Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 849
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 115
Приятели, потвърдено е, с Ковид съм. Няма как да кашлят и кихат болни хора срещу мен и да не се заразя. Ето до какво води безотговорността в колектива. Излезе ми резултатът. Започвам геломиртол и бромхексин за профилактика на белодробни усложнения. Нощем се чувствам най-зле. През деня ме втриса отвреме-навреме, боли ме гърло и имам лека хрема. Това, което наблюдавах в инкубационния период е, че кожата ми стана много суха от нищото и след това развих симптоми. Действително 7 дни е инкубационният период. Това не е онзи щам на Омикрона, в който симптоми се появяват до 3 дни...

# 2 116
Ако ще те успокои малко, този щам не Слиза надолу, и аз се притесних от силните нощни изпотявамия и лека кашлица,  ходих на снимка и пкк с срп, и тогава разбрах , че много рядко слиза в белия  дроб, не е като преди години, тук се задържа в голен дихателен тракт и затова основно проблемите са гърло и подобни. На мен ангал и трахизан мн ми помагат...и чай от лайка и мащерка, но не в пакетчета, за хремата има едно мехлемче на хималая, също мн ми помогна

# 2 117
  • 1st floor
И на мен, и на ММ ни се гадеше,  докато бяхме зле. Не постоянно, на пристъпи. И световъртеж имахме също. Така че, може и да не е от антибиотика.

# 2 118
Questar, свърза ли се лекарката си - тя ли ти изписа геломиртол с бромхексин? Питам защото обикновено изписват или бромхексин или АЦЦ (ако имаш някаква "находка" в дробовете - непродуктивна кашлица). Впоследствие ако не подействат геломиртол. Вземаш ли някакви витамини и минерали?

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 20:52 от pril

# 2 119
Дъщеря ми вдигна 38С. Тествах я, няма ковид, няма грип. Пи един панадол и фъсна някъде. Няма хремави симптоми.

# 2 120
  • пустинята Гоби
Геломитрол е явно новата мода в лечението на вируси. Масло от евкалипт против усложнения. И аз съм го пила, да не си помисли някой, че не съм в тренда, ама вече мисля да не се хабя.

# 2 121
Questar, спокойно, ще мине. Този вариант е доста по-лек от предишните, рядко се усложнява.
Храни се с лека храна - пилешка, зеленчукова супа, сухари и т.н.
Един от двата доксициклина, на Стада или на Актавис, трудно се понася и предизвиква силно гадене, но в момента не се сещам кой беше, май на Актавис.

# 2 122
Геломитрол е явно новата мода в лечението на вируси. Масло от евкалипт против усложнения. И аз съм го пила, да не си помисли някой, че не съм в тренда, ама вече мисля да не се хабя.
Не е нова мода, още пролетта на 2020, като беше първата вълна беше в протокола на Пирогов предназначен за служителите им, като хора на първа линия, при първи симптоми да се взема разни препарати добавки, минерали. Гелимитрол заедно с Тавипек форте друг подобен препарат беше в списъка.

# 2 123
В болниците заразяването не става само през лекарите. То и те отнякъде са се заразили, най-често от пациентите. Едва ли с желание ходят болни на работа. Да разпитваш някого за състоянието му, докато едва си седиш на краката и си замаян, не е сред нещата, за които мечтаят. Но като няма достатъчно персонал и няма как да ги накарат да карат по 48 часови смени и явно не им позволяват болнични. Жалко. Още една причина, освен ниските заплати и лошото отношение и прехвърляне на вини върху тях, което да направи желаещите да останат у нас и да лекуват още по-малко.
Днес в една болница всички пациенти в чакалнята бяха със сини маски. Вероятно им ги дават или ги карат да си купят, иначе щяха да са с различни. Повечето чакащи споделиха, че лекуват постковиден проблем. Включително дете на 17.
В автобуса жена обясняваше на приятелката си, че е сигурна, че втрисането и` е заради студена напитка. В класа на детето липсват само 4 деца, оня ден липсваха 8. За съжаление учителката им също се разболя, разболя се и заместничката, макар и сутринта да беше съвсем добре. Всички са настинали. Така вероятно ще е до пролетта.

# 2 124
Геломиртол пих преди година, когато се разболях от Ковид по предписание на лекар от Ковид зона. Картината на БД беше чиста тогава, профилактично го пиех. Приемах само Геломиртол и нямах усложнения. Тогава бях по-разумен човек и твърдо странях от АБ. В крайна сметка няма да продължавам с доксациклин, не знам кой дявол ме накара да посегна точно към този АБ....Но да се надяваме да не получа усложнения, че после с тази резистентност може да стане беля. Бромхексин знам, че също добре профилактично действа на белите дробове при вируси - преди в бума на пандемията не се намираше лесно, но сега е достъпен и реших да се възползвам и да го включа в лечението. Днес се появи лека кашлица за мен и мисля, че е време да започна приема на тези леки лекарства. Също пия ЗинСеД. Аз ЗинСеД го започнах веднага, след като видях, че на работа се влачат болни колеги. Така че и преди заразяването бях се подсилила с цинк, селен и вит.Д.
Започва вече да се вдига температура 36.8 днес. Кога е най-удачно да се пусне снимка на БД - след оздравяване или в периода на боледуване, когато се появи кашлицата? Задължително искам да видя как са белите дробове.

# 2 125
36.8 не е притеснително. То даже не го наричам температура. Аз на температура казвам над 37.0 гр.

# 2 126
  • София
Аз съм крайна по отношение на маските, неразположен ли си леко- маска! Пред кабинета на личния лекар кашлящи, не се съобразяват и здрав да си за нещо изикващо посещение, ще си тръгнеш болен! По време на Ковид си отиде познато младо момче със съдречно заболяване, влезе в Св Екатерина за контрола и го заразиха с Ковид фатално. Слагам маска вече макар лоши погледи… но не искам оня Ковид дето карах с пневмония и още остатъчни….

# 2 127
И в класа на моето момиче в сряда е имало едно болно дете, вчера половината клас. И тя е с леки грипни симптоми, гърло, хрема, кашлица, но теста вчера си беше отрицателен. И ние носим маски в поликлиники и болници, не искам да идем за нещо леко, а да си тръгнем болни.

# 2 128
  • пустинята Гоби
Като казвам Геломитрол и нова мода, имам предвид в последно време. Имам две деца все пак и него, и Авирон са ни предписвали преди ковида. Ама напоследък стана нетърпимо, за всичко Геломитрол.

За ковид и трита пъти пих само Упсарин и ги изкарах леко. А сега де, Упсарина ли е виновен или организма?

# 2 129
  • София
Геломитрол съм приемала 2 пъти (преди ковид). И двата пъти не забелязах никакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт