Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 290
  • 860
  •   1
Отговори
# 765
Ние с мъжа ми сме от провинцията и сме дошли в големия град. Ами да ви кажа работим нормални работи, не се лишаваме, кола си поддържаме, на почивки си ходим, че даже успяваме и да си спестяваме. Смятам, че сме като всички нормални хора, е да не носим маркови дрехи, не сме по заведенията нон стоп и вкъщи храната си я готвим ние. Но да ми говорят, че щото в малкия град нямало работа-винаги има опция, когато си млад и имаш ЖЕЛАНИЕ!

# 766
  • Далечният изток
Е, да, ама на татко етажа е там, на село. Някои хора просто си искат да не им се разваля рахата и да им се поднася всичко наготово... Амбиция, желание, хъс - нула.

# 767
Не е задължитебно всички да живеят в голям град, а и не е нужно. Работа ще се намери, ако има желание. Е, няма да е за директор, но съвсем нормална работа - продавач, шофьор, склададжия, барман и др., които не изискват висше образование, но докарват пари вкъщи. Обаче на въпросния му е по-лесно да е с професия търтей, щото тъстовете нали дават, за к'во да се мОри!!!

# 768
Отново-техният малък град изобщо не е труден откъм работа- живеят на морето- колко да е сложно с хотели, заведения и всякакъв вид услуги?
Това на теория нали, темата е пързалка, забавна такава.

# 769
Айде бе, все нощен пазач някъде може да се хване, ще спи цяла нощ и няма да прави нищо. Поне за ток, хляб и мляко ще изкарва. Проблемът на подобни търпеи е във възпитанието, научени са от майките си, че понеже са момченца  и имат чурки, са супер специални, че жените са непълноценни индивиди, които им дължат подчинение, слугуване и са длъжни да им осигурят комфорт, издръжка, храна, семейство... Нещо като Борисчо..

# 770
  • София
Около малките градове и села има индустриални зони. Там работа колкото щеш.
Има селски кроасани, има всякакви боклуци, наркомани, има и хора, които си хващат колата или автобуса сутрин и отиват на работа.

# 771
Ами щом живеят на морето, да се местят на етажа на свекъра и да дават другият етаж под наем. Само дето ще трябва ремонт да направят, щото трайно безработният мунчо сигурно живее с мебелите, оставени от дядо му и баба му.
Шоколадче, в никакъв случай не взимай пари от вашите за ремонт на неговата къща.

# 772
Фактите имат различен прочит, както знаем.

Подслон от баща му - бащиния, семейно наследство. Той е у дома си, там приютява семейството си. Това е "у тях".

За работата - това е слабост, но заслужава да проявим и известно разбиране. Адски трудно е без връзки. Не е мотивиран да бачка за 500-600 лв. Изисква се голяма енергия, усилия, упорство, за да се занимава с нещо що-годе смислено.

Тези неща идват от задружността и взаимността в семейството. От любовта...
Този пост ми припомни стар виц. Връща се мъжът от работа /в случаят става от дивана/ и пита: Жена, какво ще обядваме? Тя се съблича, сяда на печката и отговорът е:  Е, иска ли питане -  любов, сега ти топля обяда.
И за да не е спам.  Трябва  ли жената да убеждава,  да кандърдисва, да моли  съпруга си да започне работа и да участва в издръжката на семейството?

# 773
Един въпрос имам към Борис - Би ли бил съгласен дъщеря ти да живее в подобна връзка, каквато описваш - отношения тип мюсюлмани?

# 774
  • Чужбина
Виждам, че трафикът солидно се поддържа, основно заради моите (провокативни) постинги.

Надявам се авторката и админите на форума да са доволни.

Някои от вас имат прекалено личен подход и нападат, обиждат и дават присъди/ преценки без никакво замисляне.

Ако някой е толкова любопитен, ще поясня - работя от 15-годишен (в началото през ваканциите), сега работя висококвалифицирана работа в чужбина, платена 2 пъти над средното за мястото, на което съм.

Нямам дъщеря и не зная как се възпитава дъщеря. По принцип насърчавам човечността, здравословната комуникация, взаимната подкрепа, смирението, погледът първо към нас и после към другите. Личната отговорност е изключително важна, а тя убягва на много нашенци.

По конкретния случай - счятам, че всички гледни точки вече са изчерпани няколко пъти.

Аз съм твърдо за полагане на усилия за съхранение на семейството с малко дете. Не смятам, че една жена, омъжена, с бебе, трябва да е източник на скандали, недоверие и пр., а точно обратното, аз бих очаквал от нея да е спойката, градивният елемент.

Не подценявайте религиите и особено исляма. Четете и се поинтересувайте повече.

# 775
Тъй, тъй - бащата трябва да положи усилия да съхрани семейството си и да благоволи евентуално да пожелае да потърси работа.

# 776
Борис, пишеш някакви несвързани неща, все едно изобщо не пишем в една и съща тема. "Не смятам, че една жена, омъжена, с бебе, трябва да е източник на скандали, недоверие..." - ами тя не е източник, мъжът й е източник на скандали и недоверие.
Нужно ли е да имаш дъщеря, за да си представиш как би възпитавал човешко същество и как би искал да живее детето ти? Говориш за исляма, обаче там е абсурд да проявяваш неуважение към родителите и на жената, и на мъжа. Абсурд е и мъжът да не бачка. В повечето случаи работят като волове.
Говориш и как работа се хващала с връзки в провинцията. Отново глупости. Бизнесът страда от дефицит на работници. В близките 100 километра все има едно работно място за този убавец.
Общо взето не знаеш нищо нито за семейната, нито за работната атмосфера ни в провинцията, ни в столицата.

# 777
Да бе, при жива жена да работи. Забрави.

# 778
  • Чужбина
Борис, пишеш някакви несвързани неща, все едно изобщо не пишем в една и съща тема. "Не смятам, че една жена, омъжена, с бебе, трябва да е източник на скандали, недоверие..." - ами тя не е източник, мъжът й е източник на скандали и недоверие.
Нужно ли е да имаш дъщеря, за да си представиш как би възпитавал човешко същество и как би искал да живее детето ти? Говориш за исляма, обаче там е абсурд да проявяваш неуважение към родителите и на жената, и на мъжа. Абсурд е и мъжът да не бачка. В повечето случаи работят като волове.
Говориш и как работа се хващала с връзки в провинцията. Отново глупости. Бизнесът страда от дефицит на работници. В близките 100 километра все има едно работно място за този убавец.
Общо взето не знаеш нищо нито за семейната, нито за работната атмосфера ни в провинцията, ни в столицата.

Използваш квалификации, нападки и обиди без моите коментари да са лично насочени и без аз да обиждам когото и да било. Ако отговарям в темата на някого, то е само на нейната авторка.

Аз за моята работа не се тревожа. Но прекрасно знам какво е да се намери работа без връзки и подкрепа, особено в провинцията.

В провинцията няма как да се придвижи на 100 км - няма ни кола, ни транспорт. Трябва да наеме магарешка каручка от ромите. Едва ли и жена му ще е съгласна.

Аз съм ЗА той да работи, но жена му няма как да го мотивира със скандали, заплахи, раздели, отдалечаване на детето, а с точно обратното - като му влезе под кожата.

Темата действително плаче за ключ.

# 779
Живеят уж на морето- какво магаре, какви 100км… какъв ключ при такъв трафик 😁

Общи условия

Активация на акаунт