На море в България 2023 г.!

• 86 155
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Кажете нещо и за Обзор 😁 Никога не съм била там, хубаво ли е, спокойно ли е, плажа как е, пясъка, водата, вълните, хотелите? 😊

# 571
  • Sofia
Имаше споделени мнения, че в Обзор морето бързо става дълбоко, а плажът е много открит и ветровит, затова все го отбягвям. Иначе има няколко похвалени хотела в района. И за мен е любопитно дали има по-закътани и плитки плажове в района или всичко е само един голям плаж.

# 572
Имаше споделени мнения, че в Обзор морето бързо става дълбоко, а плажът е много открит и ветровит, затова все го отбягвям. Иначе има няколко похвалени хотела в района. И за мен е любопитно дали има по-закътани и плитки плажове в района или всичко е само един голям плаж.
Обзор е прекрасен, зелен, чист и спокоен град. Плажът е един от най-дългите в България,  като в централната и най-вече в северната част е и много широк. С хубав пясък е. Да, морето бързо става дълбоко, но не е като на Златни пясъци например. Ветровито е, но не повече от други морски курорти и най-вече през август. Когато е ветровито има и големи вълни. Плажът не е в залив и няма отделни малки плажчета. В Обзор са едни от най-добрите големи хотели по БГ Черноморието, но има и безброй малки семейни хотели, къщи за гости, частни апартаменти, студиа и квартири за настаняване. Градът е разположен на склон и затова за предпочитане е да се избират места за настаняване близо до плажа в равната част.
Има Лунапарк за децата, дискотека и различни възможности за хранене. Хубави паркове и крайбрежна алея за разходки. Повечето големи хотели са извън централната част на града. В тази тема, както и в темата за Обзор има много публикувани отзиви от конкретни хотели.

# 573
  • Бургас
Имаше споделени мнения, че в Обзор морето бързо става дълбоко, а плажът е много открит и ветровит, затова все го отбягвям.
Бих добавила и водата е по-студена. Правила съм сравнение в един и същи ден - Обзор, Слънчев бряг. Заливът е много открит и ветровит, по- студено, бурно, дълбоко. По- големи вълни не са ме блъскали никъде. Лично на мен не ми харесва никак там.

# 574
Мирамар и Рейна дел мар, Сол Луна Бей се водят едни от най-добрите хотели за ол инклузив с деца. Все в Обзор.
Аз съм ходила само по работа извън сезон.

# 575
Ходили сме в Поморие, голямото дете беше бебе. Не сме имали проблем с вятъра. За хотели не знам, бяхме си наели апартамент. Спомените от почивката като цяло са ми много приятни. Имаше хубав център за разходки, храненето ни беше по заведения, но не ги помня вече, в общи линии сме били доволни. Имаха хубава сладкарничка извън центъра в посока детския магазин. Детският магазин, ако го има все още беше много зареден, всякакви пюрета и неща, които могат да потрябват, а в срещуположната посока имаше и супермаркет, не лош. Съжалявам, че така ги обяснявам, но мина време и не помня улици, имена. Бяхме ходили и до Музея на солта? май се казваше, нищо особено, но си направихме една разходка дотам също. Зависи къде сте отседнали, по хотелите не знам как е, но като цяло градът е доста тих в сравнение с други курорти и ако не сте точно на центъра или покрай някоя дискотека, които не помня къде бяха, вечер и нощем е супер приятно у вас, ако има тераса/двор. Не е толкова пренаселено в сравнение с други курорти. Плажът не ми хареса особено, тесен/малък е, но става, морето по спомен не ставаше дълбоко бързо. Площадки не се сещам много имаше ли, но тогава бяхме още с бебе, мисля че имаше някакви по центъра и сущо батути и някакви други забавления, но като цяло по-ограничено от други курорти. В общи линии бихме почивали отново там.

# 576
Мен нещо все ме тегли към Поморие, сигурно заради многото апартаменти, които се предлагат. Обаче искам да ви попитам, понеже коментирахте, че е ветровито и се замислих, как е морето за плуване?
То всъщност ние ходим, защото мм много обича да плува, но не сме били на Поморие, и като гледам колко е открит плажа, нали е на нещо като полуостров, и се чудя дали няма да има много големи вълни от вятъра, също и течения, в смисъл плуването да е опасно малко повече, от другите плажове в заливи, какво е мнението ви?
За плажовете от тази страна на града става въпрос:

Аз съм ходила на Обзор преди 15 години и си спомням само, че пътя след Бургас беше много неприятен - едни завои нагоре, стана ми лошо.

# 577
И аз да попитам - едни приятели от години ходят в Несебър Бей, какво толкова хубаво има там? Наканила съм се да го пробвам, уж имало много зеленина, горички, места за разходки и забавления за деца.
Обаче отзивите в букинг са не особено добри. Вие какво ще кажете?

# 578
Ако е за Сол веригата - ние бяхме доволни. Единствено базата в стаите беше леко амортизирана, но последно сме ходили преди 3 г. Беше супер, аквапаркът беше супер, за деца е огромно забавление. Това, което на нас не ни хареса и заради което спряхме да ходим, е плажът. Ужасен е, а не отивам на море заради аквапарка.

# 579
  • София
И аз да попитам - едни приятели от години ходят в Несебър Бей, какво толкова хубаво има там? Наканила съм се да го пробвам, уж имало много зеленина, горички, места за разходки и забавления за деца.
Обаче отзивите в букинг са не особено добри. Вие какво ще кажете?

Миналата година септември месец бяхме в Несебър Маре. Ако става въпрос за Бей хотелът, който е към веригата Сол. Останахме доволни, има зеленина, има и къде да се разходи човек. Единственият минус е, че се слиза по няколко стъпала до плажа. И чадърите и шезлонгите се заплащат.

# 580
Много относително къде и кога ще има бурно море или ще е ветровито по плажа. В Поморие, Китен, Камчия, Шабла и Албена сме случвали и тихо и спокойно време, и гръмотевични бури /най-зверското преживяване беше в Китен и Шабла/, когато небето и земята се сливат и деня става нощ...  Най-ветровито е било на Камчия - истинска пясъчна буря, НО е било за 2 дни. Днес дават по южното черноморие вълни и течения, които са обичайни за Август. Да ни е на късмет избраното време за почивка.

# 581
Има ли почивали в Астория Златни Пясъци? Ако имам възможност за избор, коя сграда да избера?

# 582
Имаше споделени мнения, че в Обзор морето бързо става дълбоко, а плажът е много открит и ветровит, затова все го отбягвям.
Бих добавила и водата е по-студена. Правила съм сравнение в един и същи ден - Обзор, Слънчев бряг. Заливът е много открит и ветровит, по- студено, бурно, дълбоко. По- големи вълни не са ме блъскали никъде. Лично на мен не ми харесва никак там.
И мен там така ме "биха" едни вълни, че не го предпочитам Обзор. Макар градчето да е разнообразно и приятно и наисина едни от най-хубавите хотели с allincl.са там. /почивали сме на Обзор бийч ризорт и Блу Меджик, а под най-хубави визирам Мирамар и Рейна/

Поморие ми е най-близко като усет до Созопол, обожавам и двете градчета./хотелите, които сме посещавали са Феста Виа Понтика, Сънсет Ризорт - нова част, и Гранд хотел Поморие - стара част/ лоша почивка не сме имали.

# 583
Хотелите, които бяха под шапката на RIU (и един TUI) в Обзор, Слънчев бряг и Правец продължават да са собственост на същото добре известно лице, на което бяха и преди, никой нищо не е продавал и купувал. Това, което се промени е, че се разделиха с RIU и сключиха договор за управление с друга голяма верига - Hyatt. Хотелът на мястото на бившето кино "Сердика" e на същия собственик и беше първия под тази марка. Някои от тези хотели са минали през сериозна реновация и по принцип би трябвало да са на по-високо ниво (с нашенските си условности) и съответно и по-високи цени.

https://terrawayinvestment.com/group-structure/

Така или иначе първите отзиви от тази година вече можете да ги прочетете в Booking, Google и Tripadvisor.

И за да съм съвсем по темата, едни роднини с техни приятели са може би за четвърта поредна година в Sunrise Blue Magic Resort в Обзор, тъй като си го харесват и им пасва като ниво и като цени, които тази година бяха подобни на миналогодишните с отстъпките, които предлагаха...

Едва ли има кой знае какво ново да се каже за този хотел, сравнително нов и добре поддържан е, с комфортни стаи, добра храна и хубав плаж пред него с нещо като бар. Единственото по-сериозно оплакване от миналата година беше неадекватния персонал, който не е български и не говори български, но тази година казаха, че уж са по-добре нещата с обслужването в ресторанта и баровете. Нямат оплаквания, доволни са, те и не са много претенциозни, изявяват желание догодина отново да са там по това време. Tака или иначено за тези цени, хотелът си е повече от приличен. Миналата година част от компанията бяха резервирали бюджетния вариант All Suites без да ме питат и не бяха хич доволни от стаите, храната, чистотата... сега никой не е рискувал, така че не знам как са нещата там тази година.

Иначе сте прави за морето и вятъра в Обзор, това беше и първото, което ми казаха, че духало доста на плажа и морето било по-бурно и някои от тях си седели около басейна. Така че тези от вас, на които това им е проблем, да си търсят някакви по-жабурливи (сега я измислих тази дума) плитчини, някъде по на завет...

Друго, което мога да кажa е, че Helios Bay, докато беше RIU беше конкурентен като цена и като предимства имаше вътрешен басейн, два по-различни ала картa и е съвсем до плажа, но пък плажът точно пред него беше нает от друг хотел, което беше абсурдното в случая и имаше повече оплаквания от храната в сравнение с Blue Magic. Но двата хотела можеха да се редуват за разнообразие, те така и правиха, даже една година им бях резервирал и двата, тази година обаче вече Alua Helios Bay беше доста по-скъп, но тепърва ще видим как ще върви като цени и ниво.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 15:01 от Adventurer

# 584
Да, това с плажа пред Riu Helios беше неприятна изненада за нас. Не знам тази година как е, дали случайно Helios са си го взели за техния хотел или договорът за наем е многогодишен? Иначе е по-ветровито на плажа, да, и има вълни през повечето време. За мен не е нещо фрапантно, но може би за малки деца не е ок.

Общи условия

Активация на акаунт