Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 483
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 90
Аз защо не боледувам? Повече от теб съм носила маска, защото преди пандемията още 3 години съм работила по 8 часа с маска?

# 91
Аз защо не боледувам? Повече от теб съм носила маска, защото преди пандемията още 3 години съм работила по 8 часа с маска?
Щото нямаш малки деца.

# 92
Щото си е до човек. Маските нямат нищичко общо.

# 93
И като нямам малки деца, да не живея в капсула? От 100 кладенеца вода ще извадите, само и само да не признаете очевидното. На мен ми е все тая, моите близки са здрави. Оценила съм плюсовете на маската.

# 94
Онова там....колективен имунитет не е измислено по Ковид пандемията, май преди това.
...може и да греша де...

# 95
  • При семейството си
3 години преди Ковид си работила с маска, за да предпазваш другите, включително близките си от вируси или да предпазваш себе си от тях…или?

# 96
Има и друга теория.
Че преболедуването на Ковид временно (за няколко месеца всъщност) води до имунен дефицит и затова в момента много хора боледуват по тежко от баналните "настинки".
Според някаква статистика (в САЩ май беше) в момента боледуващите са 2 пъти по малко отколкото по това време на годините преди Ковид, но пък имат повече тежки случаи.
Ако беше вярно че маските са ни направили по уязвими към инфекции, то и боледуващите би трябвало да са повече от нормалното за сезона.
Ако на някой му е интересно, това беше постнато в съседната тема и може да го потърси и прочете лично.
Според мене 3 години позабравихме за другите вирусни инфекции, и сега ни се струва странно.
А като се сетя за ученическите си години... Всяка зима се изреждахме по няколко пъти всички в къщи.
Разбирам ги семействата с малки деца. Не им е лесно.

# 97
Хората с нисък имунитет и малки деца и преди ковид караха тежко всеки донесен от градината сопол или кашлица.
Та не са ви виновни маските, просто сте забравили, че и преди 3 години имаше болести.

# 98
Хората с нисък имунитет и малки деца и преди ковид караха тежко всеки донесен от градината сопол или кашлица.
Та не са ви виновни маските, просто сте забравили, че и преди 3 години имаше болести.
Имам дъщеря на 10 г. и син на 3 г. И преди Ковид съм боледувала, когато тя беше малка. Ама като тази година не е било. За три месеца имам ангина, хрема и гърло два пъти, чревен вирус и в момента отново съм с кашлица, гърло и хрема (подозирам и бронхит заради ужасната кашлица). Нито веднъж не беше Ковид, а други вируси. В резюме за три месеца съм била повече време болна, отколкото да се чувствам здрава.

# 99
Бръм, същата работа съм и аз. Sad
А като се сетя как в ученическите години въобще не съм боледувала, се чудя аз ли обърках нещо някъде. Майка казва, че едно време не е било така с вируси. Я се разболееш зимата, я не, и това е било за цяла година. А сега летни, зимни, грипове, чревни и какви ли не видове се въртят.

# 100
  • Бургас
А като се сетя как в ученическите години въобще не съм боледувала, се чудя аз ли обърках нещо някъде. Майка казва, че едно време не е било така с вируси. Я се разболееш зимата, я не, и това е било за цяла година. А сега летни, зимни, грипове, чревни и какви ли не видове се въртят.
Всички сме така. Имайте предвид, че по времето на соца нямаше много движение на хора като сега.  Всеки си живееше в своя град и толкова. Не се пътуваше като сега по чужбини. Който е бил от малък град или село я е отивал 1-2 годишно до големия град, я не.

# 101
Като сравня за 3 години само 3 пъти болна, детето пък два пъти, а преди това с градинарче вкъщи, а и аз в училищна среда, какво беше... Ами, с маски ще предпочета, как...
Сега и друг проблем виждам... Ще трябва да си ходя болна на работа. Изразходила съм 39/40 болнични. Вчера питах лл на  детето за ония +20 за гледане на дете и той ми отговори "няма такова нещо". С комисия. Къде да го разкарвам това дете с температура, да търся комисия?

# 102
А сега летни, зимни, грипове, чревни и какви ли не видове се въртят.
Всички сме така.
Честно казано не познавам нито един човек, който да боледува толкова често, както се коментира. Абсолютно ми звучи, като да не е нормата (за възрастен). Според мен човек трябва да си направи пълни изследвания, ако боледува често и провери кръвната картина за липси най-късно всяка втора година. Спорт, здравословна храна, витамин Д зимата и други според нуждите. Веднъж компрометира ли се имунитет, е трудно, но се изгражда.

# 103
  • Бургас
Ли Лу, не сте разбрали какво искам да кажа. Ставаше въпрос, че едно време нямаше такива масови епидемии като сега. Аз като ученичка не си спомням да са ни пускали в грипна ваканция, а сина ми откакто е почнал училище имаха няколко грипни ваканции преди корона вируса.

# 104
Имаше май дървени, да не би само да са им променили причината? Причината на грипните каква е - учителите ли са били болни или наистина липсват цели класове? Без да съм сигурна - само подозирам, че става дума за български феномен. Къде затварят училище заради грип?

В никакъв случай не е критика към родителите или пък към болните, просто констатирам нещо необичайно като че ли.

Общи условия

Активация на акаунт