Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 280
  • 860
  •   1
Отговори
# 600
  • Чужбина
Авторката се включва няколко пъти и обяснява съвсем човешки и интелигентно, но бива заливана от... крякане и кудкудякане.

Ситуацията на двойката е масово срещана в провинцията в Бг.

За който не е запознат или не иска да се информира, ще се опитам да обясня как, според мен, стоят нещата:

В прованса всичко е връзки и далавера. В случая майката на мъжа явно не участва, възможно е да е починала, Бог да я прости, баща му, свекъра, вероятно е пенсионер с къща и дребни спестявания.

Жената е с по-млади родители, един от които може би работи активно или просто са по-заможно семейство.

Може и двамата да са единствени деца - не се говори за братя и сестри, поради което са гледани като писани яйца и вероятно, както в много бг семейства, са разглезени.

Той има средно образование - момчетата така и така не учат много, тя има и педагогика. Тръгнали са да работят слугинска работа, но са отвратени и отчаяни от ниското заплашане и унизителното/ мутренското отношение.

Тази картина е напълно реалистична в Бг, особено в прованса. Да питам - това коя епоха е, феодализма или нещо друго? Май не е и Ренесанса?

На този фон, като почти всички млади хора, и на тях им се иска да се любят, да имат потомство. Тя даже е притискана да не остане "стара мома". Може би е лош белег и да си разведен, особено с дете. И за добро!

Да, трябва да намерят разбирателство помежду си, да, трябва да се спогодят, да, трябва да има компромиси, да, нейният ум трябва да се използва за доброто на семейството.

# 601
  • Далечният изток
Добре, едно и също повтаряш, не сме малоумни.
Сега обясни защо всичкото "трябва" се полага на жената.

# 602
Къв български прованс бе, Борисчо, той тоя "мъж" хем аристократ, със собствен замък, в който не допуска простлюдието, хем робовладелец, ама само с една робиня за сега...

# 603

Да, трябва да намерят разбирателство помежду си, да, трябва да се спогодят, да, трябва да има компромиси, да, нейният ум трябва да се използва за доброто на семейството.

Да, виждаме нейните компромиси, готова е да го издържа до живот,  а неговите къде са?

# 604
О каква изненада някои хора не живеем в София.. ама аз такъв прованс не съм виждала. Как ли се оправя 80% от населението дето живеем в прованса.. пффф не знам, живеем на фотосинтеза и лИбоффф

# 605
Е той нали я е осеменил, това му е компромиса. От него да мине.

# 606
Добре, едно и също повтаряш, не сме малоумни.
Сега обясни защо всичкото "трябва" се полага на жената.

Защото това е избрала.
Той не е бил друг, преди 2-3 години.
Тя го е избрала, тя го търпи, тя тръпне когато и сваля звезди и търси начин да омилостиви, този невероятен мъж.

Избор. Съзнателен. Темата дори е как да омилостиви, този абсолютно "уникален" мъж.
Трябва да слуша, да намира пари и да не го муфти за работа и секс.
Просто е.

# 607
  • Варна
Boris1177 ако си ми мъж с тези разсъждение не знам степента на телесните повреди, които би получил каква ще е🤣

# 608
  • Чужбина
Boris1177 ако си ми мъж с тези разсъждение не знам степента на телесните повреди, които би получил каква ще е🤣
Да пробваме садо-мазо? 😉😃😅

Писал съм за "трябва" в множествено число.

Приносът на мъжа е с жилище (подслон), подписването на брак (рядко срещано днес) и признаване на бащинство върху бебето.

Иначе, във феодална общност/ прованс, с подобно възпитание и среда, единственото логично и приложимо е тя с нейната женственост и женски ум да движи нещата напред.

# 609
  • София
Тоест нищо.

Да питам ли кой плати сватбата и под каква форма са преведените пари от сватовете Wink

# 610
  • Далечният изток
Не, осеменител.
Извинявай, ама семейният живот не е краварник.

Тя да дърпа, той зад нея да боксува... Егати логиката.

# 611
Чакай сега, и бившият ми се сблъсква с тези затруднения - работи все някакви нископлатени неща, непрестижни работи, понякога остава безработен, приема временни ангажименти, такива неща. Така е в провинцията. Обаче полага усилия, прави каквото може и не отказва работа, която е тежка и зле платена.
Нашият герой тук е по лесното. Единият родител да даде едно, другият - друго. А като остане сираче?
На 32 е срамота да се занимаваш само с това да тормозиш жена си и да я вардиш от други мъже.
Знам един мъж, който така го отглеждат родителите му, но той е с тежки интелектуални затруднения и физически не е много здрав. Затова и тук все питат хората какво му има на лирическия герой.

# 612
Стига с тая мантра "той е осигурил жилище". Отдавна жените не са голи и боси, чакащи някой тулуп да ги прибере от улицата.
И като е "допринесъл" какво? Трябва по цял ден да седи и да си драпа мъндрахулките ли? Това жилище има нужда от поддръжка, тук там някой ремонт от мъжка ръка.
За много от мъжете е недостойно да не правят нищо и да не работят и да са на издръжка от родители. Унизително е за тях и за мъжката им чест.

# 613
Допринесъл е ако го е купил или ако плаща наема. Инак с нищо не е допринесъл.
А големият жест да подпише брак в случая е точно за да не го изгонят лесно от хранилката тъстовете. Rolling Eyes

# 614
Борисе, признай си, че тролиш само.. Изумява ме логиката ти..

Общи условия

Активация на акаунт