Юлски мами 2023г

• 51 415
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Компаниите плащат някакъв % на аг лекарите, като им пратят пациентки за пренатален тест.
Казвали ли са ви: "и задължено да кажеш, че аз те пращам"

Моят гинеколог не ми е предлагал и ми каза, че не смее да предлага точно поради тази причина, тъй като хората си мислят, че той има нещо общо. Каза сами да изберем къде да го направим.
Вече две години го посещавам, тъй като извървяхме път докато видим така желания положителен тест и никога не съм се чувствала като "клиент". Пренаталния тест не е най-важното, а част от съвкупността за проследяване на цялата бременност, както и не те застрахова от всички възможни усложнения и болести.
Та дори и да са излишни всички тези изследвания, в крайна сметка желая на финала всички да имаме здрави и палави дечица! Simple Smile

Имам спомен, че някъде из темите за пренаталните тестове, някоя жена беше споделила, че живее в чужбина и там са задължителни. Не съм сигурна дали беше Германия.

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 11:46 от pink_orchid

# 496
  • Wonderland
Компаниите плащат някакъв % на аг лекарите, като им пратят пациентки за пренатален тест.
Казвали ли са ви: "и задължено да кажеш, че аз те пращам"

Мале, мале Grinning не съм изненадана, де.
Моята лекарка изрично ми каза, че не държи и не праща, освен ако резултатите от БХС и ФМ не покажат нещо притеснително. И освен ако, буквален цитат, "не са ти излишни тия пари". Аз за момента няма да правя.

# 497
Мен не ме притеснява по никакъв начин, че лекарят ми взима някакъв процент от компанията. Желанието за пренаталния тест си беше абсолютно мое, той не ме е карал да го правя. Да, насочи ме към лаборатория, казала съм като си записах час кой ми е следящия лекар, предполагам ще вземе някакъв процент, ама това не ми е важно на мен. В крайна сметка на всички целта ни е еднаква - живи и здрави бебета и живи и здрави родилки. Кой колко пари ще изкара по пътя за тази цел няма значение.

# 498
Имам спомен, че някъде из темите за пренаталните тестове, някоя жена беше споделила, че живее в чужбина и там са задължителни. Не съм сигурна дали беше Германия.
Щом е задължителен, значи и е безплатен. Касата им го поема.

Послепис
Намерих потвърждение, че е безплатен в Германия и Белгия.

И повече детайли за точност. Не е точно 99,9%.
99.7% T21 синдром на Даун
97.9% T18 синдром на Едуартс
99.0% T13 синдром на Патау
95.8% синдром на Търнър
Над 95% (според някои дори 100%) анеуплодии на половите хромозоми

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 13:18 от Мinerva О.

# 499
Разгледай хубаво сайта на компанията, която прави теста. Синево се явяват посредник. https://nipd.com/products/prenatal/veragene-patients/
На мен ми направи впечатление, че за Veragene не пише нищо за % точност. Вземат кръв и от бащата. Нали изолират ДНК от бебето, за какво им е ДНК от бащата??

Препоръчвам и на всеки, който е решил да прави пренатален генетичен тест да прочете тази статия https://www.propublica.org/article/how-prenatal-screenings-have- … scaped-regulation

Накратко няма контрол върху компаниите, които правят тестовете. Съответно може да си обещават, каквото пожелаят.
Има и ограничения на самите тестове.  

Имат по малка достоверност:
- ако го правиш преди 10та седмица
- при жени с наднормено тегло
- при млади жени (не пише възраст тука, но го разбирам под 30-35г)

Всичко над базовия пакет е с не толкова добра точност. Примерно делециите ги познават в 52,6% от случаите.

На мен доктора ми каза да го направя след БХС, което ще е вече доста след 10-та. Аз дори не исках БХС, защото там доколкото съм чувала като си над 30 год. много често излиза висок риск. Но АГ-то каза да не го пропускам и ,че пренаталния тест е допълнение към БХС. Имаме близка роднина АГ, която също много държи на пренаталните тестове. Над базовия пакет, че не е голяма точността и аз съм чувала. На следващия преглед ще го обсъдя с доктора и може би и аз клоня към базов.

Здравейте, аз вчера си пуснах Prenatest Smart на Дженомикс.На мен докторката ми каза че БХС ще излезне високо тъй като съм на 42г и е по-добре направо Пренатест.Казаха ми резултат до 2 седмици, тъй като се изпращат в Германия а и сега са празници.В момента има отстъпка ако поръчаш през сайта и има най-различни пакети.Успех!

# 500
Аз днес бях на преглед, въпреки че лекарят предния път ме прати директно януари на БХС, аз исках точно преди празниците да отида ей така - за спокойствие. Е, 10+1г.с съм, като всичко засега изглежда добре. Предният път от това малко ембрионче нищо не разбрах, сега много отчетливо се виждаше глава, телце, крака. Абе, много яко!
Много се радвам, че няколкото последни дни нещо се бях филмирала без особена причина, просто в главата ми минава какво ли не.
Радвам се, засега съм спокойна и се надявам всичко да продължава да е нормално. Аз не мисля, че ще издържим много повече и смятам по Коледа да кажем на няколко близки приятели (родителите вече знаят).
Предстои ми БХС на 09.01 (като за пренетални тестове не съм мислила, единствено ако БХС-то излезе притесненително ще го мислим) и докторът ме записа за женска консултация, живот и здраве, от 23.01.
Пожелавам на всички спокойствие, здрави бебоци и весели празници!

# 501
Здравейте, днес бях на ФМ ,отделно ми взеха кръв за БХС. Казаха,че всичко за момента е наред,но чакаме и кръвните,за да се направи нова оценка на риска. Вече знаем и пола. Simple Smile

# 502
Момичета, имате ли от време на време ,тежест ниско долу, напрежение като от разтягане, леки бодежи, придърпвания? Защото аз имам , въпреки че вземам 3х2 но шпа.

# 503
Момичета, имате ли от време на време ,тежест ниско долу, напрежение като от разтягане, леки бодежи, придърпвания? Защото аз имам , въпреки че вземам 3х2 но шпа.

И аз имам същи леки бодежи от време на време.

# 504
valya2704 , аз редовно имам напрежение ниско долу... все едно всеки момент ще ми дойде цикълът , много е стресиращо. А дори един път кихнах и имах остра болка ниско долу за няколко секунди, толкова се стреснах,че чак почнах да рева от притеснение. Много е тежко в началото , нито усещаме бебчетата, нито на външен вид ни личи много, че сме бременни... трябва да мислим само положително и да вярваме, че всичко ще е наред.
Успех на всички!

# 505
  • Костинброд
Здравейте момичета,

Да се присъединя и аз към юлските мами Simple Smile

Как се случи нашето малко чудо? Аз съм на 42, това ми е 3 бременност (1 спонтанен и 1 успещна - синът ми е на 6 години). Имам поликистоза на яйчниците (СПКЯ), инсулинова резистентност и наднормено тегло. Предишната ми бременност беше рискова и тежка не само заради диагнозите ми и спонтанния аборт, но и се оказа, че бебчо е с плацента превия (т.е. плацентата е захваната на изхода от матката), но и пъпната връв беше къса, заради което, той си остана в седалищна поза докрай. Родих на 35г. със секцио, но се възстанових бързо.

От тогава със съпруга ми правим опити за второ, но за последните 6 години не се получи нищо. Ходих миналата година по лекари и изследвания и ми казаха, че яйчниковия ми резерв го няма никакъв и в общи линии да не се надявам, а по-скоро да се готвя за критическата вече. Цикъла ми и без това беше много нередовен, липсваше в някои месеци, имах кисти няколко пъти и въобще не се надявах, че ще имам второ дете.

И така последния ми цикъл беше на 13 октомври и от тогава нищо. Бях решила, че пак имам киста и много се бях стресирала вече какво ми има. Последните 1-2 седмици като се изправя рязко, така ме прерязваше долу ниско, че чак ми причерняваше. Гадене няма и никакви симптоми. Имах вкъщи един тест останал от миналата година и реших да проверя все пак преди да тръгна по лекари заради болките. Двете черти излезнаха веднага, а аз не можех да повярвам какво се случва. Толкова бях изгубила надежда.

Днес бях на преглед, сърчицето биеше силно! Оказа се, че чудото ни е в 9 седмица. Сега ме чакат прегледи при ендокринолог и разбира се строг режим за да държа кръвната захар в норми. По изчисления термина е за 27 юли. Другата седмица пак ще отида контролно, а и да се запиша официално за женска консултация. Иначе като оплаквания имам главоболие и напрежение в корема. При завъртане и ставане, има рязка болка, затова вече правя всичко бавно и внимателно.

Много поздрави от кака ви и пожелавам лека и успешна бременност на всички!

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 13:26 от Ася Сали

# 506
  • Wonderland
Здравейте момичета,

Как се случи нашето малко чудо? Аз съм на 42, това ми е 3 бременност (1 спонтанен и 1 успещна - синът ми е на 6 години). Имам поликистоза на яйчниците (СПКЯ), инсулинова резистентност и наднормено тегло. Предищната ми бременност беше рискова и тежка не само заради диагнозите ми и спонтанния аборт, но и се оказа, че бебчо е с плацента превия (т.е. плацентата е захваната на изхода от матката), но и пъпната връв беше къса, заради което, той си остана в седалищна поза докрай. Родих на 35г. със секцио, но се възстанових бързо.

От тогава със съпруга ми правим опити за второ, но за последните 6 години не се получи нищо. Ходих миналата година по лекари и изследвания и ми казаха, че яйчниковия ми резерв го няма никакъв и в общи линии да не се надявам, а по скоро да се готвя за критическата вече. Цикъла ми и без това беше много нередовен, липсваше в някои месеци, имах кисти няколко пъти и въобще не се надявах, че ще имам второ дете.

И така последния ми цикъл беше на 13 октомври и от тогава нищо. Бях решила, че пак имам киста и много се бях стресирала вече какво ми има. Последните 1-2 седмици като се изправя рязко, така ме прерязваше долу ниско, че чак ми причерняваше. Гадене няма и никакви симптоми. Имах вкъщи един тест останал от миналата година и реших да проверя все пак преди да тръгна по лекари заради болките. Двете черти излезнаха веднага, а аз не можех да повярвам какво се случва. Толкова бях изгубила надежда.

Днес бях на преглед, сърчицето биеше силно! Оказа се, че чудото ни е в 9 седмица. Сега ме чакат прегледи при ендокринолог и разбира се строг режим за да държа кръвната захар в норми. По изчисления термина е за 27 юли. Другата седмица пак ще отида контролно, а и да се запиша официално за женска консултация. Иначе като оплаквания имам главоболие и напрежение в корема. При завъртане и ставане, има рязка болка, затова вече правя всичко бавно и внимателно.

Честито! Simple Smile И аз съм с последен МЦ от 13.10, но заради по-късна овулация терминът ми се оказа чак един от последните дни на юли. При мен е първа бременност, но съм обременена от много истории за неуспешни такива на хора около мен и съм доста притеснена все още. Чакам ФМ, за да мога да приема новините и да се зарадвам. Simple Smile

# 507
  • Костинброд

Честито! Simple Smile И аз съм с последен МЦ от 13.10, но заради по-късна овулация терминът ми се оказа чак един от последните дни на юли. При мен е първа бременност, но съм обременена от много истории за неуспешни такива на хора около мен и съм доста притеснена все още. Чакам ФМ, за да мога да приема новините и да се зарадвам. Simple Smile

Благодаря ти! Честито и на теб и мисли позитивно! Аз също съм преминала през много трудности и покрай лежането по болници съм видяла какво ли не, но вярвам, че когато е писано да стане, единственото, което можем да направим е да сме позитивни, да вярваме в добрия финал и да положим максимални грижи за бебчето.
При мен също бебето е със седмица назад (8 седмица и 6 дни днес) заради, което  термина е на 27 юли, а не на 20 юли. Затова другата седмица пак съм на прегед да видим как върви, защото явно овулацията е била късна.

Пожелавам успех и да пишеш как е минала ФМ.

# 508
Здравейте момичета,

Как се случи нашето малко чудо? Аз съм на 42, това ми е 3 бременност (1 спонтанен и 1 успещна - синът ми е на 6 години). Имам поликистоза на яйчниците (СПКЯ), инсулинова резистентност и наднормено тегло. Предищната ми бременност беше рискова и тежка не само заради диагнозите ми и спонтанния аборт, но и се оказа, че бебчо е с плацента превия (т.е. плацентата е захваната на изхода от матката), но и пъпната връв беше къса, заради което, той си остана в седалищна поза докрай. Родих на 35г. със секцио, но се възстанових бързо.

От тогава със съпруга ми правим опити за второ, но за последните 6 години не се получи нищо. Ходих миналата година по лекари и изследвания и ми казаха, че яйчниковия ми резерв го няма никакъв и в общи линии да не се надявам, а по скоро да се готвя за критическата вече. Цикъла ми и без това беше много нередовен, липсваше в някои месеци, имах кисти няколко пъти и въобще не се надявах, че ще имам второ дете.

И аз съм съм послед МЦ на 13.10.22 ❤🥰

# 509
valya2704 , аз редовно имам напрежение ниско долу... все едно всеки момент ще ми дойде цикълът , много е стресиращо. А дори един път кихнах и имах остра болка ниско долу за няколко секунди, толкова се стреснах,че чак почнах да рева от притеснение. Много е тежко в началото , нито усещаме бебчетата, нито на външен вид ни личи много, че сме бременни... трябва да мислим само положително и да вярваме, че всичко ще е наред.
Успех на всички!

Благодаря ти! В коя седмица си ти.

Аз съм в 9 седмица + 3 дни.

Утре съм на преглед , стискайте палци всичко да е наред с бебчето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт