Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е чертата, която се появява на корема по време на бременност?
Какво представлява феталната морфология и къде мога да я направя?
Какво представлява коластрата и как трябва да се грижим за нея?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е чертата, която се появява на корема по време на бременност?
Чертата, която се появява на корема по време на бременност, е известна като линия на корема. Това е вертикална линия, която минава от пубиса до горната част на корема. Появява се поради разтягането на мускулите и растежа на матката. Обикновено се появява около 23-24 седмица от бременността и изчезва след раждането.
-
Какво представлява феталната морфология и къде мога да я направя?
-
Какво представлява коластрата и как трябва да се грижим за нея?
Коластрата е жълтеникава или бяла течност, произведена от гърдите преди кърменето. Това е първата храна, която бебето получава след раждането. За грижа за коластра майките могат да използват кремове, които помагат за подготовката на зърната за кърмене. Освен това търкането или обтриването на зърната по време на къпане може да помогне за втвърдяването им. Важно е да се консултирате със специалист или лекар за най-подходящите методи за грижа за коластра.
-
Каква е линията на корема и кога се появява?
-
Как да се грижа за коластрата и какви методи се препоръчват?
Имам си и сега приготвени шишета, биберони и всичко необходимо.Тъй като съм самичка, а и ще съм и с каката в този период в такъв момент тепърва да тръгна до аптеката специално за млека и шишета, стерилизатори и незнам си какво-ми се вижда безумие.Та-приготвила съм си всичко-пък както дойде.
Смятам, като родя-лятото-ще ходя с бебата, а каката ще си е на градина.Отделно се интересувам от занимания за каката-плуване, кънки-ще проверя около нас какво се предлага, че да я ангажирам и нея, ако се наложи да си остане вкъщи когато се роди бебето/ защото сегашната и градина е мнооого далече и няма да мога да я водя и прибирам с бебе на ръце/Ей такива са ми терзанията, улавам се, че сега мисля повече за роденото си дете, нероденото, като се появи така по инерция ще си го гледам-опита е страшна работа явно.Интересното е, че докато правехме опити за второто/ а то не стана бързо никак този път/ пък се тресях от страх как игнорирам вече роденото си детенце.Някак оставаше на заден план, мислех само как и кога ще стане бебето...мислех-дали пък няма така да продължи игнорирането и когато стане.Та сега се успокоих-усетих, че обичта е равна, макар и някак различна, но е безкрайна спрямо две същества вече.Не е делена, не е на кантар-просто се увеличи дозата, мястото в сърцето ми...
Та ми олекна......
Е и момченце да е няма да го върнем 

Бтв, в Мол София има голямо Хепи
Доц. Боян Балев каза, че ще е момченце няма това онова... без много предисловия и чудене 

. Толкова желано ако знаете само таткото колко е щастлив чак не е на себе си. В рода му от край време са само мъже и той сега се чувства много горд. Ще помоля Ая да ми сложи розова панделка 
на всички целувки
незнам дали ще издържа дано поне тези силиконови зърна и помпи да ни помагат!!!
чудя се направо???
Тази новина беше прита от мъжа ми по доста гаден начин.И аз като зазу1 си имах не разправии,но пререкания.Той много искаше да е момче и му стана много кофти,че е мома.А мен това ме подтисна страшно много....И в момента ми е много кофти.Разделихме се скарани и аз сега съм на работа,което ме кара да се чувствам още по-гадно.Даже само погледна снимките от видеозона и отсече ,че нищо не разбира.А аз така се вълнувах за тях.
(и на нас Балев ни каза момченце !?!?!).