Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 857
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 100
  • пустинята Гоби
В България е забранено да де продава антибиотик без рецепта, няма значение кой как предпочита. Аз ковид с антибиотик не съм лекувала, личната ми лекарка е адекватна. Детето ми пи 4 антибиотика зимата и не виждам това какво общо има с дискусията. Самолечението, тъпченето с антибиотици, неадекватното  лечение и ниската здравна култура + ужасна болнична система са причината в България да сме цъфнали и вързали здравословно, включително по време на пандемията.

Последна редакция: ср, 04 окт 2023, 22:57 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 2 101
Мили хора, позволете ми един глупав въпрос - понеже се събудих с режеща болка в гърлото и в носа и горене в челото, но без температура и съм с умора. Нямам кашлица. От няколко дена имах леко неразположение в нососглътката, сухота и дразнене и сега се пада поне 4-ти ден, откакто не съм съвсем здрава. Тези бързи тестове от аптеките с назални проби за Ковид и Грип А/Б дали може да се ползват и със секрет от гърлото, някой от вас запознат ли е? Понеже днес си сложих антибиотични капки в носа и сега не тече - съответно едва ли ще покаже някакъв реален резултат вече от секрета в носа, а много искам все пак да знам какво карам като болест и се надявам да взема секрет от гърлото и дано покаже нещо. Някой от вас има ли опит? Пробвали ли сте такъв вариант?

# 2 102
Аз миналата година си взех секрет първо от гърлото, после от носа и ми показа ковид. На детето пак така. После правихме след една седмица тестове по същия начин и отново бяха положителни. Но си бяха само тестове за ковид, не от комбинираните.

# 2 103
Аз миналата година си взех секрет първо от гърлото, после от носа и ми показа ковид. На детето пак така. После правихме след една седмица тестове по същия начин и отново бяха положителни. Но си бяха само тестове за ковид, не от комбинираните.

И аз така правя - двоен дикиш по-здраво хваща Simple Smile
А иначе от носа всичко се стича и в гърлото, та ако антибиотичните капки са прецакали носа, това важи и за гърлото. Изчакай ден или по-добре два, все едно казват че този щам се хваща по-късно от тестовете.

# 2 104
Извинявам се за въпроса, но как взимате секрет и от гърлото и от носа за едно и също тестване като в комплектите има само един тампон. Отделно продават ли се такива тампони за взимане на секрет?

# 2 105
Първо от гърлото, после от носа.
Точно такъв тест съм купувала, комбиниран, но с един тампон. Имаше и видео как се прави, слагала съм го в темата.

# 2 106
  • Пловдив
Само назален тест правя аз, защото такова е предназначението на тестовете, които съм ползвала. Точно си показват.
Анела9, това че, нямаш хрема не мисля, че ще повлияе на резултата. Аз нямах хрема при ковида, но тестовете ми си бяха положителни.

# 2 107
Да, нека се почне с базовите за щитовидната. Пуснете и инсулин. И Гликиран хемоглобин. Ако имате финанси погледнете и един кортизол в слюнчен трикратен тест.
Приемате ли магнезий?
Как сте със съня?
Колко е CRP?

Приемам магнезий, да. Всяка нощ преди лягане. Спя добре.

CRP е С-реактивен протеин ли? Не съм го изследвала.

Ще пусна всички споменати.

# 2 108
Голяма грешка направих с доксициклина, признавам. Просто изпаднах в паника, защото ми се обади ухото с болка. Както и да е, спрях доксициклина, този АБ няма и да го вкарвам вече вкъщи. Върша глупости от паника просто. Зле се чувствам днес, страшни болки в гърлото, втрисане, чувство, че имам температура, а всъщност 36.5. Правя гаргара с Глимбакс, ефект 0. Утре ще правя тест, но отсега си знам, че съм с Ковид. От няколко часа ми се гади също така и имам позиви за повръщане.

# 2 109
  • пустинята Гоби
И моите симптоми бяха същите, но не бих казала, че е нещо страшно. Ако имате възможност, почивайте, наспете се, повече течности. Ще мине бързо. Кашлицата, ако ви споходи е малко по-упорита, но не е болка.

# 2 110
Questar, успокой се. Ситуацията не изглежда толкова тежка и няма нужда от паника. Дали е ковид или друго, лекувай симптомите - нещо за гърлото, чай, течности. Почивай повече и следи как се развиват нещата. Паниката няма да помогне, не се поддавай и не се шашкай.

# 2 111
Questar, опитай се да се успокоиш.
От паниката може да ти се гади и да те тресе.
От вируса също, де. Вземи си Вомитусхил, или Спрайт, да ти успокоят малко стомаха.
За тресенето, просто легни и се завии. Пий достатъчно течности, но по малко, глътки.

# 2 112
Голяма грешка направих с доксициклина, признавам. Просто изпаднах в паника, защото ми се обади ухото с болка. Както и да е, спрях доксициклина, този АБ няма и да го вкарвам вече вкъщи. Върша глупости от паника просто. Зле се чувствам днес, страшни болки в гърлото, втрисане, чувство, че имам температура, а всъщност 36.5. Правя гаргара с Глимбакс, ефект 0. Утре ще правя тест, но отсега си знам, че съм с Ковид. От няколко часа ми се гади също така и имам позиви за повръщане.
Грешка си направила, че си почнала доксициклина, но може би правиш още по-голяма, че го спираш вместо да изкараш курса. Защото както са писали по-горе, антибиотикът като не се пие пълен курс развиваш резистентност.
Антибиотик се пие при Ковид, защото мнозина развиват и бактериална инфекция дни след първоначалната вирусна инфекция.
п.п. Моят съвет е да звъннеш на ЛЛ и да й кажеш, че си почнала Доксициклин и дали да го пиеш или спреш.
Иначе за двама мои познати изкарали  сравнително тежко Ковид при предните вълни, след антивирусни препарати и няколко антибиотика с нулев ефект, се оправиха точно с Доксициклин.
п.п. Гаденето може и от Доксициклина да е, ако го пиеш на гладно. Никога не се пие на празен стомах, дразни лигавицата на стомаха.

# 2 113
Да, от Доксициклин може да е гаденето.
Но тази паника не я разбирам?
Ти дори и тест нямаш?
И да е КОВИД, какво? Лекуваш симптомите.

# 2 114
  • Г. О.
Здравейте. Някой от вас да е карал Ковид само с кашлица, но продължаваща над 20 дни? Никакви други симптоми, само с кашлица, която се засилва след 15-ия ден. Човекът спи спокойно, без да кашля, т.е. само в будно състояние има дразнене. Пие сироп за кашлица - Мукосолван. Чувства се добре, няма други оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт