Шанс или развод ?

• 15 217
  • 425
  •   1
Отговори
# 360
  • Great Britain
Авторке, до къде стигна?

# 361
...
Ако за Вас е непосилно всичко това, просто е добре да се разделите цивилизовано и да обясните както на мъжа си, така и на родителите му ... защо точно се разделяте. ... Вие сама разбирате, че трябва да оставите достъп на мъжа до децата, да има някаква нормална цивилизованост във всичко това. ...
Ето такъв сценарий виждам като решение. Няма какво да се насилва жената. Отвращава се от мъжа, а него хем го избива на агресия, хем на депресия (на мен нещо не ми се съчетават, но нейсе). Кой от къде е и няма драми.

# 362
  • Бургас
Чувала съм, че АД понижават либидото до крайност. Не знам как авторката и съпругът и́ правят секс, макар и рядко. Да не би да не е истина това за либидото?

# 363
  • SF
По принцип, ако е в депресивен период, и без антидепресанти, либидото го няма.
Зависи колко е тежка депресията. В такива моменти хората може да стигнат до там да нямат желание и душ да си вземат.

# 364
Върнах се. Всички казаха, че е невъзможно да се разведа с двете малки деца, че не мога да се оправя и тн. Върнах се , защото причинявах на всички само болка и тъга, всеки ден бяха скандали с майка ми с всички и така. Не знам дали ще се получи, амаа както и да е. Дори не знам какво чувствам. Нито сме спали заедно нито нищо. Как дойде.

# 365
  • София
Условия не постави ли, той нещо не каза ли?

# 366
Върнах се. Всички казаха, че е невъзможно да се разведа с двете малки деца, че не мога да се оправя и тн. Върнах се , защото причинявах на всички само болка и тъга, всеки ден бяха скандали с майка ми с всички и така. Не знам дали ще се получи, амаа както и да е. Дори не знам какво чувствам. Нито сме спали заедно нито нищо. Как дойде.
Е значи, всъщност твоите родители не се оказаха склонни да те подкрепят. Чак пък скандали за нещо, което е твоят живот. Sad Болка на кого?

# 367
  • София

Ако искаш, ще се справиш. И с малко пари ще се справиш. И с трудностите ще се справиш.
Казвам ти го от личен опит.
След раздялата успях да започна да дишам - дълбоко, спокойно, с увереност. И се справих.

# 368
  • Чужбина
Е значи, всъщност твоите родители не се оказаха склонни да те подкрепят. Чак пък скандали за нещо, което е твоят живот. Sad Болка на кого?
Това е ориенталското/ османското/ близко-източното. Булка не може да напуска семейството си, даже насила е връщана от баща си при мъжа й.

В ориенталското (мюсюлманското) жената има много ограничени права да иска развод и те са свързани с много семпли неща - напр. изчезване за дълго на мъжа й, продължителна липса на каквато и да е издръжка от мъжа за нея и децата й (там тя не работи в общия случай), може би доказано техжко психично заболяване и най-много още 1-2 подобни основания. Ако заболяването не превръща мъжа в напълно невменяем, то жената е длъжна да се вложи и да помогне с всичките си сили за неговото излекуване/ възстановяване.

Бг е все още по-близко до ориенталското, отколкото да нещо либерално и пр.

# 369
Това е ориенталското/ османското/ близко-източното. Булка не може да напуска семейството си, даже насила е връщана от баща си при мъжа й.

В ориенталското (мюсюлманското) жената има много ограничени права да иска развод и те са свързани с много семпли неща - напр. изчезване за дълго на мъжа й, продължителна липса на каквато и да е издръжка от мъжа за нея и децата й (там тя не работи в общия случай), може би доказано техжко психично заболяване и най-много още 1-2 подобни основания. Ако заболяването не превръща мъжа в напълно невменяем, то жената е длъжна да се вложи и да помогне с всичките си сили за неговото излекуване/ възстановяване.

Може в някакви затворени общности да е така, но разводът го има в България сигурно от 100 години. Годишно се сключват около 25 хиляди брака и има 10 хиляди развода. Не е толкова странен разводът тук, макар че твоето впечатление е такова.

# 370
  • Чужбина

Може в някакви затворени общности да е така, но разводът го има в България сигурно от 100 години. Годишно се сключват около 25 хиляди брака и има 10 хиляди развода. Не е толкова странен разводът тук, макар че твоето впечатление е такова.

Да, няма спор, че процедурно и формално развод има и половете са (почти) равни. Аз писах за манталитетното/ менталното ниво. Бг масово принадлежи повече на близко-източното, отколкото на Западното...

# 371
Да, изигра роля това, че едва ли не не мога аз да се разведа. Не мога да съм сама. Чисто емоционално заради моето семейство се върнах. Поне да се успокоят. То се вижда, мисля че няма да е много. Тук съм от събота. Нито сме се целували,нито нищо. Аз спя с едното дете, той с другото. Мама и баба ми казаха : - Върни се,заради децата пък си намери гадже и си прави кефа " 🤣🤣🤣🤣
Викам страхотно предложение. Няма що. Какъв е смисъла, просто да пораснат децата... Не мисля че е правилно да не виждат никаква любов между майка си и баща си.. ама окей. Майка му не е спряла да му звънни. Баща му не се весва дори. Първия ден, смени крушките поне че не светеха няколко от месец. Останаха 2-3 да видим кога ще е. И пердета нови взе, че исках отдавна. И вчера пак си легна ... Миии не знам какво да кажа. За пари е отново същото. От допълнително здравно ми върнаха разходите по операцията и понеже той нали спестява ми даде 1000лв за операцията. Сега каза да ги сложа в другата сметка , за разходите дето е. Ама не ме пита аз имам ли, защото болничния ми е 500лв .. не ме пита тези дни като бях при мама нещо за децата , пазар, гориво. В детската само искаха 120 лв за двамата.. а аз все мисля, вместо да знаеш че жена ти има и да не се притесняваш и да има драма , да ти иска и тн. Ти веднага да вземеш всичко . Както и да Е. Успех на мен.

# 372
Напреднали са нещата у нас Simple Smile Преди години бабите са съветвали: "Ако те изгони мъжът ти, от единия ъгъл ще идеш в другия, и така, докато му мине". Сега вече гадже препоръчват. Ехееее

Парите не са ви най-големия проблем, това са по-скоро битовизми. Времето ще покаже останалото. За мен най-важното е, че ти самата не си истински притеснена, ще се справиш.

# 373
Напреднали са нещата у нас Simple Smile Преди години бабите са съветвали: "Ако те изгони мъжът ти, от единия ъгъл ще идеш в другия, и така, докато му мине". Сега вече гадже препоръчват. Ехееее

Парите не са ви най-големия проблем, това са по-скоро битовизми. Времето ще покаже останалото. За мен най-важното е, че ти самата не си истински притеснена, ще се справиш.
Битовизми при някой. Преди време аз нямах пари да ям на работа, и взимах от колежката, а той ми показа в някоя шкаф че си събрал 2000лв..  Аз в себе си не се съмнявам грам. Ама да видим.

# 374
Аз те разбирам. С мъж, който е домошар и на мен ще ми е скучно. Но може да има шанс, още сте млади.

Общи условия

Активация на акаунт