д и цинк 22мг. Нямам си на представа защо е толкова висок този показател и честно казано доста се изплаших, очаквах да е нисък, а не над нормата.. Да спра ли мултивитамините или някоя от другите добавки заради високия B12?
За вит. Д сама явно съм предозирала и го спирам напълно.
Към личната не бих се обърнала отново. На дерматолог ходих преди няколко месеца и ми предписа шампоан и ампули, от които ефект нямаше изобщо.
Моля за всякакви препоръки и съвети. Hands Pray

Hgb ( Хемоглобин )      151   g/L   120 - 160
Hct ( Хематокрит )      0.460   L/L   0.360 - 0.480
Глюкоза ( Glucose )      4.76   mmol/l   3.60 - 6.10
Креатинин (Creatinine)  69.00    µmol/l   До 84.00
TSH платен        3.250     mlU/l      0.300 - 4.200
FT 3 ( свободен Т3 )      5.57   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )      14.60   pmol/l   12.00 - 22.00
Желязо (Fe)      23.44   µmol/l   6.60 - 34.00
Свободен ЖСК ( UIBC )      36.80   µmol/l   20.00 - 62.00
Тотален ЖСК ( TIBC )      60.24   µmol/l   42.00 - 78.00
Феритин ( Ferritin )      28.92   µg/L   13.00 - 150.00
Витамин В12 ( Vit. B12 )      732.00   pmol/l   140.00 - 490.00
Фолат в серум ( Folate )      31.80   nmol/l   10.40 - 42.40
Витамин D total (25-OH Vitamin D)      155.00   nmol/l   50.00 - 120.00

# 94
  • Бургас
poli, в каква доза и за колко време си приемала вит.Д, че чак си предозирала

# 95
# 96
Toni, в листовката пише, че не се приема при бременност о кърмене…
Didibs аз ползвам старата серия на тези, прикачвам ти снимка, защото имах 1/2 останало шише от миналата година. След инвитро процедури на мен започна да ми капе косата и доста ми помогна. После забременях и косопада ми спря, следователно спрях и серума.
Сега съм 7м. след раждане и 3м. след ковид, положението е ужас. Падат топки коса по няколко на ден, остана ми 1/4 от косата…Вчера я подстригах до раменете, от месец правя домашна маска с жълтък, масло от репей и ракия. Пия витамини на прегнакеър, защото кърмя и не мога други…Започнах от тази седмица и серума на PK. Поръчах от рибата серията за косопад https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … r-restoration-kit и ще ходя да пусна пълни изследвания в събота. Пусках изследвания септември 40 дни след Ковид и всичко беше сравнително добре, но явно нещо се е раздрънкало по веригата…

# 97
Поли, от изследванията ви се вижда, че проблема не е в приеманите от Вас хранителни добавки а във възпалителен процес. Имате ли някакви оплаквания? Да сте прекарала скоро отново Ковид без да сте разбрала? Не сте дала резултати от Тромбоцити. Ако кръвта ви е по-гъста затова и хемоглобина ви е толкова висок. Само пример ви давам. Витамин Б12 е висок , защото при възпаление черният дроб активира запасите на Б12. Това съвпада с високият Хемоглобин и Витамин Б12. Витамин Д ако сте била повече на слънце лятото сте си го набавила от там + високата доза която явно сте приемала и лятото. Не пишете каква доза на ден? Щитовидните ви хормони ми се виждат малко завишени въпреки че са в норма. Ковид атакува щитовидната жлеза - възпалява я. Косопад е възможен точно и от щитовидната жлеза. Как ви е СУЕ и ЦРП? Д-димер? Чернодробните ензими как са? Въобще и тази ПКК е малко осакатена от към резултати. Друг по-оптимистичен вариант е да усвоявате много добре хранителните добавки. Кои марки и по колко на ден взимате? Желязото и Феритина се влияят косвено от високият Б12. Когато Б12 е висок над нормата тогава намалява Желязото и Феритина. Но пък вие не взимате Б12 във високи дози? Дайте малко повече информация.

Последна редакция: чт, 24 ное 2022, 13:34 от Felicity King

# 98
Ползвали ли сте някои от тези продукти ? Има ли ефект ?

# 99
Здравейте!
Бихте ли споделили от кой дерматолог, който специализира при косопад в София сте доволни?
При мен изведнъж започна да ми пада косата и бих искала да отида при добър специалист.

# 100
Аз се учудвам, че ЛЛ се е ориентирала само по ПКК за това, че косопадът няма общо с ПКК...🤔🤔 В смисъл, ПКК не дава чак толкова конкретна информация за причините за косопад- освен ако няма по-големи аномалии в хемоглобина примерно...

# 101
# 102
Да спра ли мултивитамините или някоя от другите добавки заради високия B12?
За вит. Д сама явно съм предозирала и го спирам напълно.
Поли, ти спря ли добавките поне десетина дни, преди да дадеш кръвна проба за тест?

# 103
Пусках изследвания днес. Желязото и хемоглобинът ми са така при прием на Сорбифер по 1 таблетка през ден. При мен просто желязото, дори и "в добрите времена", си варира в някакви граници от 10 до около 15 (дори при феритин над 80). Мисля, че съм далеч от предозиране.🙂
Скрит текст:
 Като цяло съм много доволна от резултатите (основно ме интересуваха Б 12 и гликиран хемоглобин). Б 12 преди ми беше 263 (вече съм над латентния дефицит, но има накъде да се вдига още), глюкозата е повлияна със сигурност и от много малкото сън в нощта, преди да изследвам.

Последна редакция: вт, 29 ное 2022, 01:02 от dolce miele

# 104
Натурални съставки които доказано помагат при косопад :
Кофеинът е полезен поради потенциала си да противодейства на косопада, причинен от стрес.  Куркуминът е включен в списъка заради своите антиандрогенни и противовъзпалителни свойства.  Освен това маслото от тиквени семки изглежда е антиандрогенно и изглежда се представя добре в проучванията.  И накрая, Saw Palmetto обикновено се използва за растеж на косата и цялостно здраве на косата, тъй като е антиандрогенно и противовъзпалително.
Важно е да се признае, че тези естествени съставки не заместват стандартната медицинска терапия, като миноксидил, финастерид, лазерна светлинна терапия, PRP и микронидлинг.  Въпреки че тези съставки не могат да заменят конвенционалните медицински терапии и операцията по трансплантация на коса, те могат да бъдат част от ежедневието, което подобрява цялостното здраве на косата.
Това е част от проучване направено от Dr. Gary Linkov пластичен хирург, който е един от водещите американски дерматолози занимаващи се с присаждане на коса. Интересното за него е,че самият той страда от алопеция тоталис....
В момента правят допълнителни проучвания със тези съставки и до края на 2023 година се очаква да има нов серум създаен от неговата клиника.

Общи условия

Активация на акаунт