На море в България 2023 г.!

• 86 061
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • В.Търново
Споко. Щом вече сте се потапяли в Черно море, значи сте устойчиви на какво ли не...Laughing
SmileSmileStuck Out Tongue

# 661
  • София
Ние сме вече с куче ( малко куче , но куче) ...  малките деца вече са големи Grinning , най -голямата в чужбина... не идва с нас от години.... Сега с куче към Южната съседка, само да преживея границата... Уж имаме вила на пътя за Гърция и ще спим там да "изпреварим" навалиците по границата, ама се съмнявам че нещо ще изпреварим... Нужен ни е хеликоптер...
С едно око гледам темата за море в Бг... с това куче ОИ отпада категорично... Head Band по Бг плажовете на охраняемите зони също не пускат с кучета май Thinking, абе сложна работа с песа Animal Dog

Ааа в Бг морето мръсно.. в Гърция стрептококови инфекции и починали деца... абе от всички страни само заплахи Cold Sweat

# 662
За първи път съм резервирала хотел с басейн и ол инклузив. Обичам да ходя на море заради морето и винаги съм се смяла на вариант да идеш на море и да киснеш в басейн..но ето. Звездите са ме предупредили, явно..😂

# 663
То нали басейните се чистят седмично, а не в края на сезона, а преди това само сипват солидно количество хлор, та предпочитам морето. 😀

# 664
  • Бургас
Някой с отзиви за Бургас бийч резорт  Сарафово ? По-скоро ме интересува плажа пред комплекса.  Става ли за малки деца?
Благодаря Ви !
Става, всъщност е един от най- приличните плажове в Бургас /т.нар Diddi beach/. Има доста стълби до него, това е по- неприятното с малки деца.

От комплекса към плажа няма ли пътека или пак са стълби? Поне на снимките се вижда като алея.
От едната страна е алея, да, но и там има малко стълби, все пак денивелацията е доста. Ето снимка, къде са горе сградите, къде е плажа. То и другия плаж на Сарафово е така в ниското...Умаря , ако се налага да се качваш по десет пъти, иначе не Joy

# 665
  • Sofia
Споко. Щом вече сте се потапяли в Черно море, значи сте устойчиви на какво ли не...Laughing
Ха ха, Да! Да не споменавам, че някои от нас побиваха крак по жълтите павета на Първомайска манифестация, дни след аварията в Чернобил. Станалото, станало, проблемът е, че родните ни "специалисти", не знам дали от некадърност или поради "нареждане отгоре" мълчат, като ятаци пред разстрел при всяка заплаха. Мен най-много ме е страх от "няма страшно"!

# 666
И аз съм резервирала море в началото на юли и се чудя дали да отменям, но по-скоро не. Така или иначе имам нужда от ваканция, на морето ще е по-добре от планина, а и там където ще отседнем има басейн. Ако някой нещо разбере, моля да напише тук два реда за чистотата на водата. Засега слушам само успокоителни коментари и такива, които твърдят, че е още рано за прогнози.

# 667
# 668
https://www.burgasinfo.com/news/view/5/125919
Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие, този път край Черноморец

Рано тази сутрин в местност Таласакра багер влезе на труднодостъпния скалист бряг, за да премахне третия труп. Не е ясно дали животните са загинали при бедствието в „Нова Каховка” в Украйна, но от Областната дирекция на БАБХ уточниха, че всички мъртви крави са без ушни марки, каквито има добитъкът отглеждан в ЕС.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 14:51 от lowkeyyy

# 669
  • София
Щом не е от ЕС, какво да е животното. Лоша работа. Ще стоим край басейните.

# 670
ОчевАдно труповете на тези крави нямат нищо общо с Каховка...Smile
Липсата на ушна марка не е никакъв критерий, защото ушната марка може да падне дори когато животното си пасе кротко на поляната.

# 671
  • София
Хайде малко да включим критичното мислене.
На 06 юни в Каховка се взривява язовирната стена.
На 06 юни първият (от общо 3) труп на крава изплува на нашето крайбрежие.
Телепортирал ли се е? Надали.

Не че замърсяването от Каховка не е проблем, но не всичко трябва да се свързва с това. Не че наличието на трети труп на крава не е проблем. Замърсяването е от години по много линии. 😔

В момента сме на море в Ахтопол. За сега не се притеснявам, само не давам на детето да си топи главата, това и без никакво замърсяване е добра идея. Смятам обаче след 10-12-14 дни да приключим с морето поне за тази година. За всеки случай. И ще следим европейски сайтове. На нашите след Чернобил вяра нямам.

# 672
То лошото е, че аз след десетина -дванайсет дена ще съм на морето. И аз нямам вяра на нашите учЕни и се чудим какво да правим, още мога да отменя, но имам срок до утре да мисля. Ще следя и ако намеря нещо от достоверен източник веднага ще го пусна тук

# 673
  • Асеновград
Ужасна работа....Ние сме платили от 28.07, но ще следя и ако трябва ще си стоим на басейна...
Все сме под някакво напрежение...Ковид , Война  , Инфлация сега и тази заплаха ....направо Аман.
Много е лошо когато нямаме вяра на нашите учени и управници.

# 674
Никой не е казал, че първата крава е от Каховка, но тази... не се знае. Трета крава да пристига от някъде с паднала ушна марка, малко съмнително. А пък кораб да изхвърля крави насред морето, още по-съмнително звучи, освен ако не иска да се отърве от болни стада, ама си има регламенти и проверки за превозващи животни кораби. Чудно ми е само нашите защо си траят и не защитават ивицата ни, защо не проверят пътя на тези крави, имало ли е пуснати кораби с животни, от кои пристанища, на кои дати и т.н. То си има начин и да вземат да поработят малко и да уведомяват обществото.... аман, значи. Една Валя Ахчиева за 2 дни ще направи разследване и ще стигне до резултати, а чиновниците... дай им само да търкат столовете.
Едно е ясно - морето тази година няма да е като миналата. То всяка година е било мръсно, но сега ще е особено мръсно и мътно. Може и да е безопасно за къпане според проверките на нашите служби, но всеки да си има 1 на ум.
Ще видим, ще се покъпе малко народ, ако налазят тоалетните масово с чревни вируси и други неразположения, значи е ясно. То дано не е нещо по-опасно, засягащо други органи, примерно кожата...

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 16:22 от lowkeyyy

Общи условия

Активация на акаунт