На море в България 2023 г.!

• 86 195
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • There I was on a July morning
Гледам и се чудя... Нимфа или Моко? Грифид ли са най - добрите? В част от тях не може 3 нощувки. Ривиера бийч, Берлин, Астория... търся безплатен плаж и хубав ОИ. Моля, помагайте!
Грифид хотелите са мнооого добри, но специално на хотел Моко рейтингът му в Букинг не е висок.
За средата на м. юни, мисля, че няма да има проблем да направите краткосрочна резервация за някой хотел. Дори Грифид веригата пуска различни промоции за уикенди или за определени дати, но трябва да се следи сайта им и в туристическите агенции.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 21:26 от Скубиду

# 451
Е добре де, може да не е Ултра в краен случай 😁 Разгледах някои в Албена, но честно казано самите хотели не ми харесват или пък са далеч от плажа..

Хотел Калиакра е на плажа, отсядали сме в хубава супериор стая с малко дете. Отзивите ми са отпреди няколко години, не е зле да проверите какво е положението сега. Но не отхвърляйте Албена с лека ръка, за мен е един от най-подходящите курорти за малки деца - спокойно, с големи площи за разходка (бях с бебе и количка, доста е приятно да има горски площи за разходка), дълга алея, много зеленина. Само трябва да проверите по последни отзиви кой е най-хубавият хотел на плажа (отсядали сме и в Гергана, стаята не беше много хубава, малко тип соц, но пък храна, плаж - перфектни).

Другият предпочитан вариант на нашето море е Дюни, но погледнете Белвил като по-спокоен хотел, при плажните е лека лудница, обаче ще имате едни 5-10 мин път до плажа от Белвил. В последните години нещо не са съвсем отлични отзивите там, преди няколко години беше топ място.

Аз съм набелязала и този като хубав, но още не сме ходили и не мога да дам отзиви:
https://casadifiore.com/
В никакъв случай не съм отхвърлила Албена, честно казано и на мен точно там ми се ходи, ходила съм преди да родя 2-3 пъти и съм с много добри впечатления, иначе повечето хотели наистина са с малко “соц” обзавеждане и не ми допада особено, а на първа линия поне това, което видях повечето са така.. може би ще се ориентирам за някой по-далечен, но по спомен курорта не е много голям, едва ли ще падне яко ходене до плажа ☺ много благодаря!

# 452
  • Sofia
Просто потърсете по-висок клас стая, нашата в Калиакра беше нещо такова и не беше никак зле, имаше доста място:
Скрит текст:

ПП. А този май е най-луксозният на плажа: https://www.booking.com/Share-dA8ax0w
https://www.maritim.com/en/hotels/bulgaria/hotel-amelia-albena/hotel-overview
Много висок рейтинг, изглежда добре
Сега загледах, че има още един Maritim хотел там: Maritim Paradise Blue Hotel & Spa
Някой знае ли каква е разликата между двата, кой е по-хубав? Направо се замислих за второ море в Албена, с този прекрасен плаж.

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 23:42 от NBM

# 453
Просто потърсете по-висок клас стая, нашата в Калиакра беше нещо такова и не беше никак зле, имаше доста място:
Скрит текст:

ПП. А този май е най-луксозният на плажа: https://www.booking.com/Share-dA8ax0w
https://www.maritim.com/en/hotels/bulgaria/hotel-amelia-albena/hotel-overview
Много висок рейтинг, изглежда добре
Сега загледах, че има още един Maritim хотел там: Maritim Paradise Blue Hotel & Spa
Някой знае ли каква е разликата между двата, кой е по-хубав? Направо се замислих за второ море в Албена, с този прекрасен плаж.
По това, което видях този е само с включена закуска и за това цената е по-ниска, а другият е УОИ.

# 454
Моля, за мнения за Сириус Бийч, Константин и Елена!

# 455
Миналата година отвориха Амелия и хотела е много хубав. Тази година отново сме там. В Парадайс Блу също сме ходили и храната е страхотна.

# 456
По- миналата година храната в Парадайс Блу беше далеч от страхотна. Миналата в Амелия ставаше, но не може да се сравнява с тази в Рейна дел Мар (Обзор).

# 457
  • Sofia
Обзор винаги го "прескачам", заради открития и ветровит плаж, освен това имам спомени преди години, че беше претъпкано и без зеленина, но може и да не помня добре.

# 458
На Рейна дел мар не само храната е супер... Simple Smile На Албена плажа е по-хубав Simple Smile

# 459
За Албена или обновени стаи или Маритим. За другите съм чела все компромисни мнения. Иначе е прекрасен курорт за семейства с деца или хора, които искат по-спокойна почивка. Познати бяха миналата година и останаха много доволни, но… На мен проблемът ми с Албена, както и Златните, е пътят до там. Мъка! Само като си помисля от София какви са ни възможните маршрути и като време, и като състояние на пътя и 🤐
Иначе на Златните - Грифид на 100%, никога не съм имала забележка там. И са ни приемали без проблем за дълги уикенди.

# 460
  • София
За Албена или обновени стаи или Маритим. За другите съм чела все компромисни мнения. Иначе е прекрасен курорт за семейства с деца или хора, които искат по-спокойна почивка. Познати бяха миналата година и останаха много доволни, но… На мен проблемът ми с Албена, както и Златните, е пътят до там. Мъка! Само като си помисля от София какви са ни възможните маршрути и като време, и като състояние на пътя и 🤐
Иначе на Златните - Грифид на 100%, никога не съм имала забележка там. И са ни приемали без проблем за дълги уикенди.

Пътуването до Албена не е атракция 😀. В хотел Калиакра Бийч отсядаме, но спокойствието на плажа е несравнимо ☺️. Това ще ни бъде трето лято и съм доволна, с дете на 6г сме 😉. Хотела е на плажа, всяка вечер има анимации за децата. На мен ми допада

# 461
  • София
Извън темата, но дано управляващите някак се разберат и да се довърши тази магистрала Хемус. Северна България има огромна нужда от нея. Ето и на туризма се отразява и това е ясно отдавна.
Въпреки че не съм чула Албена и Златните да страдат от липса на туристи, сигурно работят с повече чужденци.

# 462
Там има много чужденци, да, летят до Варна и после ги извозват. И много румънци, които си идват с колите и не им се пътува до Гърция/Турция. А и българи, които преглъщат пътя 😀

# 463
Здравейте. Някой наемал ли е апартамент по южното Черноморие за по-дълъг период от време - за около месец примерно? Може ли да дадете препоръки? Благодаря.

# 464
Моля, за мнения за Сириус Бийч, Константин и Елена!

На плажа, невероятна гледка дори и от стаите странично море. Басейните вътрешен, външни са с минерална вода. Паркоместата не стигат за всички настанени, но наблизо има паркинг. Плажа - недостатъчен за всички, има на места камъни/скали в морето, където може да си обелиш колената, лактите или лицето и трябва да се внимава при плуване. Храната - няма да останете гладни, но ако закъснеете може да ядете каквото е останало. Безалкохолните и българския алкохол са със съмнителен произход. За мен хотела е подходящ за почивка извън сезона.

Общи условия

Активация на акаунт