Косопад - тема 24

• 84 750
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, мили дами!

Не намерих такава тема във форума, затова реших да пусна нова. От известно време наблюдавам нашумялата "Рецепта срещу косопад" - чай или масло от розмарин. Става въпрос за:
- вариант 1 - масло от розмарин - мазане и масаж на скалпа с масло от розмарин (ако косата не се омазнява бързо) - вариант 2 - чай/запарка от розмарин - вода от розмарин и 1-2 стръка мента като чай, като се пръска ежедневно в скалпа без отмиване.

Някой ползвал ли е розмарина, за да се пребори с косопада и имате ли ефект? И по-конкретно намаля ли ви косопада или ви пораснаха нови косички, но старите такива не спират да падат?

Ще се радвам да споделите впечатленията си, ако сте ползвали розмарин за грижа на косата ви Relaxed

# 406
  • София
След ковид имах косопад. Правех маска от масла, едно от които е розмарин. Дали те помогнаха или след преминаването на обичайния 3-4-месечен период, е трудно да се каже.

# 407
На мен розмарина не можа да ми помогне. Ползвах го като запарка с впръскване, без отмиване, а мисля че бях ползвала и етерично масло от розмарин, смесено с кокосово и рициново за маска преди къпане. И от двете процедури не ми се сгъсти косата. Може и на всеки различно да влияе, аз още търся чудото, което да ми подейства.

# 408
Ползвам отвара от розмарин, ползвам и масло преди миене на косата .....Не виждам ефект, но го правя.

# 409
От маслата много бързо ми пада къната в корените и сега в това топло време не ми се къносва през две седмици и спрях маслата.От тях косата стои лъскава, но не съм забелязала нов растеж.Ползвах кокосово, рициново, розмарин и бадемово.
Отвара също ползвах /розмарин и репей/, но я спрях защото в момента ползвам стимулиращи растежа лосиони.Не съм забелязала подобрения в никаква посока.
Mariat, при теб от какво е причинен косопада, разбра ли се?Помня, че споделяше за прегледи при д-р Зарков, но скоро не си писала как напредвате.

# 410
Какво да ти кажа. Последно бях на контрола в началото на декември месец. За съжаление не откри файла със снимките ми от предните посещения. Тогава каза, че моя косопад дори не е андрогенен. Припомних, че тази диагноза ми е сложена от него....и да продължавам ли да миноксидила при това положение. Щото нали миноксидила действа само за такъв вид косопад. Каза да си продължавам, защото подпомага космите да се задържат по- дълго на скалпа. Следващата ми контрола е идващия декември месец.

# 411
А колко време мина откакто ползваш миноксидил и има ли някакъв резултат?По спомен мисля, че беше 2 процента, нали?

# 412
Около 2 години го ползвам. 2%, да. Виждам оредяване в средата на челото.

# 413
Здравейте , момичета. Може ли да се присъединя към вас? След брутален косопад от 2-3 седмици изследванията ме насочват към Хашимото, не съм ходила на лекар все още, защото излязоха днес, но положението не е розово изобщо. По всяка вероятност ще ги повторя, защото приемах колаген с биотин от време на време и започнах с Приорин от няколко дни, а се оказа че Биотина влияе на щитовидните хормони. Никой не ме предупреди де Simple Smile Въпреки, че моите дози Биотин не са толкова високи , че да повлияят много на соойностите все пак искам да съм сигурна. Феритина ми е 44, мисля да започна със Сорбифера. Голяма мъка ми е, знам че ще ме разберете. Винаги съм имала красива , гъста къдрава коса - моята гордост, единственото нещо, което харесвах в себе си. Половината загубих миналата година след Ковид, а сега и това. Опитвам се да не падам духом, но е трудно когато от косата ти падат цели кичури и започваш да виждаш прозиращи петна по скалпа... Чета ви от няколко дни, помагат ми позитивните истории, които чета тук. Явно все пак има надежда, но пътят ще е дълъг.

# 414
Аз да споделя, че пих три месеца сироп Регулат Про Био, по препоръка на лекар за подсилване на организма след продължително боледуване. Приятно изненадана останах, че от него ми спря косопада и започна да ми расте много нова коса. Явно съдържа необходимите вещества. Като цяло ми повлия добре състоянието на организма.
За падаща на снопи коса и оголване на скалпа съм чувала, че се прави маска с течен колаген, но не съм пробвала.

# 415
При мен косопада драстично намаля след шампоан и серум на lakme страшно съм доволна, жалко, че късно разбрах за тях.  А от ампулите Phyto от тях косата ми падаше на топки, ужасни са , не бих повторила косата ми стана  половина от тях.

# 416
И аз не видях ефект от ампулите на Фито.

# 417
Можете ли да прикачите линк към шампоана и серума на Lakme? Използвам на тази марка лак за коса и съм много доволна.

При мен косопада драстично намаля след шампоан и серум на lakme страшно съм доволна, жалко, че късно разбрах за тях.  А от ампулите Phyto от тях косата ми падаше на топки, ужасни са , не бих повторила косата ми стана  половина от тях.

# 418
Можете ли да прикачите линк към шампоана и серума на Lakme? Използвам на тази марка лак за коса и съм много доволна.

https://www.zlatnaribka.com/protiv-kosopad/protiv-kosopad-za-zhe … -125-ml?filter=35

# 419
А омазнява ли косата този серум на Lakme? Гледам има и ампули.

Общи условия

Активация на акаунт