Не мога да оправя отношенията със съпруга си

• 33 256
  • 860
  •   1
Отговори
# 780
Не се хабете повече. И глад, и бой, и изневери да има, тя няма да го напусне.
На бой не бих стояла. Финансовото положение може да се оправи, изневерите могат да се предотвратят, но ако ММ беше побойник нито бих останала с него толкова време, нито дете щях да му родя.. Не съм попадала на такъв досега, но съм запозната с такива истории и знам, че всичко може да се промени, но не и побойниците. Бог да пази всички жени от такива.
Отклонявам се и аз от темата, но да работиш за 500-600 собствени лева означава да имаш с 500-600 повече от мързелуването за 0.
Даже и за без пари да работи човек е по-добре, отколкото да търка дивана вкъщи, поне може да има някакво развитие така.
Съгласявам се с това мнение, по-добре малко отколкото нищо. Като за начало, когато човек започва някакво начинание. Впоследствие не е зле и да се изкачва нагоре.
Ами щом живеят на морето, да се местят на етажа на свекъра и да дават другият етаж под наем. Само дето ще трябва ремонт да направят, щото трайно безработният мунчо сигурно живее с мебелите, оставени от дядо му и баба му.
Шоколадче, в никакъв случай не взимай пари от вашите за ремонт на неговата къща.
Не, разбира се, няма как в къща, която не е моя родна, да взимам решения. В началото имаше хора, живеещи временно под наем на етажа ни, но сега, като имаме и бебе не би било подходяща идея. А баща му не мисля, че би се съгласил да живеем с него, човекът не е лош, просто е на принципа, че трябва да сме отделна семейна единица, което си е правилно. Вариантът продажба и преместване при свекъра също не е вариант в случая. ММ се е замислял за това, но след продажба евентуално да купим ново жилище. В крайна сметка се отказа, привързан е към дома си.
Борис, пишеш някакви несвързани неща, все едно изобщо не пишем в една и съща тема. "Не смятам, че една жена, омъжена, с бебе, трябва да е източник на скандали, недоверие..." - ами тя не е източник, мъжът й е източник на скандали и недоверие.
Нужно ли е да имаш дъщеря, за да си представиш как би възпитавал човешко същество и как би искал да живее детето ти? Говориш за исляма, обаче там е абсурд да проявяваш неуважение към родителите и на жената, и на мъжа. Абсурд е и мъжът да не бачка. В повечето случаи работят като волове.
Говориш и как работа се хващала с връзки в провинцията. Отново глупости. Бизнесът страда от дефицит на работници. В близките 100 километра все има едно работно място за този убавец.
Общо взето не знаеш нищо нито за семейната, нито за работната атмосфера ни в провинцията, ни в столицата.
Тук вероятно сравнението с ислямските народи идва от обстоятелствата/случаите в живота ни, които още в началото на темата бях описала. И аз съм на мнение, че всъщност там е по-различно и да, хората повече се уважават и са по-смирени. И представата ми не е само от сериалите, а и от хора, които съм познавала през живота си. Връзките са от по-решаващо значение когато става въпрос за по-престижна и високоплатена работа. Аз, макар, че живея в малък град, не съм от популярна фамилия (като няколко такива фамилии в града) и нямам много познати. Както споменах в един пост, имам педагогическо образование и съм търсила усилено работа като учителка, преди да забременея, но без успех. Това беше единственото нещо, което ММ тогава беше съгласен да работя. Въпреки това, няма да се откажа занапред и бих искала да развия тази кариера. А за други работни места (магазини, ресторанти, кафенета) много рядко имат значение връзките. Да, някой познат/роднина на собственика винаги може да те измести, но не е трудно човек да бъде нает в подобни предприятия. Работа винаги се намира, колкото и да търсиш.

# 781
  • Далечният изток
На кое казваш провинция? Какви магарета, какви каруци?! Извинявай, това е България, не Индия. Ти от кога не си стъпвал в България, от 18ти век ли?!

# 782
  • София
Вероятно. И в най-загубената провинция има автобусна линия на половин/един час. Освен това всички имат книжки и коли.
Самата авторка го каза - работа има.

# 783
С една бала сено, знайш ли колко километра минава едно магаре😂Малко гори, много върви😂Па колко багаж мое да носиии. Даже ще са по модата с превозното средство.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 14:22 от Тумбел Нехранимайски

# 784
Скрит текст:
Борис, пишеш някакви несвързани неща, все едно изобщо не пишем в една и съща тема. "Не смятам, че една жена, омъжена, с бебе, трябва да е източник на скандали, недоверие..." - ами тя не е източник, мъжът й е източник на скандали и недоверие.
Нужно ли е да имаш дъщеря, за да си представиш как би възпитавал човешко същество и как би искал да живее детето ти? Говориш за исляма, обаче там е абсурд да проявяваш неуважение към родителите и на жената, и на мъжа. Абсурд е и мъжът да не бачка. В повечето случаи работят като волове.
Говориш и как работа се хващала с връзки в провинцията. Отново глупости. Бизнесът страда от дефицит на работници. В близките 100 километра все има едно работно място за този убавец.
Общо взето не знаеш нищо нито за семейната, нито за работната атмосфера ни в провинцията, ни в столицата.

Използваш квалификации, нападки и обиди без моите коментари да са лично насочени и без аз да обиждам когото и да било. Ако отговарям в темата на някого, то е само на нейната авторка.

Аз за моята работа не се тревожа. Но прекрасно знам какво е да се намери работа без връзки и подкрепа, особено в провинцията.

В провинцията няма как да се придвижи на 100 км - няма ни кола, ни транспорт. Трябва да наеме магарешка каручка от ромите. Едва ли и жена му ще е съгласна.

Аз съм ЗА той да работи, но жена му няма как да го мотивира със скандали, заплахи, раздели, отдалечаване на детето, а с точно обратното - като му влезе под кожата.

Темата действително плаче за ключ.
Къде виждаш квалификации и обиди, че не рабрах? Казвам ти, че пишеш глупости, очевидно не знаеш нищо за провинцията, липсва ти фактология.
С парите от тъстовете можеше да си купи кола, за да ходи на работа, както всички правим, вместо да пие бири по барчетата.

# 785
  • София
погледът първо към нас и после към другите. Личната отговорност е изключително важна, а тя убягва на много нашенци.

Къде е неговата отговорност?

# 786
  • Чужбина
Авторката продължава да звучи много добре, умерено, с мисъл, добре модерираща своята тема, поздравления!

Класическа картинка от БГ прованса - без популярна (влиятелна) фмилия, и с прекалено глезене от родителите = трудности за младата/ новата двойка.

Драматичният момент е изяснен. Момичето пита какво да прави, нали?

Ако тотално мъжът й я отблъскваше и не й беше приятно с него, едва ли би се съгласила да се оженят и да му ражда дете. Т.е. тя до гопляма степен го обича.

След като е така, значи обичта е задължение, не само права. Задължението е за усилия и труд всеки ден. Един към друг.

Всъщност, тя задава темата и тя пита тук какво да прави, не е ли така? Ние отговаряме на нейните терзания, какво точно тя да прави. Няма ка да нареждаме какво мъжът й да прави и ако не го прави, как тя да го "наказва".

След като го обича, да бъде добра да му влезе под кожата и да го насочи в желаната от всички посока, а именно - независимост, самостоятелност, работа, загриженост.

Има ли друга логика?

# 787
  • София
Ти говориш за лична отговорност, но продължаваш умело да увърташ така, че негова отговорност в картинката да няма. Хвалиш авторката, за да погалиш егото й и почувства тя, че си на нейна страна - елементарен манипулационен подход. Рекламираш определен модел на семейство, но перспективата е изкривена, умишлено прехвалена и идеализирана, имаща много малко общо с реалността. Поантата е жената да е послушна и смирена независимо какво има насреща си, а ако нещо не е наред - отговорността е изцяло нейна, тя не е направила необходимото. Жалко е, че има хора, които се връзват на такива. Хубавото е, че са все по-малко.

# 788
Хахахаха.... Провинцията в 21 век е доста напред. Хората масово имат коли. Често има и организиран транспорт към фирмите. Стига желание да има все ще се намери нещо за работене.

# 789
Ми така де, пак стигаме до неговото, на мъжът на авторката- обича го, ще го издържа, а ако трябва ще стои на студено и тъмно да си засвидетелства любовта. Щото за пичът работа няма и няма да ходи с магарешката каручка да им работи на алчниците.
Борис, дано тук само ни будалкаш, щото ако имаш син и го възпитаваш така, големи пукници ще му береш

# 790
Не се хабете повече. И глад, и бой, и изневери да има, тя няма да го напусне.
Няма, да, накрая той ще я зареже, на бас.

Много ясно, като пресъхне кранчето.....
Това ми е болна тема и ме жегва като видя такива предположения.  Самата аз съм заявявала подобни неща на съпруга ми, след което той ми е казвал, че това много го наранява. Не отричам, че я има тази несигурност при мен все още, дали бракът ни ще издържи изпитанията на живота. Обичам го до болка, до смърт, но ако наистина него го устройва единствено жената или някой друг да внася средствата в семейството и да не му липсва нищо и не може да се пречупи и промени, дори да намери жена с постоянни и значителни средства, ще се примиря. Ще има гняв, ще има болка, страдание, но поне няма да изнемогваме. Но пак повтарям, аз съм му била години наред на сърце, както и той на мен, без да се познаваме и да знаем колко пари всеки от нас има. Категорично, в очите ми е заявявал, че не желае богата жена, която да го издържа, а просто иска да е с мен, защото ме обича. Надявам се просто да издържим всички изпитания и да запазим любовта и добри отношения.

# 791
black.chocolate14, ти не разбра ли, че няма значение какво желае мъжът ти, защото няма как да го получи? Ни богата жена от известен род, ни силиконова красавица от екрана?

# 792
Ами щом едни голи приказки и обещания са ти достатъчни, какъв е проблемът?

# 793
Но пак повтарям, аз съм му била години наред на сърце, както и той на мен, без да се познаваме и да знаем колко пари всеки от нас има. Категорично, в очите ми е заявявал, че не желае богата жена, която да го издържа, а просто иска да е с мен, защото ме обича. Надявам се просто да издържим всички изпитания и да запазим любовта и добри отношения.
Това не го разбрах?!? Нали сте се оженили на 4-я месец, какви години....?!?!

black.chocolate14, ти не разбра ли, че няма значение какво желае мъжът ти, защото няма как да го получи? Ни богата жена от известен род, ни силиконова красавица от екрана?

Анджък!!!

# 794
  • София
Авторке, ти още цитирай какво отговорил мъжът ти, а не какво прави. И чакай нещо да се промени
Брей, наранен, че го обвиняват в меркантилност. А какво прави, за да опровергае това твърдение?
Дали се сещаш, че хората понякога лъжат, дори доста често? Уж си с някакво образование, не си хваната от гората, но само УЖ
Ти му обяснявай как го обичаш до смърт, пък после имай претенции. Че и ревността му търпиш

Общи условия

Активация на акаунт