Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 520
  • 860
  •   1
Отговори
# 165

Една важна причина е, че настоящият съпруг или приятел започва адски да ревнува от въпросното минало.
Та, такова, като разкажеш за бившите си.
Аз подробно обясних 1-2 поста над твоя. А пък това обяснение е написано по повод на дискусията защо е по-разумно да не се споделя, но да не се самоцитирам.
Причината да не се разказва нещо, не е само и единствено срам. Какъв срам?? Ако съм приключила срамна връзка, си е повод за гордост!

Нелогично, но се пренебрегва заплахата от изневяра с бъдещи или настоящи, а се концентрират върху бившите. Сигурно защото бъдещите са евентуални, а бившите са факт.
Криенето за мене не е подозрително, а уважително.
Но е много важно и двамата да са настроени на една вълна - миналото да не ги интересува и да не искат да знаят! Защото ако единият ровичка непрекъснато, боравейки с "ама какво лошо има, ама защо криеш, ами значи има нещо, ама то е много подозрително....", а другият не иска да чува нито име, нито с кой къде са пътешествали и какъв як секс са правили, това разминаване в нагласите, може да съсипе връзката.

А ако жена ти не ти разкаже нищо за миналото си и го крие ли крие, ти в какво би я заподозрял? Че е била с жени, че е била с престъпници, че е била с извънземни и ЦРУ не дават дума да издума по въпроса, че е била с Путин и това също е велика тайна, че е била с 1000 мъже преди теб, или само с 1?

Аз що не ревнувам адски много като знам? Вече написах доводите си, не виждам причини да крия такива неща. Чисто технически също ми е най малкото странно- може би ако си имал 10 бивши се размиват нещата, ама аз съм имал само една, и с която е свързан доста дълъг период от живота ми.
Прост пример, с А. сме били на морска почивка в курорта В. няколко години преди да се запознаем с Н.
Как да го представя това на Н.?
- бил съм сам там
- не съм бил там
- бил съм там с други хора
То хубаво, ама когато с А. сме били заедно няколко години и сме пораснали заедно, тея случки и събития стават много и или трябва да мълча като пукал за целия период, или хубаво да се оплета във всякви лъжи и да говоря глупости.
Съжалявам много, ама не ми се вижда нормално тва. Освен тва не е лошо човек да знае кой му е баджанак, особено като всичките сте в един град или квартал, по добре да го научи директно от жената, от колкото чрез шушукания от рода на " аз тая съм я е....л". Да не говорим, че липсата на пълната информация поражда доста различни и неприятни интерпретации, а пък някой злонамерен бивш може да внесе такива интриги, че всичко да отиде на кино

# 166
Нищо не ти разбрах.

Няма нищо лошо да кажеш на настоящата си - тук съм ходил с бившата. Не е нужно да се влиза в подробности.
Какво значение има кой точно ти е "баджанак"? Или какво, ще зарежеш жената, ако решиш, че бившите ѝ са прекалено много ли....?!?!

# 167
  • Далечният изток
....
Освен тва не е лошо човек да знае кой му е баджанак, особено като всичките сте в един град или квартал, по добре да го научи директно от жената, от колкото чрез шушукания от рода на " аз тая съм я е....л".
Божеее, това сериозно съображение ли е?!

# 168
Нито ме питап за миналото, нито сама тръгвам да разказвам. Кому е нужно и защо? Мен също не ме интересува на моя миналото. Важното е сега какво става.

# 169
Нищо не ти разбрах.

Няма нищо лошо да кажеш на настоящата си - тук съм ходил с бившата. Не е нужно да се влиза в подробности.
Какво значение има кой точно ти е "баджанак"? Или какво, ще зарежеш жената, ако решиш, че бившите ѝ са прекалено много ли....?!?!

Е тва не е ли пак говорене за бивши?

Значение за баджанаците има до толкова да не чуеш разни подмятания или разкрасена, или изопачена история. Щото неща, които така или иначе не могат да се скрият ( в много случаи) е по добре да се изговорят предварително, от колкото после хиляда обяснения, съмнения и всякви подобни хубавини.
Конкретно моята ми обясни всичко за бившия си още на първите ни срещи, защото не се бяха разделили с хубаво и очакваше проблеми от него, въпреки че беше минало много време. Моята бивша също се навърташе наоколо и нямаше как да я скрия, даже сме се засичали още в началото на връзката ни.
За многото бройки само по себе си не ми е проблем, проблем е че водят до съответните изкривявания във възприятията и поведението, което вече е проблем. Така че бих внимавал много. Тва между другото също е трудно да се скрие, единствения начин е в нова среда.

# 170
Ами, не, не е говорене за бивши. Поне не и, както ти го разбираш......да си разказвате едва ли не ден по ден какво сте правили в бившите си връзки. Грозно и ненужно е. Поне за мен. Пък всеки, както го разбира....

И какво като чуеш подмятания? Не мога да разбера значението...? Като знаеш всичко за връзката с въпросния мъж, какво ще промени това?
Няма сам да си изградиш мнение за жената, а ще се вълнуваш от това с колко мъже е била и кои точно, че и ще слушаш подмятания на някой си....?!?! Не го разбирам.

На мен ми е супер неприятно на първи срещи да се говори за бивши. Толкова ли няма други теми за разговор? В темата за смешни срещи съм писала как един даже снимки беше донесъл и показваше.....хахаххаха

# 171
Явно говорим за различни неща, няма смисъл. Казах какво имам предвид, има много други възможности между това да разказваш ден по ден или ще го представиш като бяло петно. В конкретната история бившите не са проблема, а ревността. Дали ще е към бивши или случайни, все ще я има.

# 172
Ако ще се говори за бивши връзки, то трябва да е единствено, за да се сподели какво си научил, и как си пораснал емоционално след опита, който си придобил.
Бройки, имена, уточнявания за кой точно става въпрос... не бих допуснала такъв разпит, както и аз самата не бих направила такъв.

# 173
Миналото е минало и приключило. Никога не съм питала, не ме интересува. Знам, че не е бяло петно, но нямам интерес към детайли, имена, кой къде ходил и т. Н Взаимно е.

# 174
Явно говорим за различни неща, няма смисъл. Казах какво имам предвид, има много други възможности между това да разказваш ден по ден или ще го представиш като бяло петно. В конкретната история бившите не са проблема, а ревността. Дали ще е към бивши или случайни, все ще я има.

Да разпитваш/разказваш за бивши на първа среща е голяма червена лампа. Ако някой си затваря очите за това, после си сърба попарата.
И изобщо да разпитваш за тях....

Както казах, като тийн съм го играла това, та съм наясно за подводните камъни в отношенията с ревнивец. Втори път няма да го бъде!

# 175
Казах от какви съображения ми го е казала, не е било точно на първа среща, а на някоя от първите, не помня коя. И не знам за кви червени лампи ми говориш, ама сме заедно повече от десетилетие.  Така че няма нужда да ми наливаш акъл кое какво е.

# 176
Няма лошо да се знае, а който не иска да знае, няма лошо и да си остане с незнанието. Аз не съм питала, не знам и наистина не се интересувам, от все сърце. По-скоро ще ми е ужасно да ми разкаже нещо такова. Бррррр. Каквото било, минало е и вече го няма.

# 177
Казах от какви съображения ми го е казала, не е било точно на първа среща, а на някоя от първите, не помня коя. И не знам за кви червени лампи ми говориш, ама сме заедно повече от десетилетие.  Така че няма нужда да ми наливаш акъл кое какво е.

Акъл на никой не наливам. Казвам си мнението. Това, че не съвпада с твоето, няма нужда да го приемаш лично...

Няма лошо да се знае, а който не иска да знае, няма лошо и да си остане с незнанието. Аз не съм питала, не знам и наистина не се интересувам, от все сърце. По-скоро ще ми е ужасно да ми разкаже нещо такова. Бррррр. Каквото било, минало е и вече го няма.

Точно.

Разбира се, през годините се обсъждат много неща, споменават се бивши, няма нищо лошо. Целенасочено обаче нямам желание нито да разказвам, нито да ме разпитват.

# 178
За първи път в живота си попаднах на ревнивец с вече бившия ми приятел. Темата "Ревността..." е моя. Пиша единствено с цел да помогна, ако не на авторката, то поне на някое друго момиче.
Всичко започна като приказка, всеки ден бяхме заедно, много бързо започна да остава при мен всяка вечер. Получавах цветя без повод, всеки ден слушах как съм най-прекрасната жена и най-хубавото нещо, което му се е случвало. Бързаше да заживеем заедно, искаше да имаме деца. Не се отделяше от мен. Дойде моментът, заживяхме и започна постепенно да прави проблеми за някои неща: за работното ми време, за социалните ми мрежи, за мъжете по улицата. Започнаха и критиките към мен като в колко часа ставам или ако има две чинии в мивката. Заради работното си време понякога съм готвила късно вечер като се прибера и не ми оставаха сили да си измия съдовете, та ги оставям за следващия ден или ако съм цял ден на работа, той да ги измие. Последните седмици всичко беше проблем, търсеше се причина за скандали и обиди. Допуснах да започне да ме обижда, куп извинения после, но обидите зачестяха много бързо. Обвиняваше ме, че флиртувам с клиентите, че някой е идвал вкъщи, че мириша на мъжки парфюм и подобни ненормалщини. Мислех, че ще разбере, че няма такива неща и ще се успокои. В никакъв случай не ми мина през ума, че нещата ще ескалират така...:
Една привидно спокойна вечер, отивайки до другата стая, той ми взима телефона. Връщам се и ме посреща зверски шамар. Обвинена съм в изневяра, защото пролетта съм звъняла на мъж! Този мъж е брокер и той ми даде неговия номер, но не помни. Започва ровене в телефона ми, открива стари чатове и оттам се започва психически тормоз, редуван с физически. И така до сутринта. Шамари, ритници, заплахи, шамари, ритници, стискане, плюене, шамари...На следващия ден се озовавам без ключ, без телефон, без документи и без пари. Осъзнавайки, че може и да не излезеш жива, ставаш много изобретателна, повярвайте ми. До такава степен ми се беше включил инстинктът за самосъхранение, че само той ме държеше адекватна. Физически се чувствах ужасно, цялото тяло ме болеше, най-вече главата, виеше ми се свят от ударите. Психически бях празна, не чувствах нищо, след като цяла нощ мислех, че наистина това са последните ми часове.
Хора, повярвайте ми, попадала съм на насилник още един път в живота си, но такава агресия, такава психопатия като от този ревнивец освен,че не бях виждала, не бях и чувала... Като се наспа, явно се замисли, че не може да ме държи под ключ дълго време, а и аз го убедих да се обади на родителите ми, защото, ако не ме чуят само една вечер, ще издерат земята, за да ме намерят!
Звъннах от неговия телефон с довод, че моят от нищото се е счупил, майката си е майка, усетила е нещо и намери начин да ми изпрати телефон. На следващия ден той отиде на работа и вече нямаше как, трябваше да ми отключи. Намерих сили, станах, събрах по най-бързия начин 2 чанти и изчезнах.
Последваха заплахи, обяснения в любов и така се редуваха, докато не му дадох да разбере, че не може да ме манипулира.
Първите дни бях в шок, сега се отърсих и благодарение на родителите ми, приятели, колеги и шефове, знам, че никога няма да допусна някой да се подиграва с живота ми!
С единственото ми човешко право, с което съм родена - ДА БЪДА СВОБОДНА!
Мили момичета, майки и бъдещи такива, за Бога, аз успях цели два пъти да се спася от насилници, първият път дори бях в чужбина, отново с взети пари и без нищо, и нито за миг , за една ш*****а секунда не ми мина мисълта, че няма да се справя! Желанието за живот е по-силно от всичко на този свят, моля ви, вслушайте се в инстинктите си, опазете се и го живейте този живот, защото е едничък и е толкова хубаво да излезеш в парка, да вдишаш с лекота въздуха, да се смееш с приятели, да прегърнеш близките си, да заспиш спокоен и да се събудиш с усмивка!
Въпреки че вече се чувствам по-силна отвсякога, започвам работа с психолог.
Бъдете свободни!

# 179
Аз разбрах какво има предвид rf. И аз съм имала връзка, в която в началото си разказахме за бившите. Неговата беше близка с част от роднини и я засичахме често по събирания. Моят не приемаше дълго време, че е бивш и притесняваше много мои приятели и съседи с бележки и разпити, и щеше да е неприятна ситуация, ако не бях обяснила.

И момичето го разбирам защо е разказало. В малките градове и затворени общества, даже и да не ти пука за чуждото мнение и клюки, на другите им пука. Един слух като се пусне, може никой да не иска повече да излезе с теб. Такива неща съм виждала, преди да се изнеса от малкия град, че акъла ми не го побира. Примери : слух за приятелка, че цяла компания и се изредила - приятелят и я напусна от срам, щото говореха, за мен, че съм наркоманка и беше стигнал до майка ми - искаше да ме води в клиника за изследвания. И двата слуха неверни.

Общи условия

Активация на акаунт