Шанс или развод ?

• 15 238
  • 425
  •   1
Отговори
# 330
Само дето болния мъж не и е казал, че е болен и е крил от нея. А сега цялото семейство крие истинската диагноза.
Не разбирам защо трябва тя да му следи състоянието, докато той се налива с бира. Да го направи, ако доброволно е влязла и знаела, ако иска. А сега пред свършен факт омъжена и дете от него малко принудително - няма на къде да мърда, така излиза според някои.
Да е благодарна на него, че тъщата го е взела на работа и му плаща двойно, така ли???

# 331
На мен в историята ми пречи това, че авторката, вместо да си взима свои решения, ръчка човека да прави неща, които той не може или не иска. Ако той е болен, а тя го напусне, ами така решила, така направила. Но натиск и скандали той какво да прави... не става така, не може един човек да се разпорежда с друг човек.

# 332
Като ви чете човек, че рече, че тя натиска някой без крака да качва Еверест, анорексик да спре да яде или здрав човек да пие цианкалий. Напротив, иска нормални неща - да участва в своето семейство, да се съобразява с болестта си и да си пие лекарствата. Чак пък толкова болен не е. Щом има сили да лочи алкохол и да вика, значи има сили и за друго.

# 333
  • Бургас
Но натиск и скандали той какво да прави... не става така, не може един човек да се разпорежда с друг човек.
Че той го прави същото. С бездействието си я принуждава да бъде и баща, и майка, и съпруга, и мъжът в къщата. Но това натежава и от безсилие тя едва ли не го моли да поеме някаква функция. Нима се очаква вечно да му се усмихва и да се надява? Не е длъжна да опитва да помогне на някого, след като вижда че той самият не само, че не желае помощ, ами и си му харесва в гьола.
Може да има и трети, и пети мъж. На мен ми харесва, че не седи да търпи, а търси точния, дето с него и с децата ще имат нормално семейство. Ето, имала е желание да повлияе положително на настоящия, но не става работата.
Ама не седи да циври като оная от другата тема с безработния мухльо, дето без него не щяла да заспива. А е готова да направи стъпка и да не живее с някого, който нехае за семейството.

# 334
Абсолютно същата история 1 към 1 наблюдавах при едно приятелско семейство. Депресираната беше жената. Не мърдаше за нищо. Ни готви, нито нещо сама, пере и чисти, ако и е добре. Мъжът работи, свека помага, майка и дойде наготви. А тя само повтаря, че е болна. Години я влачи мъжът по лекари - АД, скъпи добавки, спорт, психолози, психиатри, групи за взаимопомощ, курсове за самочувствие. Не става и не става.
След толкова еднообразие и безпроблемие, реши жената, че мъжът и хич не прави всичко за нея и го изгони. Той подаде документи за развод. Тя беше в шок - как така толкова бързо, ама то гоненето временно било, ама той е луд, че иска да се разведе с нея.
Познайте! Следа не остана от нейната депресия. Всичко си прави, щото няма вече кой. И хапчета не пие и лошо не и е, щото няма време.
Депресията е новият мързел.

# 335
Значи за добро се е развела, я как е живнала после Simple Smile

# 336
Значи за добро се е развела, я как е живнала после Simple Smile
И аз това казвам!
Да го оставя тоз авторката, за негово добро, да го излекува. Техните няма да берат грозде и да сменят кранове като ги няма нея и децата. Сега го правят да не се излага той(като майката на приятелката - готвеше и щото е семейна да не се излага, сега не ще, наложи се да се научи).
Ще викне момъкът неволята и тя ще изгони депресията за миг.

# 337
Депресията е новият мързел.
Не си права. Клиничната депресия е много сериозно заболяване. И да - не е от мързел, когато си в депресия не може дори да сготвиш, не може да забършеш прах, индиферентен си към всичко. Потънал си в една сива плътна мъгла и няма излизане без АД.
Познат беше в депресия, една година на легло, нищо не помагаше, накрая синът му го взе в Щатите и там го оправиха.
В случая на авторката се съмнявам, че мъжът и страда точно от такава депресия защото той не би могъл да работи, още по-малко да е шофьор.
Не знам защо се хванахте за 1-2 бири, но за мен по-страшно е ако АД не са съобразени с професията му. Някои от тях притъпяват много реакциите.

# 338
sorsha , Нарциса явно не сте имали близък досег с депресията и не ви го и пожелавам.
Депресията не е мързел, нито е нещо което ей така се променя. Да не говорим, че това е една от водещите причини за смърт, особено при мъжете. Алкохолът служи за подтискане на чувствата, така че е взаимно свързан в такива състояния.
Докато не ти дойде на главата, не може да се разбере. Трудна е ситуацията на авторката, особено на 28, когато други работи трябва са на дневен план.

# 339
Хайде да се разбере нещо най-сетне. Аз не отричам, нито подигравам, нито имам лошо отношение към депресията. Ама истинската такава. Няма как всеки, който предпочита да си полегне и/или да си пийне, когато има работа за вършене, да твърди, че е с депресия.
Точно тези, които знаете какво е истинска депресия, трябва да можете да я различавате от лигавщината.

# 340
  • София
Абе не е баш така. Има и по-леки форми. Аз точно така си мислех за моя, че мързелува като забие на дивана с филмите и бирата. Сега си давам сметка, че е било депресия. И после мания. Демек биполярно.

# 341
sorsha , Нарциса явно не сте имали близък досег с депресията и не ви го и пожелавам.
Депресията не е мързел, нито е нещо което ей така се променя. Да не говорим, че това е една от водещите причини за смърт, особено при мъжете. Алкохолът служи за подтискане на чувствата, така че е взаимно свързан в такива състояния.
Докато не ти дойде на главата, не може да се разбере. Трудна е ситуацията на авторката, особено на 28, когато други работи трябва са на дневен план.
Бъркаш. Майка ми е на АД 30г. И има много общо мързела с депресията. Затворен кръг е депресия, води до нежелание, после се пооправяш, ама си свикнал само да лежиш. Тогава се намесва и мързела - нямаш мотивация да се оправяш, щото можело и така. Животът не ти харесва от дивана, но пък и те мързи да излезеш.
Аз също бях преди години в преддепресивно състояние и с паник атаки. Затова мога да твърдя със сигурност - ако ти пука за най-милото успяваш. Моето най-мило беше детето. И не можех да понеса да ме гледа повече така.

# 342
Авторке, има една поговорка “На чужд гръб и 100 тояги са малко” и тя се отнася за твоето мислене. Имаш ли идея какво е паник атака? Получавала ли си някога или само си чела някакви неща в интернет? Паник атаките са нещо, което те изцежда като лимон емоционално. Нищо не ти се прави. Нямаш желание за живот. Ад под небето. Преживяла съм този ужас, не бях нито жива, нито умряла, ходех като жив труп, а като получех паник атака, лягах на дивана и се надявах да не умра, защото чувството наистина беше все едно умирам. Страх ме беше да изляза от нас и да ходя ПЕША, защото може да ми стане лошо. Макар доста хора да ги подценяват, паник атаките са едно от най-ужасните неща, които могат да ти се случат и водят до ТЕЖКА депресия. Антидепресантите имат странични ефекти и един от тях e АПАТИЯТА. Мъжа ти има нужда от ЕМОЦИОНАЛНА подкрепа. Има нужда от помощ.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 02:41 от In love with the sea

# 343
  • SF
Процесът е сложен и не се лекува само с антидепресанти. От клиничен се превръща в социален проблем. Когато човекът е в депресивно състояние, не общува, няма мотивация да поддържа приятелски отношения, даже напротив - руши ги. Когато настъпи манийният период, човекът няма с кого да го "споделя"  или е силно ограничен от приятели. Грубо казано, близките му са го обявили за луд, ненормален, тежък характер и са му обърнали гръб. Което е причина отново човекът да се върне в депресивното състояние и да се търси подмяна на медикаментите, на терапевтите, защото "тези вече не помагат".

# 344
Аз чакам да напише тук някоя разведена с дете/деца, която няма цялата рода на разположение да и помага, че е в депресия и с паник атаки и няма желание и сили за нищо.
Да се обзаложим, че такава няма. И да е имало бързо ги е прогонила депресивните състояния или си живее нормално въпреки тях. Дали има такава дето е легнала с депресия, пък децата и стояли гладни и неизпрани, с не платена такса за детската или не купен екип за физическо, без ток, кабелна???

Общи условия

Активация на акаунт