Една важна причина е, че настоящият съпруг или приятел започва адски да ревнува от въпросното минало.
Та, такова, като разкажеш за бившите си.
Аз подробно обясних 1-2 поста над твоя. А пък това обяснение е написано по повод на дискусията защо е по-разумно да не се споделя, но да не се самоцитирам.
Причината да не се разказва нещо, не е само и единствено срам. Какъв срам?? Ако съм приключила срамна връзка, си е повод за гордост!
Нелогично, но се пренебрегва заплахата от изневяра с бъдещи или настоящи, а се концентрират върху бившите. Сигурно защото бъдещите са евентуални, а бившите са факт.
Криенето за мене не е подозрително, а уважително.
Но е много важно и двамата да са настроени на една вълна - миналото да не ги интересува и да не искат да знаят! Защото ако единият ровичка непрекъснато, боравейки с "ама какво лошо има, ама защо криеш, ами значи има нещо, ама то е много подозрително....", а другият не иска да чува нито име, нито с кой къде са пътешествали и какъв як секс са правили, това разминаване в нагласите, може да съсипе връзката.
А ако жена ти не ти разкаже нищо за миналото си и го крие ли крие, ти в какво би я заподозрял? Че е била с жени, че е била с престъпници, че е била с извънземни и ЦРУ не дават дума да издума по въпроса, че е била с Путин и това също е велика тайна, че е била с 1000 мъже преди теб, или само с 1?
Аз що не ревнувам адски много като знам? Вече написах доводите си, не виждам причини да крия такива неща. Чисто технически също ми е най малкото странно- може би ако си имал 10 бивши се размиват нещата, ама аз съм имал само една, и с която е свързан доста дълъг период от живота ми.
Прост пример, с А. сме били на морска почивка в курорта В. няколко години преди да се запознаем с Н.
Как да го представя това на Н.?
- бил съм сам там
- не съм бил там
- бил съм там с други хора
То хубаво, ама когато с А. сме били заедно няколко години и сме пораснали заедно, тея случки и събития стават много и или трябва да мълча като пукал за целия период, или хубаво да се оплета във всякви лъжи и да говоря глупости.
Съжалявам много, ама не ми се вижда нормално тва. Освен тва не е лошо човек да знае кой му е баджанак, особено като всичките сте в един град или квартал, по добре да го научи директно от жената, от колкото чрез шушукания от рода на " аз тая съм я е....л". Да не говорим, че липсата на пълната информация поражда доста различни и неприятни интерпретации, а пък някой злонамерен бивш може да внесе такива интриги, че всичко да отиде на кино