Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 556
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 135
Надяваш се, че като го повтаряш във всеки пост, ще се превърне в истина ли? Ами нека видим какво ще бъде занапред. За някой може да продължи да има значение, което явно дразни, макар да не разбирам причината. Няма мерки и теглилки, няма маски, няма ограничения - не разбирам какъв е проблема, че някой продължава да се притеснява и да не иска да се разболява, че темата го вълнува и иска да се информира.
Хайде да не правим и тази тема напълно нечетивна, моля, както се случи с другата, за радост на някои потребители.

# 136
  • София
Аз НЕ искам да карам колегите да си правят тестове. Искам като имат симптоми да си седят у тях колкото е нужно.
И при положение, че не са си правили тест, да не ми излизат с изказвания - "настинка е".
Какво им става на хората - все едно ковид е нещо срамно, та се смущават като се заговори, не правят тестове нарочно, отричат и мънкат нещо - "ама аз не съм с ковид, настинал съм". Ще речеш ги питаш дали са с трипер. Не че и това го приемам за срамно, но образно казано.

# 137
  • При семейството си
Факт, че в момента има доста болни, за които дори лекарите не се съмняват, че са с Ковид.
На детето бележката за ДГ е за 4 дни.
Колеги също казаха, че са болни, поостанаха някои за по 2-3 дни вкъщи и това беше.
И също така, няма нищо укорително/срамно да кажеш, че си със старата, забравена настинка, грип, вирусче или който както го квалифицира.

# 138
  • Бургас
Никога не съм вярвала в настинките. За мен винаги е имало причинител. Има вируси и бактерии, които дремят в организма ни в латентна форма и при стрес и имунен дефицит се активизират.
Особено пък когато се разболеят повече хора едновременно как пък да си мислиш, че всички едновременно са настинали.

# 139
  • София
И също така, няма нищо укорително/срамно да кажеш, че си със старата, забравена настинка, грип, вирусче или който както го квалифицира.

Разбира се, че няма нищо срамно. Но да го твърдиш 100% убеден без да си правил тест ми се струва... неадекватно.
Пак казвам - не държа хората да си правят тестове. Но просто при симптоми да се изолират достатъчно време. Което за всеки е различно, разбира се.

# 140
  • Пловдив
Така ще бъде занапред. Кога сме се тествали при настинка.

А кога преди това сме можели да си купим от аптеката тестове за "настинка"?

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 20:25 от marzeliva

# 141
  • При семейството си
Ама докога ще се тестваме за всеки сопол и всяко прокашляне?!
Детето ми, което е в градинска възраст, последните 2 години, особено през есенно-зимния период, през 2-3 седмици беше болно. Никога педиатър, а е в групова практика, не се поколеба дали е Ковид, не препоръча тест. Аз, като всички останали, на своя глава го тествах доста от пътите и факт, не беше нито един път Ковид.
Та стига толкова, били с някакви симптоми колегите, защо твърдяли, че не е Ковид без тест. Защото е много вероятно да не е Ковид, факт.

# 142
  • София
Да, да, така е. Ковид няма.
Те и педиатрите са ясновидци. Само като ви видят и знаят, че не е ковид.
И кой каза, че трябва да се тестваме за всеки сопол?

# 143
Едни такива, които упорито настояват, че не е ковид и не правят тест, за втори път вече по явно чудодеен начин ни навличат ковид и се изреждаме (почти) цялата къща. То и те се влошават в един момент, кашлят, температури, но не е ковид.
Ако ковид имаше категорично, рязко начало, като грип, щяхме по-лесно да се усещаме и да се изолираме от останалите. А тук какво? 2-3 дена сопол, прокашляне, неразличими от какъвто и да е друг сопол и прокашляне, а после - минава, ако не е ковид или ку-ку! оказва се точно ковид. Но за тези два-три дена, в които не сме вярвали, че може да е "това", хубавичко сме го разнесли сред контактните си, защото за зла врага, ковид е ужасно заразен. А ако някой от въпросните завалии е от уязвима група, ех, ами такъв му бил късметът.
Медицината е придобивка на цивилизацията и ни помага да се справяме с част от белите, които ни се стоварват на главата. Тестовете също са придобивка на цивилизацията и са един от начините да предотвратим белите за другите.

# 144
  • При семейството си
Ясно, разбрах, Вие също не сте много наясно какво искате:
Много болни колеги. Повечето са си вкъщи, има няколко с по-леки симптоми, които упорито идват в офиса.
А, и всички са с настинка, не било ковид. Ни един не си е направил тест, защото ковид вече нямало.
Педиатрите, ОПЛ се предполага, че имат наблюдения при каква симптоматика може да е Ковид, но предполагам, че Вие знаете по-добре и от тях.

# 145
  • София
Joy
Разбира се, че знаят много. И ние имаме педиатри и ОПЛ.
Ама при положение, че симптомите на ковид се припокриват с тези на "настинка", как става така, че ви казват категорично, че не е ковид? Много ми е чудно.
А, има педиатри, и педиатри. Вашият явно вече знае, че ковид е изчезнал.

# 146
Никога не съм вярвала в настинките. За мен винаги е имало причинител. Има вируси и бактерии, които дремят в организма ни в латентна форма и при стрес и имунен дефицит се активизират.
Особено пък когато се разболеят повече хора едновременно как пък да си мислиш, че всички едновременно са настинали.
Настинката е вирус. Вие в какво вярвате си е въпрос на вяра.
Някои и в Ковид не вярват.

# 147
  • Sofia
Аз съм с ларингит,отначало ми се изгуби гласа. Кашлицата продължава втора седмица и не се повлиява от изписаните лекарства. Доста болни колеги има със кашлица без хрема и без температура. Не зная какъв вирус има сега,но е ужасен.

# 148
  • Пловдив
Сега е пълно с вируси. Всякакви. Откакто отпаднаха маските, сме в царството на вирусите. 🙂

# 149
Никакъв проблем не е, че някой не иска да се тества. Негова си работа.
Проблемът е, че явно знаейки, че има настинка, щом сам го твърди, е решил да я сподели с колегите си.
Защото настинката е нещо наистина ценно, самият акт на споделянето и` трябва да се поощрява, а не да искаме носещия я да си стои вкъщи и да му е скучно.

Общи условия

Активация на акаунт