Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 520
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Дървените бяха когато беше много студено - под минус 10-15 например.
При грипните при сина ми липсваха повече от половината деца, а в болниците детските отделения бяха препълнени.

# 106
Звучи страшничко. Съжалявам, не знаех, че е толкова сериозно.

# 107
Помня в класа на дъщеря ми бяха останали 4 деца. Видима диспропорция - на тях преподават, а 20 и кусур деца се самообразоват. По-добре в такъв случай да се обяви ваканция. Грипът бързо затихва, когато се разредят примниците.

# 108
Ли Лу, не сте разбрали какво искам да кажа. Ставаше въпрос, че едно време нямаше такива масови епидемии като сега. Аз като ученичка не си спомням да са ни пускали в грипна ваканция, а сина ми откакто е почнал училище имаха няколко грипни ваканции преди корона вируса.

Е айде сега Simple Smile Всяка година от както дойде демокрацията, имаше грипни ваканции и дървени чат пат - преди това нямаше, поради факта че властта игнорираше грипа, те за Чернобил не казаха навреме, грип ли ще признаят че натръшква учениците всеки януари и трябват мерки Simple Smile

# 109
Здравейте.
Идвам с дилема, ММ от два дни е със симптоми- главоболие, болки в костите, болки в гърлото, снощи вдигна и температура. Преди малко му направих тест, въпреки нежеланието му, и се появиха двете чертички. До сега сме били заедно, сега си взех нещата и се самоизолирах . Той е човек, който не вярва в Ковид, не спазва мерки, а аз съм след очна операция и ми се ще, ако мога да се размина с разболяването ( макар, че се съмнявам...)

Той е с еднократна ваксина Джонсън от преди година, аз съм с 2 Астра Зенека и Два бустера Пфайзер, като втория е от края на септември. Юли изкарах втори Ковид, който беше почти безсимптомен, но още ,,влача'' двойно по-висок Д -димер и пия кръворазреждащи.... Никой не заразих тогава, но аз спазвам много всички предписания .

Той освен парацетамол, витамини, аспирин/аналгин друго не пие и още не иска консултация с ЛЛ - ,,ще мине,  нищо ми няма, аз щото съм изстинал ми е лошо''.
Аз пия разни добавки профилактично - витамини центрум, вит. Д, цинк,  биотин, стаматин започнах от началото на месеца. Много разчитам и на скорошната ваксина да ме предпази, ако не да ме опази, то поне да мине леко, но все ми се иска, ако може, да мина между капките без да се заразя ...

Вие какво бихте направили на мое място?
На него и сега му е криво, че го оставих сам. При него влизам с маска, но общо взето, той ходи навсякъде без маска из къщи, а аз, като излизам от стаята  я слагам, защото  ми се ще да се опазя.
Има ли смисъл, след втория ден?
Много чуденки има, не знам как да постъпя.

# 110
Направи онова, което считаш за нужно по убеждение и бъди готова за каквото се случи. Пази се. Има шанс да се размине.

# 111
носи си маската, има смисъл, повишаваш си сериозно шанса
знам, досадно е и гадно да го правиш и вкъщи, болят те ушите от ластиците, но по никакъв начин не ти пречи да се грижиш добре за него, въпреки че реално по-ефективно е той да носи маска, но нали... да не мъчим болните

не виждам нито една причина, щом някой от семейството е болен, другите солидарно да се заразят също, така че дребни усилия си струват

под маска имам предвид FFP2, не обикновените сини хирургични

# 112
Благодаря, Шарлот.
Извинете ме, че ви занимавам, но ми е трудно и ми се струва егоистично да мисля И ЗА СЕБЕ СИ в такъв момент, но   пък ако мога да се предпазя, защо да ми се случи и на мен....

# 113
Изобщо не е егоистично. Не е нужно да се тръшнете и двамата.
Да си пие парацетамола, щом не иска лекар,  а вие стойте настрана и с маска. Не е задължително да се заразите.

# 114
Кое е егоистично? Да се предпазваш, или да си болен и съзнателно да нехаеш за човека до теб? И аз не я разбирам тази солидарност.
Стой си с маска и по възможност по-малко близки контакти. То не стига, че си претърпяла операция, ами дай и КОВИД сега. Дано се разминеш.

# 115
  • София
Офффф, той и моят мъж преди година и половина така пуфтя, че трябвало да носи маска болен, но аз не се заразих. Махна я на края на карантината. И аз носех.

# 116
Много хора в семействата и без маска не се заразиха. На, ако държа да не се заразя, не само бих носил и бих изисквал другия да носи, но и бих се изолирал другаде. Маската вкъщи не е никаква гаранция.

# 117
  • Пловдив
Гаранция не е, но ако човек започне да я носи навреме (преди да се е заразил), има доста добри шансове да се опази.

# 118
Писах преди ден, два- заразих гаджето ми в периода, в който нямах и един симптом. Тестът ми позитивира чак на четвърти ден от първи симптоми. За мен смисъл от маска вкъщи няма, но ако някой това му носи спокойствие съм абсолютно ЗА.

# 119
Важна клечка, има смисъл да се пазиш, има и шансове да не се заразиш. След бустери отпреди три месеца аз се заразих, но бях с паднал имунитет, мъжът ми - не. С очна операция бих направила каквото е по силите ми да се пазя - аз нямах тежки симптоми, но четири дена имах дразнене в гърлото, от което зверски кашлях - имах кръвоизливи в очите чак. Кашлицата не беше опасна и изчезна като с магия след това, но ако можеш, предпази се от евентуално подобно напрежение.
П.П. Заразих се от дъщеря ми, но явно съвсем не от самото начало, защото проявих симптоми и позитивирах седем дена след нея.

Общи условия

Активация на акаунт