Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 248
  • 860
  •   1
Отговори
# 705
За теб кой ти е приоритетен? Бебето нали?
Говориш за последствия от това да не ви достигат финансите и последствията за мъжа ти, какво щял да прави, ти го обичаш и т.н. А последствията за детето ти?
Като е голям човек, да се държи като такъв! Трябва да помисли за нуждите на отрочето първо, после за себе си!

# 706
Бебето е последен приоритет в тази "приказка".

# 707
Напротив, детето е основен приоритет. Единствено заради него, за да няма детство в лишения, бих преосмислила дали да продължа живота си по този начин, особено и ако не можем да задържим една заплата повече от седмица/ половин месец. А също и ако отново се появят проблеми - детето трябва да расте в здравословна среда и това винаги ми е било известно.
Говориш за последствия от това да не ви достигат финансите и последствията за мъжа ти, какво щял да прави, ти го обичаш и т.н. А последствията за детето ти?
Като е голям човек, да се държи като такъв! Трябва да помисли за нуждите на отрочето първо, после за себе си!
Дано и той съумее да постави доброто на детето на първо място, пред страха от промяната в начина на живот.
Сигурна съм, че ако все пак останат заедно, и муньото по някаква причина се излъже да започне работа, авторката няма да види един лев от неговите пари, за дамски превръзки и шампоан няма да й дава.
Това в последния ни спор, който беше на тази тема, съм му го намеквала и той се обиди и каза, че много го боли, че мисля така. Но каквото и да е, ако временно само той носи парите в семейството, ще си изисквам своето, той щом го прави, защо не и аз? В правото си съм като съпруга.
Интересно ми е да разкажеш малко повече за този скандал с викането на полиция. Защото се наложи да идват органите на реда?
Тази кавга беше преди да се роди детето и беше заради бившия ми и по-конкретно заради засечка с него по улицата, подкачания от страна на ММ, нервни кризи от моя страна, защото ми беше омръзнало да ме свързва с бивши, след като съм му станала съпруга и очаквах детето му.
Крайно време е ТЯ да започне да го гледа с омраза.

Представям си го муньото спи до 10-11, закусва и отива с другите селски безделници на кафенце, после се прибира да обядва и да погледа телевизия. След вечеря излиза на по няколко бири, и да се закача с ученички... Той контролира на авторката парите, щото е мъж... Харчи за себе си, колкото иска, щото е мъж... Вкъщи нищо не пипва, щото е мъж... Не й дава да работи, щото е мъж... И той не работи, щото е мъж.. И тъстовете не пуска вкъщи щото е мъж... И количка не бута, щото е мъж... Гледа авторката лошо пред хора и я командори, щото е мъж..
А през свободното си време вдига скандали, тормози авторката и я заплашва с развод.
Не му е ежедневие да се закача с деца, не е имало подобна история досега. Но сте права, че има подобни неща, които не прави, защото сякаш му е вкоренено, че са женска работа. И ползва така да се каже, привилегиите си на мъж. Мисля, че е отрасъл в такъв семеен модел.
Момченце е.

# 708
Шоколад,  ако детето ти наистина беше приоритет за теб, досега щеше да си намерила начин да хванеш търтея да поеме отговорност за семейството си или да се спасиш при маминка и тати.
Защо пишеш ако отново се появят проблеми,  те са тук и ти бодат очите,  но ако все пак не си трол,  съвсем чистосърдечно ще ти кажа, че ми е жал за детето ти, което ще поеме цялата прелест на твоите широко затворени очи.

# 709
  • София
Шоколад, какво му е на тоя човек?
Намекваш физическа якост, ментално какво му е?
Параноиден ми е, биполярен, друго?

# 710
  • here and now
Ментално е 10-12 годишен.

# 711
“Михлюзин”

# 712
Напротив, детето е основен приоритет. Единствено заради него, за да няма детство в лишения, бих преосмислила дали да продължа живота си по този начин, особено и ако не можем да задържим една заплата повече от седмица/ половин месец. А също и ако отново се появят проблеми - детето трябва да расте в здравословна среда и това винаги ми е било известно.
Дано и той съумее да постави доброто на детето на първо място, пред страха от промяната в начина на живот.
Сигурна съм, че ако все пак останат заедно, и муньото по някаква причина се излъже да започне работа, авторката няма да види един лев от неговите пари, за дамски превръзки и шампоан няма да й дава.
Това в последния ни спор, който беше на тази тема, съм му го намеквала и той се обиди и каза, че много го боли, че мисля така. Но каквото и да е, ако временно само той носи парите в семейството, ще си изисквам своето, той щом го прави, защо не и аз? В правото си съм като съпруга.
Интересно ми е да разкажеш малко повече за този скандал с викането на полиция. Защото се наложи да идват органите на реда?
Тази кавга беше преди да се роди детето и беше заради бившия ми и по-конкретно заради засечка с него по улицата, подкачания от страна на ММ, нервни кризи от моя страна, защото ми беше омръзнало да ме свързва с бивши, след като съм му станала съпруга и очаквах детето му.
Крайно време е ТЯ да започне да го гледа с омраза.

Представям си го муньото спи до 10-11, закусва и отива с другите селски безделници на кафенце, после се прибира да обядва и да погледа телевизия. След вечеря излиза на по няколко бири, и да се закача с ученички... Той контролира на авторката парите, щото е мъж... Харчи за себе си, колкото иска, щото е мъж... Вкъщи нищо не пипва, щото е мъж... Не й дава да работи, щото е мъж... И той не работи, щото е мъж.. И тъстовете не пуска вкъщи щото е мъж... И количка не бута, щото е мъж... Гледа авторката лошо пред хора и я командори, щото е мъж..
А през свободното си време вдига скандали, тормози авторката и я заплашва с развод.
Не му е ежедневие да се закача с деца, не е имало подобна история досега. Но сте права, че има подобни неща, които не прави, защото сякаш му е вкоренено, че са женска работа. И ползва така да се каже, привилегиите си на мъж. Мисля, че е отрасъл в такъв семеен модел.
Момченце е.

А вие приятели общи имате ли? Ти какво мислят за вашите взаимоотношения?

# 713
Какви общи приятели, за такива жената трябва да е боса, бременна и до печката, а те в хоремага да се правят на мъже. Тя и за това шоколадчето е толкова учудена от навика му да се закача с ученички, щото той излиза без нея, ама с нейните пари.

# 714
Този дали е имал дълга предишна връзка? Как мислите?

# 715
Да, бе, да. Пробвал е, която му върже, за по няколко пъти , то такъв коя ще го търпи... То и ученичките сигурно ги е чакал да му платят кафето...
За това и тоя зор да върже авторката

# 716
  • София
Е, не разбра ли? С чужда пита помен прави Joy
И семе.

# 717
Борисе, че темата на авторката е измислена е така. Ама и твоите коментари граничат с фантастиката Simple Smile
1.   Не може да искаш да обираш само каймака на даден строй/общество.
Когато се говорим за класически патриархат, там се разбира мъжът/съпругът изцяло да издържа жена си и децата им.Имаш  задължение да изхранваш семейството и челядта си.Ти да ги изхранваш, а не тъстовете, а пък ти да си „властваш”(избиваш комплекси и потискаш)съпругата си.
Осигуряването на подслон също е много размито тук. Къщата , реално, е на баща му. Той(бащата) е осигурил подслон. Ако бяха отишли да живеят в къщата на родителите на момичето, тогава тя щеше да осигури подслон Simple Smile
2.   България, основно заради вековното турско робство(а не заради сериалите Simple Smile) има  на места остатъци от погрешно разбран патриархат. Но това не е причина нещата да не се променят.  А те са се променили. И това е основно в мисленето, защото законите на страната винаги са били и са светски, а не религиозни.
3.   В България, въпреки робството,  са се запазили някои вековни традиции.Образованието и работата- то е и за двата пола. Българката не е била лишена от достъп до образование, право да работи и шофира Simple Smile
Аз  всъщност не се сещам за период в историята  на България, където масово българките да са стояли вкъщи.Важи за всички населени места -  села , махали, малки градове, големи градове, мегаполиси….
Сега, ако в семейството са се разбрали друго и двамата са съгласни, това е друга бира. Ама и това е новост и „модерност” за бг обществото.По принцип такива традиции тук няма.
В конкретния случай жената иска да работи, ама мъжът, заради комплекси(а не от загриженост и обгрижване на жена си) не иска. То , пак да подчертая, в България никога не е имало практика и традиция жената да си седи вкъщи.
И последно, когато създаваш семейство, поемаш ангажимент към партньора, както и той към теб.Не може непрекъснато авторката да „влачи” мъжа си, все тя да го разбира, все тя да компенсира неговата нерешителност, мързел, комплекси и т.н.
А ти много грозно се изказа и за след-родилната депресия(диагностициран  и признат от медицината проблем).
По време на бременност и непосредствено след  раждане, жената е най-уязвима. Ако тогава мъжът й не е до нея, не я обгрижва, то кога? Ама тя да му влезнела в положение и да го разберяла, че и сигурност да му вдъхнела!!! Да се чудиш в тази връзка кой мъжа, кой жената и кой детето. Май тази жена има 2 деца- мъжа си и новороденото.Партньор и  съпруг  няма.

# 718
Да, гледай си момченцето…
Не си майка и на мъжленцето.Мъжленцето трябва да гледа теб и детето!
Това дето е между краката на мъжа е само орган! Не това прави мъжа истински такъв!А отношението, закрилата, отговорността към семейството и близките…
Мъж, който чака тъстовете да му преведат пари , за да си купи кафенце, е меко казано “нелеп”.😁Нищо общо с мъж, пък и в какъвто общество да е, от която епоха да е🙄
Ще го стимулира тя, даааа, може - с шамари!🤣🤣🤣
Шоколадче, не може да си толкова сляпа!
То щом детето не му е стимул, забрави…

# 719
Много приятно съм изненадан от умерените, премислени и интелигентни постинги на авторката... И се чудя колко могат да контрастират с кресливите и истерични такива на няколко активистки, които, освен че са пресметливи мъжемразки, не се отличават с друго.

Към авторката: гледайте си момченцето и търпеливо и умно гради семейството, вкл. и като мотивираш мъжа си да помисли за прехраната. Все пак, расте негов мъжки наследник!

Подсети ме, че в малките населени места в Бг все още гледат с насмешка на мъже - бавачки. Социалните роли там са разпределени. ...Може пък така да има и по-здрави семейства и повече деца...
Опитвала съм много пъти да го мотивирам, но мисля, че той вече сам трябва да усети, че се очаква и от него да допринася за семейството.
Дали се гледа с насмешка не мога да преценя, но според мен е достойно и мъжествено един мъж да поема грижите за детето, което все пак и той е създал и да отменя жената от време на време, все пак всичко се случва, понякога майката има нужда от отмяна за да си свърши ангажиментите или просто малко време за себе си. Аз съм благодарна за всички коментари и премислям всички съвети в тях.
Борисе, че темата на авторката е измислена е така. Ама и твоите коментари граничат с фантастиката Simple Smile
1.   Не може да искаш да обираш само каймака на даден строй/общество.
Когато се говорим за класически патриархат, там се разбира мъжът/съпругът изцяло да издържа жена си и децата им.Имаш  задължение да изхранваш семейството и челядта си.Ти да ги изхранваш, а не тъстовете, а пък ти да си „властваш”(избиваш комплекси и потискаш)съпругата си.
Осигуряването на подслон също е много размито тук. Къщата , реално, е на баща му. Той(бащата) е осигурил подслон. Ако бяха отишли да живеят в къщата на родителите на момичето, тогава тя щеше да осигури подслон Simple Smile
2.   България, основно заради вековното турско робство(а не заради сериалите Simple Smile) има  на места остатъци от погрешно разбран патриархат. Но това не е причина нещата да не се променят.  А те са се променили. И това е основно в мисленето, защото законите на страната винаги са били и са светски, а не религиозни.
3.   В България, въпреки робството,  са се запазили някои вековни традиции.Образованието и работата- то е и за двата пола. Българката не е била лишена от достъп до образование, право да работи и шофира Simple Smile
Аз  всъщност не се сещам за период в историята  на България, където масово българките да са стояли вкъщи.Важи за всички населени места -  села , махали, малки градове, големи градове, мегаполиси….
Сега, ако в семейството са се разбрали друго и двамата са съгласни, това е друга бира. Ама и това е новост и „модерност” за бг обществото.По принцип такива традиции тук няма.
В конкретния случай жената иска да работи, ама мъжът, заради комплекси(а не от загриженост и обгрижване на жена си) не иска. То , пак да подчертая, в България никога не е имало практика и традиция жената да си седи вкъщи.
И последно, когато създаваш семейство, поемаш ангажимент към партньора, както и той към теб.Не може непрекъснато авторката да „влачи” мъжа си, все тя да го разбира, все тя да компенсира неговата нерешителност, мързел, комплекси и т.н.
А ти много грозно се изказа и за след-родилната депресия(диагностициран  и признат от медицината проблем).
По време на бременност и непосредствено след  раждане, жената е най-уязвима. Ако тогава мъжът й не е до нея, не я обгрижва, то кога? Ама тя да му влезнела в положение и да го разберяла, че и сигурност да му вдъхнела!!! Да се чудиш в тази връзка кой мъжа, кой жената и кой детето. Май тази жена има 2 деца- мъжа си и новороденото.Партньор и  съпруг  няма.

Темата не е измислена. За съжаление. Както съм казвала и на мен не ми се искаше всички описани неща от началото на темата досега да не са истина, но.. живот, какво повече да кажа..
Напълно съм съгласна с останалата част от този коментар. Да, българската жена се различава от жената от близкия/далечния изток и е доста страховита тази тенденция, която се заражда през последните години - чувството за собственост у мъжа. Да, всички хора сме равни и никой няма правото да лишава друг от елементарни човешки права. Разбрах, че колкото и да обича една жена, не бива да позволява някой да стопира развитието й. Напротив, мъжът би трябвало да мотивира любимата си. Ревността и крайният морал няма да ни нахранят или да ни осигурят ток и вода. Все пак трябва и да се храним, за да живеем. Казвала съм го на ММ, когато съм му се опълчвала. Както и това, че след като си е дал подписа, сключвайки брак с мен, би трябвало да ми има поне грам доверие. Първо - никога не съм му дала повод да няма и второ - ако човек чувства, че не може да се довери, то по-добре да не предприема по-сериозна стъпка с друг човек, защото всичко би било обречено.
Това дето е между краката на мъжа е само орган! Не това прави мъжа истински такъв!А отношението, закрилата, отговорността към семейството и близките…
Мъж, който чака тъстовете да му преведат пари , за да си купи кафенце, е меко казано “нелеп”.😁Нищо общо с мъж, пък и в какъвто общество да е, от която епоха да е🙄
Отворила съм си очите отдавна за положението на нашето семейство, но просто все още го обичам и съм привързана към него и не мога да поема в друга посока. Както един от коментарите от малко по-отдавна, гласеше, че трябва нещо наистина крайно да се случи, за да си тръгна от мъжа ми, например изневяра от негова страна е нещото, което би ме накарало да тръгна без никога повече да се обърна назад и да забравя, че този мъж някога е съществувал в живота ми. (Ако успея...) Но около него жени няма. Още докато бях бременна, една обща позната, някак доста беше започнала да се навърта около нас и аз ревнувах, макар,че не беше някаква голяма красавица, но ММ твърдеше, че му е противна и досадна. Впоследствие, тя загуби "интерес". Мнението му за изневярата е, че никога, ама никога не би го направил, защото когато е с една жена е само с нея и също винаги е искал мен. А ако аз му изневеря - разводът е на секундата, без прошка. Аз разбира се, не бих го направила. Когато се влюбя в друг човек, обикновено прекратявам с добро отношенията и започвам нова връзка, както стана между мен и бившия ми, когато се запознах с настоящия си съпруг.
Да, притеснява ме това, че вече имаме родено дете, а той не може да се амбицира да се грижи за нас, поне докато детето е малко и трае майчинството ми. Знам, че не би било особено лесно съчетаването на грижи за няколкомесечно бебе и работа. И да, понякога съм се чувствала, сякаш съм майка не само за сина, който съм родила.
Да, бе, да. Пробвал е, която му върже, за по няколко пъти , то такъв коя ще го търпи... То и ученичките сигурно ги е чакал да му платят кафето...
За това и тоя зор да върже авторката
Имал е връзки около няколко месеца до година-две. Всъщност не си е падал по тийнейджърки, а по по-големи от него, доколкото съм запозната. Както и аз бях така в миналото.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 01:10 от black.chocolate14

Общи условия

Активация на акаунт