Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 383
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 845
Който има малки деца, ги знае нещата. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 846
Ами, в тези теми писането е по- бързо от мисленето. Обобщенията пък са на ниво семеен кръг.

# 1 847
Майка се зарази покрай баба от вируса с гърлото. Уж беше добре, но от вчера е с паднал глас и нещо на едната буза на дупето като херпес- зачервено петно с мехурчета. Шашнала се е,защото са на вилата и не може да отиде на доктор. Има ли някой с подобна екстра?

# 1 848
  • Terra incognita
Паднал й е имунитетът. Да си вземе Ацикловир кремче и ще мине.

# 1 849
Ако е херпесна инфекция,  изопринозин, дозиран  според телесната маса. За мазане нещо подсушаващо - гранофурин напр.

# 1 850
Маже се, каза че е намаляло. Нищо чудно и нещо да я е ухапало. Странно е- малки мехурчета пълни с бистра течност, раздалечени едно от друго. Но е било доста подуто и зачервено в началото.
Благодаря за съветите. Ще го наблюдаваме.

# 1 851
Ако е херпес зостер, ще си проличи защото няма да мине само с тия няколко мехурчета...
Дано да е наистина от насекомо.

# 1 852
  • Terra incognita
На мъжа ми постоянно му излиза на същото място. От стрес и паднал имунитет излиза, херпес е

# 1 853
Цитат
Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

Да, при това три пъти, почти един след друг. Първият път беше толкова зле, че мислех, че вѐрно ще умра по някое време, но не умрях. Другите два пъти ги изкарах на крак за 4-5 дни лечение всеки. Ама първият беше най-зле. Усещах вкусовете единствено на ябълки и шоколад, всичко останало беше безвкусно все едно ядях мокра хартия. Благодарение на първия ковид свалих 15 кила за месец и половина, така че все пак имаше някаква полза.

# 1 854
Сигурно не съм в ред, но за първи път срещам някой да е имал полза от Ковид.....

# 1 855
Сигурно не съм в ред, но за първи път срещам някой да е имал полза от Ковид.....
Като си с оригиналния Ковидий XIX, не ядеш почти нищо, защото не му усещаш вкуса. И понеже ядеш малко, ако си с наднормено тегло, сваляш килограми. Повечето хора се излекуваха от Ковидий за 1 месец, но на мен ми трябваха 50 дни, заради усложненията от диабета. Като хванах Ковидия, бях 105 кг, като се излекувах бях станал 90 кг. За моята височина нормалните килограми са 85-90, така че за мен си беше полза.

# 1 856
Ами не, не е заради "оригиналния" ковид. 2021г. карах много тежък ковид. Не само аз, ами и мъжът ми е мислил по едно време, че няма да се преборя. Вкусът ми беше променен и само хляб, кашкавал и козунак имаха нормален вкус и ядях това, но трябваше да ям, защото пих почти 30 дни три антибиотика, единия от които левокса, три седмици пих кортикостероид и съм 25 кг. отгоре, които нито диета, нито пълен глад коригират. Единствено от едно лекарство за язва паднаха 2 кг. и като спрях лекарството се възстановиха. 2021г. беше делтата, един от най-тежките варианти т. е. оригиналния ковид и имах проблеми с вкуса, но качих килограми. Отново се правят обобщения за нещо строго индивидуално.

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 13:44 от Рори72

# 1 857
Отново се правят обобщения за нещо строго индивидуално.

Аз казах за моя случай и го казах съвсем ясно:

за мен си беше полза.

# 1 858
  • Буркина Фасо
Ами не, не е заради "оригиналния" ковид. 2021г. карах много тежък ковид. Не само аз, ами и мъжът ми е мислил по едно време, че няма да се преборя. Вкусът ми беше променен и само хляб, кашкавал и козунак имаха нормален вкус и ядях това, но трябваше да ям, защото пих почти 30 дни три антибиотика, единия от които левокса, три седмици пих кортикостероид и съм 25 кг. отгоре, които нито диета, нито пълен глад коригират. Единствено от едно лекарство за язва паднаха 2 кг. и като спрях лекарството се възстановиха. 2021г. беше делтата, един от най-тежките варианти т. е. оригиналния ковид и имах проблеми с вкуса, но качих килограми. Отново се правят обобщения за нещо строго индивидуално.
като не ядеш нищо от какво качваш килата? от вирусите ???
аз откакто съм се родил все ги качвам пустите му кила. нямам спиране Smiley

# 1 859
В болницата бях 4 дни и половина на пълен глад. Само вода пих. И не свалих нито грам от тези килограми, качени преди 2г. покрай боледуването ми от ковид.
Къде видя написано, че съм качила килограми докато гладувам.

Общи условия

Активация на акаунт