Отговори
# 180
Здравейте закръглени коремчета,
Според мен няма никакъв външен фактор, който да е определящ за пола.Всичко е строго индивидуално и уникално за всяка жена, другото са съвпадения.Особено за това от коя страна го носиш?!Как би могло да се определи това, като то се върти и непрекъснато си сменя местоположението.Или аз нещо не разбрах.

# 181
  • Попово
Това от коя страна е плода и колко е високо корема не е от значение и не може да се определи пола на бебето... поне според мен, с първата ми бременност всички бабета бяха готови да се закълнат че ще е момиче, а то какво МОМЧЕ   Simple Smile най-сигурно е като се роди ... до тогава само се гадае Simple Smile относно кафенцето и аз си пийвам и то по 2 дневно Embarassed

# 182
Значи  то  се  разбира  дали  е  от  ляво  или  от  дясно. Значи  още  на  първия  преглед  на   ехографа се разбирало след като доктора  го   поставя  от  ляво  или  от  дясно, за да открие ембриончето:))). А  след  това  се  разбирало  от   това  къде  е  тежината  в  коремчето  и  къде  те  ритка повече  и  т.н  Така  ми  разказваха  за  това  питам. Аз  също  лично  не  вярвам  но  все  пак  ми  е  интересно:)))

# 183
Ехографът се движи, за да се открие къде е плодният сам в първите седмици...Не се поставя веднага в ляво.Коремът не натежава на ляво или на дясно, това с втора бре,менност за първи път го чувам CrazyМоето бебе се беше закрепило по средата-ха какво е-познайте сега! LaughingИ още-бебето расте равномерно-коремът не се исдува само в едната посока-да си виждала бременна с корем на страни?И се движи ужасно много....нямам  не разбирам как така трябва да е обърнато това бебе, че да натежи само на едната страна, че чак и пол да зависи от това... Thinking

# 184
Няма значение, просто исках да попитам защото ми стана интересно. А не да спора. И да виждала съм издут корем в едната посока - преди 9 години моя собствен. Даже беше много смешен  Но както и да е ...
Лек ден

# 185
Коремът се движи, за това се изкривява в последните месеци  в различни посоки-тогава, когато бебето мърда, опитва да протегне краче  и т.н.Съвсем различно е.Но не расте на криво.Бебето може да е заело поза, която да изкривява привидно външно корема, но чак да натежава-няма логика, наистина.Аз не споря-разсъждавам на глас.И моят корем се движеше смешно и сменяше формата си в 9 месец, но бебето си беше по средата....И не ми е натежавало в едната или в другата посока при движението му.Наистина ми стана странно, не споря в никакъв случай.И все пак-и двете ми бременности са със захванал се плод в горната част на матката, не в ляво или дясно? Thinking

# 186
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,tevolere!!!
Бъди здрава,щастлива,с много късмет и през април-здраво и спокойно бебче!
smile3525

Добре дошла в нашия отбор , satriani!!!

Последна редакция: вт, 19 дек 2006, 16:11 от larsen

# 187
Здравейте,

ЧРД на tevolere! Много здраве, щастие и любов.

Аз да ви се оплача  Cry

Бях ви казала, че като си изследвах бялото течение и ми откриха Микоплазма и доктора ми назначи антибиотик Азатрил. Изпих го. И онзи ден като ходих на преглед ми пусна пак изледване за да види дали съм се излекувала. Излезна че не съм.  Twisted Evil На вупроса ми как така доктора каза че антибиотика не е повлиял така както е трябвало и сега ми изписа Клацид. Малко съм Притеснена че трябва да пия два пъти антибиотик и то за едно и също нещо. Питах го дали няма да има проблем с Клацид-а каза че няма никакъв проблем и трябва да се излекува.

Моля ви кажете ако имате някакъв опит с това заболяване или ако и вие сте пили Клацид. Мерси. Моля се всичко да е наред  Praynig

Първата ми бременност вярно че за нищо не ме изследваха почети но и аз нищо не пих и сега ми е притеснено.  ooooh!

# 188
Честит Рожден Ден, Теволере   bouquet

Най-накрая и аз да смогна да се включа  Crazy
Илит, позна  Grinning Добре дошла на още една близнашка майка  Hug Не само, че са близнаци, ами сме с почти еднакъв термин, а сме и адашки  Wink

За татковците и раждането, аз съм категорична, че не желая нашия татко да при мен докато се пъна и кървя  Crossing Arms Доводите са ми като на Пенелопа - вместо да си мисля за бебетата, ще мисля частично и за това, че мъжът ми е там, че се притеснява и т.н. Не, благодаря  Naughty Децата са и негови, спор няма, но не виждам смисъла да гледа как се тормозя - в крайна сметка болката си е моя; а и аз също като пенелопа без него бих се мобилизирала много повече - когато е до мен, някак си се отпускам, защото знам че имам опора  Heart Eyes. Но както се очертава и да е секцио, няма и да ми се наложи да мисля вече за това  Laughing

За срещатата, много съжелявам, че ви 'вързах тенекия'  Blush Просто се наложи да пазаруваме шкафове по спешност  Rolling Eyes Аз затова не предпочитам срещи през уикенда, защото винаги имам нещо да върша и ми е трудно да си разкъсам деня  Embarassed

Пепа, много съжелявам, че трябва да повтаряш лечението  Confused Надявам се да е за последно  Praynig Иначе нищо не мога да ти кажа по въпроса  newsm78

# 189
  • гр.Варна
ЧРД на tevolere и от мен! nbirthday  bigdance2
Момичета,относно носенето на бебето от ляво или от дясно и аз съм чувала такова нещо!Предполагам,че са бабини деветини,но може пък и да е вярно!Аз нашия бебок го усещам само от ляво-само там са му движенията,рядко в средата и никога в дясно........
Това е,което аз знам,а иситина или не,едва ли някой може да каже Hug

# 190
  • Пловдив
 newsm59 tevolere!
Много здраве, любов и само хубави емоции Simple Smile  bouquet

Дидия, напомни ми за елдата  Hug бях забравила за нея - колко полезно и хранително нещо е. Преди да забременея, когато бях на диетичен и здравословен режим.... Елдата присъстваше всеки ден в менюто ми в комбинация с кефир. Е, сега кефира ще го пропусна, но .....еладата... така и така на мен ми беше вкусно:)
Дидия, така като чета как пишеш за бременностите на дъщерите ти ... има чувството, че си била неотлъчно с тях и дори на прегледите им  Blush
Пепа-к, ако питаш мен... трябва да се прецени кое е по-опасно - болестта или лечението, мисля, че и дофторите ката разсъждават. По добре е да се излекува ако крие рискове за детенцето.

# 191
Честито на рожденичката tevolere и от мен!
Много щастие и любов и много здраво, умно, красиво и послушно бебе!

Това за носенето ми се струва много ала-бала. На мен все ми се струваше по-твърдо и издуто отдясно, а пък ритането беше отляво, на ФМ се оказа, че главичката е вдясно, дупето вляво, а краката нагоре. И при положение, че тежи вдясно, а пък рита вляво, че постоянно се мести как да преценя как го нося-днеска ляво-утре дясно. Иначе доста повече рита отляво и доктора каза, че ще е момиче, ако от това може да се изведе нещо-но едва ли, няма логика.

За алкохола-това, че само червено вино минавало през плацентата най-вероятно не е така, аз мисля, че абсолютно всичкия алкохол минава през плацентата, което не значи, че не може да се изпие една чашка от време на време. Аз лично понякога пия една-две глътки ракия като има салата, никога не повече и не вярвам да е проблем. Или пък гъсто червено вино, разредено с вода, че иначе ми накъртва. Да си призная аз преди доста си пийвах, като се съберем на маса ракийки, бирички, лятото-мастички, е не се напивам ама си пиех като има компания, сега-почти нищо. Изобщо не ми се пие алкохол, нито кафе, нито ми се пуши, бе примерна мама отвсякъде.

Днес акушерката ми каза да ям фурми, имали мноого желязо, аз ям по принцин, ама като се сетя за тежките метали в сушените плодове и се чудя дали да наблягам. Някой знае ли нещо за фурмите специално? За елдата-гадна е, да, на мен майка ми беше правила на кюфтета-пълен гьон, обаче просто варена има вкус на сварено жито-ако някой обича жито може да си вземе да пробва. Друго с много желязо-червено цвекло, най-добре настъргано или на сок, ама като знам как цапа не ми се маца сокоизстисквачката с него.

Невка
  Hug много се радвам, че се сети за нас и че си имаш толкова нови занимания, нова работа, забавлявай се, сега е момента!

# 192
Здравейте и от мен малки и големи коремчета  preggo preggo.
Не съм ви забравила но нямам никакво време  Габи отново беше болна с температура и кашлица ,и за това чета а немога да пиша .Тази седмица мее обзела някаква МАНИЯ ДА ПРАВЯ БАКЛАВИЧКИ   Laughingи после ги раздавам на близки че да не се застоява много сладко в къщи че  нестига че си стоя и нямам никалкво движение ами постояно ровя из шкафовете и хладилника .
Искам да ви пожелая весели и безпроблемни празници защото в четвъртак заминавам на гости на свекито в Хасково за коледа а там няма интернет  Sad.Ще се върна на 27.12.
Така че весели празници и много много подаръци от сърце.  bigdance2 Tada  Gift  ura

# 193
tevolere ЧРД  bouquet

Веси , за яденето - аз си мисля , че  трябва да ядем когато ни се яде , а не да се тъпчем насила , защото бебо може да остане гладно .По - скоро по малко , по често , е решението .За закуска - аз без нея не мога , защото корема ми стърже от ранни зори , но  преди да забременея , не закусвах.
Сега може би пропускам 3-то хапване , т.е. следобедната хапка.
Кафе си пия вече  всяка сутрин или предиобед.До скоро ( до един месец назад) не можех , просто защото ми се гадеше от него.Мисля ,че трябва да пиеш , но да не е силно , по възможност домашно , на джезвенце да кипне веднъж Simple Smile Мисля си , че по-добре да си угодиш ,ако ти се припие , защото пък то е един вид като храната , която ти се прияде - ако не хапнеш нещо , което ти е хрумнало или си видяла ( пък ..камо ли да си помирисала) , може да ти стане нещо , дет се вика .
Така че , я си пийкай лекинко кафенце Wink

За червеното вино - я си пийвайте споко Wink Чувала съм че не вреди , ако е една-две чашки седмично . Но ,ако кръвта ви е слаба, не е зле да пиете дори по една-две глътки на вечер .Не че заменя месото , но и в него си има полезното - ако наистина сте убедени в качествения му състав . Аз например преди 3 вечери си пийнах една огромна глътка малиново вино , домашно, ненадминато !!!

des_sv  - аз май съм чувала тази версия Simple SmileМайка ми и двете със сестра ми ни е усещала от ляво Simple Smile

kena - мисля , че става въпрос за първите месеци когато бебо прошава , а не после , когато вече активно си менка позиция и място Wink

# 194

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ХУБАВКИ И ЩАСТЛИВИ АПРИЛСКИ МАМИ !!![

Поздравления към Aya [/color] за новата тема! /миличка, благодаря Ти и за е-мейла/

На всички останали....да се представя: казвам се Габриела, живеем във Варна, а иначе съм от гр. Габрово. Бебчо е на 24 г.с., и сме се записали в Майчин Дом , Варна - д-р Капка Атанасова!

ОСВЕН ТОВА -  Бих искала да ме включите към страницата с априлските мами. Терминът ми е на 12 Април 2007, и ще си имаме мъжкарче  Laughing благодаря ви предварително  Hug

относно болничните - аз също разбрах, че ще се изплащат от НОИ директно, но да Ви кажа честно не им вярвам....., мисля, че в началото фирмата ще ги изплаща и ще си ги чака от НОИ.

чертата на корема - дааааа....и аз вече си я имам. Е, забелязва се съвсем леко, но я фиксирам....а и не само аз Mr. Green

СЛАДКА МАМА, моля те пиши като получиш отговор за изплащането на болничните!

А, ти PUHCHE, просто спри да им обръщаш внимание! Знаеш колко отрицателно влияе този стрес и напрежение в работата....затова, хайде...кажи им на всички "да си гледат работата". Сигурна съм, че никой там не се замисля за теб и за твоя бебо. И аз имах доста стрес в офиса преди около 4-5 месеца, но след като усетих всъщност, че всичко това ми вреди ужасно и ми причинява дискомфорт....промених стратегията! Седнах и си помислих кои са всъщност хората, които ми прехвърлят най-много негативна енергия, и в резултат на това сведох КОМУНИКАЦИЯТА С ТЯХ ДО МИНИМУМ, а с някои - дори я прекъснах до "Добро утро"  и "Чао". И, да ти кажа честно много по-добре се чувствам. Игнорирала съм неприятните хора и ги държа на дистанция! Върша си работата, изпълнявам си дневните задачи и когато усетя, че някой се "затичва" към мен с някакъв проблем или пък нещо гадно за обсъждане, се въоръжавам с търпение, опитвам се да погледна креативно на проблема....и сякаш нещата минават по-леко. Разбира се, че не винаги става - имам предвид, че има някои тикви, които хич не поемат, ама...няма как. Опитай да си изградиш някаква защита в такива моменти, мисли за бебинко, погалвай си го и ще се почувстваш по-добре.  А, за шефката ти - какво да кажа....всички имат нещо общо, щом се отнася за бременни служителки. Никой шеф не се кефи от мисълта, че трябва да работи с бременни...било то и за кратко. В нашия офис сме 2 бременни вече, и трябва да ти кажа, че забелязват известна промяна в отношението към мен /за другата колежка - незнам/. Донякъде го разбирам, но в по-голяма степен - го ненавиждам това отношение!  #2gunfire
а пък за това дали да си вземеш болнични - мисля, че не е супер идея, в случай, че искаш или имаш намерение да получаваш майчински от НОИ след това. Доколкото знам, майчинските се умножават по работните дни и в зависимост от това колко отработени дни имаш, толкова ще получиш. Аз, например ползвах за октомври 2 дни платен отпуск и забелязах, че във ведомостта накрая на месеца, че са ми намалили работните дни. Което изглежда логично, но не го знаех до този момент! Така, че после като ми изчисляват "сладурите" от НОИ нетното среднодневно месечно възнаграждение ще го умножат именно по броя на тези работни дни за съответния месец!
Мисля, че не греша, ако някои има повече инфо, да се включи....

....хайде стига толкова съвети и приказки, че то стана като цяла лекция по психология  Grinning
надявам се, че ще успееш да се справиш с всички нетърпими хора там..

ОТНОСНО СЛЕДВАЩАТА СРЕЩА ВЪВ ВАРНА: Ще ми бъде много приятно да си организираме едно скромно коледно или новогодишно парти, затова момичета дайте да помислим. Не давам все още предложение, защото незнам кога за последен път сте се събирали  Sunglasses

Хайде поздрави на всички ВИ и да се пазите!
Усмихвайте се  Simple Smile  Simple Smile  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт