Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 094
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 935
Бирената мая не на всекиго повишава апетита. Изпила съм много през годините, но не непрекъснато а със започвания и спирания все. Никаква разлика по отношение на апетит или пък на теглото да ми се е отразила.

# 1 936
Бирената мая не на всекиго повишава апетита. Изпила съм много през годините, но не непрекъснато а със започвания и спирания все. Никаква разлика по отношение на апетит или пък на теглото да ми се е отразила.
На мен също не ми повишава апетита и редовно я ползвам. Бирената мая на практика са мултивитамини и минерали, но натурални за разлика от синтетичните такива и поради тази причина се усвояват много по-добре и по-пълно от организма. В  нутрициологията точно бирената мая се препоръчва, като източник на витамини и минерали. Бирената мая на люспи е още по-добър вариант, няма нищо синтетично в нея, напълно натурална. Много често е обогатена с витамин В 12, който се среща иначе само в продукти от животински произход.

# 1 937
Рори, не познавам местността за която говориш, но случайно пътят да е с повечко завои?
Аз имам същия проблем понякога и все в планински месности където пътят е с много завои. И не е от надморската височина, а точно от завоите.
Кръвното ми рязко пада, цялата побелявам, завива ми се свят и се чувствам все едно ще ритна камбаната всеки момент. Съответно и започвам да повръщам. Имам и сърцебиене. Ушите ми са заглъхнали или пищят. Като си изпразня стомаха започвам да се чувствам значително по добре.
А знам че има хора, на които после им е зле и по няколко дена.
Като морската болест е това, само че от завоите се получава
     Извинявам се за неприятното описание, но ако преживяваш нещо такова, има подходящи таблетки по аптеките, които се взимат преди пътуване.
    Ако има отбивки по пътя, си правете по чести почивки. Просто слизай от колата да се разтъпчеш за 10 минути.

# 1 938
На мен ми прилошава откакто се помня. Лекарствата все ме приспиват, колкото и малко количество да взимам (последно взех сироп с дозатор).

# 1 939
Завои има, но не много. Преди съм пътувала на места с много повече завои без никакъв проблем, но да усещането е сякаш ще умра там в колата както си пътувам. Толкова лошо ми беше преди почти да припадна с хемоглобин 58 преди да ме приемат по спешност в болницата.
Когато пак се окаже, че ще пътувам някъде ще си взема такива таблетки.
Но дали завои или надморска височина такъв проблем не съм имала преди ковид, а когато чуят това лекарите просто мълчат и нищо не предлагат като изследвания и лечение.

# 1 940
Завои има, но не много. Преди съм пътувала на места с много повече завои без никакъв проблем, но да усещането е сякаш ще умра там в колата както си пътувам. Толкова лошо ми беше преди почти да припадна с хемоглобин 58 преди да ме приемат по спешност в болницата.
Когато пак се окаже, че ще пътувам някъде ще си взема такива таблетки.
Но дали завои или надморска височина такъв проблем не съм имала преди ковид, а когато чуят това лекарите просто мълчат и нищо не предлагат като изследвания и лечение.
При 58 хемоглобин имаш тежка анемия, не знам как не си колабирала при тези ниски стойности. Завоите нямат нищо общо със състоянието ти, може да са подпомогнали да се чувстваш по-зле, но основната причина е анемията. Надморската височина, където въздуха е по-разреден още повече манифестира симтомите на анемията. Добре е да идеш първо на добър гинеколог, защото ако имаш малка миома или налеп това увеличава кръвотечението при менструация и може да е причина за анемията, това може да остане незабелязано. При тази кръвозагуба, организма не успява да навакса и ставаш леко апатичен, лесно се уморяваш, имаш задух, но все неща, на които може да не обърнеш внимание. Ако нямаш гинекологичен проблем не е зле да идеш на добър хематолог, ама наистина добър, за да разбере каква е причината за анемията ти и да я излекува.
От това, което си написала, като симптоми и нивата на хемаглобин и витамин В12, същата история, като мен.
Вземи си хубава добавка с витамин В12 например на Natural factors B12 Methylcobalamin сублингвални таблетки, които се слагат под езика. За няколко месеца ще светнеш и ще забравиш задуха и сърцебиенето. Минах през това, няма нищо общо с Ковида, при мен поне нямаше.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 01:33 от sineva 1

# 1 941
Почти колабирах с хемоглобин 58 през март, но бях на път за ЛЛ по принцип и се добрах до първия етаж на поликлииката, а там изкарах щур късмет да попадна на лекар, който мина покрай мен. Към момента на проявяването отново на проблема с надморската височина или евентуални завои хемоглобина ми трябва да е бил някъде към 115 или поне беше толкова две седмици по-рано. От малко повече от 1г. нямам МЦ и нямам друга загуба на кръв освен вътрешния кръвоизлив през март, но тогава ми преляха много (по думи на лекарите) кръв. Така че наистина остава проблема да е недостига на вит. В12 за който всички предполагате. Ще имам предвид, че трябва да е от тези таблетки, които се слагат под езика и ще пробвам няколко месеца.

# 1 942
Рори, пусни си В12, някои лаборатории имат промоции с разни витамини. Или пък ЛЛ/хематолог да го назначи. Но е добре да го следиш, важен е за много неща.
Този съм купувала
https://remedium.bg/natural-factors-vitamin-v12-metilkobalamin-1 … tabletki-130352/p

# 1 943
Ако се окаже че не е от анемия и съм права за завоите, отиди на УНГ, да провери дали всичко е наред с ушите.
Такива състояния понякога се отключват и със менопаузата.

# 1 944
Някой има ли над 10 000 антитела? Имам ваксини преди 2 години и прекаран Ковид декември, но не разбирам, защо имам толкова много антитела.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 20:40 от wantmenow

# 1 945
  • 1st floor
ММ от вчера е с много висока температура, болки в цялото тяло и Ковид за трети път. Имаме две дози от първата Астра. Мислех, че всичко вече е приключило или ако го караме, ще е просто настинка. Еми, сега е най-зле. Върти си температура 38,8-39,5 като редува парацетамол с хексалгин капки, трепери целият, леко подкашля. Личната му предписа Азакс, Цинк, вит Д и антистенокардин по телефона. Колко дни държи тази висока температура? Тя май му е най-големият проблем в момента.
През укинда се видяхме с половината рода... Unamused

# 1 946
Сигурно ли е, че е Ковид? Детето ми изкара нещо лятото с много висока температура 39+. Два, три дни почти не можехме трайно да я свалим, но всичко мина. Нека мъжът Ви пробва да си взима не много топъл душ от време на време. Помага много. Паралелно и аз се рязболях, но нямах Т, само силно запушен нос и обоняние, което ту изчезваше, ту се появяваше. Бързо оздравяване! В момента има много вируси. Включително и стомашно-чревни.

# 1 947
  • 1st floor
Сигурно ли е, че е Ковид? Детето ми изкара нещо лятото с много висока температура 39+. Два, три дни почти не можехме трайно да я свалим, но всичко мина. Нека мъжът Ви пробва да си взима не много топъл душ от време на време. Помага много. Паралелно и аз се рязболях, но нямах Т, само силно запушен нос и обоняние, което ту изчезваше, ту се появяваше. Бързо оздравяване! В момента има много вируси. Включително и стомашно-чревни.
Да. Прави тест. Направо не можах да повярвам. Личната го е накарала, казала, че има много болни от Ковид, но не влизат в статистиката, защо си правят домашни тестове (като ММ).

# 1 948
  • Пловдив

А при вас сигурно ли е, че не е било ковид?

# 1 949
  • София

А при вас сигурно ли е, че не е било ковид?
Аз карах такова нещо лятото - 3 дни с 40 градуса темп, бях тъкмо заминал в Кърджали на почивка, та ходих в местния УНГ. Казаха, че има точно такъв вирус по него време. Изключително неприятен. Цялото семейство, с двете деца, спяхме в една стая, никой не се зарази. Но мен ми се отели вола.

Общи условия

Активация на акаунт