Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 549
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви за дебатът, който се заформи от моите терзания.... Правя което мога- проветрявам многократно помещението в което съм, в другите части съм с маска ФФП2, но сърце не ми дава да го оставя без достатъчно обгрижване - то болен мъж е като малко бебе - толкова е безпомощен, че чак на моменти ми изглежда, като инфантилно преиграване, но за няколко дни в годината се търпи...
Дано ми се размине.
Моля, да не обсебвам темата с моята история, благодаря...

# 121
  • Пловдив
Точно така, Клечка - носи маска, това е най-лесното и в същото така най-важното, което може да те предпази. Бързо оздравяване на мъжа ти и на теб да ти се размине.

# 122
Здравейте. Някой да кашля трета седмица след прекаран ковид? При мен тече вече трета седмица от както се заразих, но хремата и кашлицата ми продължават. Мусколните болки и температурата изчезнаха, но тази ужасна кашлица продължава. Имам усещането, че е от задната хрема, чиито секрети непрекъснато текат. Иначе не пих антибиотик, а само Авирон и витамини.

# 123
И какво вземате за кашлицата?

# 124
Сироп за кашлица сигурно, те неслучайно така се наричат.

# 125
И какво вземате за кашлицата?
Ами нищо не взимам. Личната ми беше изписала бромхексин, ама от тези хапчета май още повеч ми се увеличи кашлицата и сама си го спрях

# 126
Естествено че носенето на маска намалява значително вероятността за заразяване. Най-голяма защита има при носене и от двете страни. Няколко пъти с маска вкъщи ограничихме заболелите до един на брой, но я носеше и болният.
Според мен, ако болният мъж е равностойно загрижен за загрижената за него жена със скорошна операция, която в момента го обгрижва, няма да се прекърши, ако поне в общите части носи маска. Макар че в случая според мен малко е късно.

С ковид или други вируси е разумно да се носи маска на затворени места с много хора.
Не задължително, разумно.
С прекарване на заболяването разсипваме имунната си система за дълго. Но всеки има свободата да включи тялото си в граденето на стаден имунитет.

# 127
Опс, тези картинки преди три години никой не ги беше виждал, това е от ковид агитацията. И е невъзможно да бъдат доказани.

# 128
Не, разбира се, как ще бъдат доказани? То нищо в този свят не може да бъде доказано. Учените само си играят и  измислят, за да печелят огромните си заплати... То с това леко заболяване няма и с кого да правят статистики и наблюдения.
А лекарите, оплакващи се от увеличаващите се пациенти, дори и млади, с постковид оплаквания са се объркали.

# 129
Доказано е, от хора, които носят маски.
Такива, които яростно ги отричат, няма как да докажат, че не помагат.
Аз защо не заразих майка ми?

# 130
  • София
Много болни колеги. Повечето са си вкъщи, има няколко с по-леки симптоми, които упорито идват в офиса.
А, и всички са с настинка, не било ковид. Ни един не си е направил тест, защото ковид вече нямало.

# 131
Така ще бъде занапред. Кога сме се тествали при настинка.

# 132
  • София
Joy
Мислех, че настинките останаха в много далечното минало.
Настинка Joy

# 133
Не знам настинките да са били причина за пълни болници и тежки здравословни последици, включително неврологични и когнитивни, продължаващи месеци наред.

# 134
Не са били. Но с ковида било, каквото било, няма да има значение занапред.

Общи условия

Активация на акаунт