Юлски мами 2023г

• 51 353
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Wonderland
Аз също чакам да падна всеки момент, от тая нощ мъжът ми е с грипа, с всичките му екстри. Не съм спала вече втора нощ, отменихме бързо всички планове, сега си ям снежанка сама в кухнята, сипах си и две глътки вино, като знам какво ме чака. 😀
Като гледам на доста ни се очертава не много вълнуваща вечер, но стискаме палци и се молим на бога всичко да свърши добре. Simple Smile

За пола - разбира се, най-важно е да сме здрави! Това изобщо не стои като въпрос, но забелязвам, че е малко табу да изпиташ леко разочарование, ако не е това, което си искал. Имам приятелки, минали през това, а и мен не ме е срам да си призная, че ми стана криво, не искам второ, а винаги съм искала момиче. 😀  Това не значи, че не съм благодарна или щастлива, в никакъв случай.  Много бързо те приземява, обаче, една ситуация като сегашната ни с болестта вкъщи и емоциите ми тия дни. Бързо забравих лиготиите за пола, хаха.

Дано удържа фронта… 🤯

# 556
За лекото разочарование при разминаване с желания пол не мисля, че трябва да се срамуваме. Това си е като всяко желание, което не се е сбъднало, но не мисля, че непременно означава че не си щастлив за бебчето или ти е по-важно от това да е здраво. И на мен ми се иска момче, но каквото дойде в крайна сметка.
Весело посрещане на празника!

# 557
Момичета, Честита Нова Година!
Да е добра, здрава и мирна, за всички нас и семействата ни. На мамите с настинки им желая бързичко да отшумява и да се оправят. И разбира се на всички нас желая щастлив финал и тази година да ни изпълни домовете с още обич. ❤️

Сега на въпроса ми - с какъв вид плацента сте? Аз съм с предна, не че много разбирам какво значи това 🤣

# 558
Момичета, Честита Нова Година!
Да е добра, здрава и мирна, за всички нас и семействата ни. На мамите с настинки им желая бързичко да отшумява и да се оправят. И разбира се на всички нас желая щастлив финал и тази година да ни изпълни домовете с още обич. ❤

Сега на въпроса ми - с какъв вид плацента сте? Аз съм с предна, не че много разбирам какво значи това 🤣
На мен нищо не са ми казвали, дори и термин още не знаем. На 04.01 съм на преглед и след това първа фетална и скрининг. Най-вероятно на този преглед вече трябва да ми разяснят тези неща. В 10с съм вече. Само на мен ли ми е странно, че не са ми казвали термин до момента или и при други от вас е така?

# 559
  • София
Това с термина ми е много странно.
Моят доктор си го изчислява по дадата на последния МЦ. По размер, бебето върви 2 дни напред, защото трансфера ми беше 2 дни по-рано.
Според мен трябва да си е на последния МЦ, и до момента и при 3те ми бременности при 5 различни доктора , всички са ги изчислявали от последния МЦ. Има дребни бебета, има едри бебета,има различни апаратури, има едни жени преносват, други раждат преждевременно...

# 560
Аз знам за термина ми още от първият преглед на който видяхме само сакче. Самият ехограф си го изчислява след като се въведе ПРМ. До колкото разбрах и аз съм с предна плацента,но утре ще попитам по-подробно какво точно означава. Само съм чувала, че при този вид плацента, бебетата започват да се усещат по-късно от колкото тези със задна. Simple Smile

# 561
И на мен не са ми казвали термин. Предполагам сега след третия месец, когато фактически почва женската консултация, ще разбера и това и докторът ще ми каже. Като цяло, той терминът няма да избяга, изчислявала съм го само според последния цикъл от онлайн калкулатор. Grinning

# 562
  • Wonderland
Аз миналата седмица “смених” АГ, при който планирах следене по ЗК. И както предишната два пъти ми каза, че вървя със седмица назад, заради късната овулация, така тази миналата седмица ми каза, че плодът си отговаря на термина и няма седмица забавяне. 😅 Предполагам, на ФМ ще чуя трето мнение или поне ще се затвърди едно от двете.

# 563
  • София
Здравейте, записвам се и аз, на 34 години съм, втора бременност (3та с един мисед или както се казва) имам дъщеря на почти 5 години. Миналата ми бременност беше с ужасно гадене и никакъв апетит до края , този път симптомите изчезнаха още към 9-10г.с. Последният ми преглед беше в началото на декември, като се разбрахме да се видим направо след празниците, за което съжалявам - разболях се - кашлица и ужасна хрема, но мина за радост, само с парацетамол се разминах, вчера обаче на 01.01 през нощта ме сряза стомаха и започна едно повръщане, много ми е притеснено, гърдите ми спаднаха, направо имам усещането че и корема ми спадна, утре се надявам да се видим с доктора и всичко да е наред. Пожелавам лека бременност на всички и юли месец да имаме сладки и здрави бебенца. Още нещо, доктора ме праща в майчин дом на бхс , още се чудя там ли да го правя, знам че ултразвука не е много добър там, първата бременност ходих във фемина, там пращаха изследването пак в майчин дом и съм в дилема дали да не ида пак там (честно казано не ми се и чака безкрайно много, знаем как е в държавните заведения)

# 564
  • София
Моят АГ ми прави ехогравския преглед, попълва ми някакъв лист с данни от прегледа, с него отивам в Майчин дом и само давам кръв.

# 565
Това с термина ми е много странно.
Моят доктор си го изчислява по дадата на последния МЦ. По размер, бебето върви 2 дни напред, защото трансфера ми беше 2 дни по-рано.
Според мен трябва да си е на последния МЦ, и до момента и при 3те ми бременности при 5 различни доктора , всички са ги изчислявали от последния МЦ. Има дребни бебета, има едри бебета,има различни апаратури, има едни жени преносват, други раждат преждевременно...

Така е, но дори  не е споменавал моя  думата термин, камо ли да изчислява според размери или МЦ. 😂 Добре че е приложението за следене на МЦ, та по него се ориентирах като термин - края на юли. Ще питам на прегледа да видим какво ще каже сега. Някоя от вас слага ли си Утрогестан вагинално. Аз получих леко кафеникаво зацапване(еднократно) в 5с и от тогава ми изписаха вечер по 2 капсули вагинално. Не съм имала от тогава зацапвания, но ми е интересно някоя от вас, която го употребява, до кога е така?
За лекото разочарование при разминаване с желания пол не мисля, че трябва да се срамуваме. Това си е като всяко желание, което не се е сбъднало, но не мисля, че непременно означава че не си щастлив за бебчето или ти е по-важно от това да е здраво. И на мен ми се иска момче, но каквото дойде в крайна сметка.
Весело посрещане на празника!

То не трябва да се срамуваме ама като знам как звучи пред другите ми става гадно. 😂😂 Иначе така се надявам на момиченце…

# 566
  • София
Моето приложение и докторите смятат по един и същи начин явно, защото си е 31.07.

Аз слагам утрогестан и то 3х2. Ще го слагам до 36 г.с. Надяван се по някое време да ми го намалят поне.
Иначе с предната бременност ми го спряха по схема в 12 г.с. и понеже я загубих в 17 г.с., то сега няма да го спират...
Но аз съм ин витро. Не знам как е при другите.

# 567
Моето приложение и докторите смятат по един и същи начин явно, защото си е 31.07.

Аз слагам утрогестан и то 3х2. Ще го слагам до 36 г.с. Надяван се по някое време да ми го намалят поне.
Иначе с предната бременност ми го спряха по схема в 12 г.с. и понеже я загубих в 17 г.с., то сега няма да го спират...
Но аз съм ин витро. Не знам как е при другите.
При мен не е инвитро, но прекалих с тежкото и затова се появи зацапването. Относно интимните отношения не съм питала АГ дали докато ги слагам можем да правим(всеки път забравям за този въпрос), на теб казаха ли ти нещо?

# 568
  • София
Не са специално, но на нас ни е забранен още от преди трансфера. После прокървяване, бях на легло 3 седмици, а ме е и страх, мисля, че и мъжа ми го е страх, защото дори не повдига въпроса.
Така де , секса е мираж и се очертава дълго време да бъде такъв, но здраве да е, ще има след това цял живот да се обичаме Blush

# 569
Здравейте, записвам се и аз, на 34 години съм, втора бременност (3та с един мисед или както се казва) имам дъщеря на почти 5 години. Миналата ми бременност беше с ужасно гадене и никакъв апетит до края , този път симптомите изчезнаха още към 9-10г.с. Последният ми преглед беше в началото на декември, като се разбрахме да се видим направо след празниците, за което съжалявам - разболях се - кашлица и ужасна хрема, но мина за радост, само с парацетамол се разминах, вчера обаче на 01.01 през нощта ме сряза стомаха и започна едно повръщане, много ми е притеснено, гърдите ми спаднаха, направо имам усещането че и корема ми спадна, утре се надявам да се видим с доктора и всичко да е наред. Пожелавам лека бременност на всички и юли месец да имаме сладки и здрави бебенца. Още нещо, доктора ме праща в майчин дом на бхс , още се чудя там ли да го правя, знам че ултразвука не е много добър там, първата бременност ходих във фемина, там пращаха изследването пак в майчин дом и съм в дилема дали да не ида пак там (честно казано не ми се и чака безкрайно много, знаем как е в държавните заведения)

Добре дошла,
и аз като Axenia бях в частен кабинет на фетална морфология и лекарят там ме изпрати с документите на следващия ден в Майчин дом на БХС. Изобщо не съм чакала, отидох взеха ми кръв и след два дни ми бяха готови резултатите. Пожелавам ти всичко да е наред при теб и се опитай да не го мислиш.Аз също имах моменти ,в които точно след повръщане се чувствах все едно и корема и гърдите ми изчезваха . И хоп, след като се съвзема и събера сили, на другия ден пак са си там хихи

Общи условия

Активация на акаунт