Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 698
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 205
Здравей! И от морска вода ли получаваш алергия? Ковид се лекува симптоматично. Доксициклин е антибиотик, няма ефект върху хремата. Противоалергично не приемаш ли? То би трябвало да ти помага повече за хремата, от колкото приема на антибиотика без предпоставка. Прави си промивки със спрей с морска вода (изотоничен, физ разтвор, както си му викаш), за да изчистиш секрета. Риск от стичане в белия дроб?? Flushed Това кой лекар ти го каза?
Тази нова доксициклинска мода май ще вземе да стане опасна...

# 2 206
Няма как Доксициклина да ти засилва хремата. По принцип хремите са упорити. Щом правиш алергии от капки за нос е добре да ползваш някакви народни средства.
При тежка хрема ползвам тампони напоени в разтвор на морска сол. На бебета слагат капки от физиологичен разтвор. Това е точно сол разтворена във вода, но много слаб разтвор.
На око разтварям сол и вода, ако е по-силен разтвора и ми дразни лигавицата разреждам с малко вода. С тези тампони дори спя, за два три дни ми се изчиства носа. Никакви капки не са ми действали толкова бързо и ефикасно.
Ако ми е само запушен носа ползвам капки сребърна вода, но тръгне ли ми хремата минавам на солен разтвор.

Но с тези алергии, които правиш не знам дали е подходящо за теб, макар да е само морска сол и вода.

п.п. Засили си имунитета щом караш толкова пъти Ковид. Не е зле да идеш да имунолог. Бих ти препоръчала имуностимолатори на билкова основа, но при тези алергии, които правиш е най-добре да го направи специалист.
Но поне витамин Д вземай.
Доказано е, че висок процент от тежките случаи е на хора с ниски нива на витамин Д

# 2 207
Зависи хремата дали е вирусна или има насложена бактерия.
Ако е вирусна сама ще се изчисти. Капки и промивки са по скоро за облекчаване на симптомите.
Ако има бактерия, доксациклина обикновено върши работа, но си зависи и от бактерията. Възможно е да се окаже и неподходящ за конкретния случай.

# 2 208
От кога хрема се "бори" с доксициклин? Frowning
Вземи си спрейчета за нос.
Здравейте, Ами_нка,

Моят проблем е, че след ваксина и това сега ми е 5-тия подред Ковид, развих алергии от всякакви медикаменти. Може да се каже, че от почти всяко лекарство получавам сериозни кризи. Затова нон-стоп се изследвам за алергии в Александровска болница. За жалост, към повечето неща вече имам доказана алергия. Затова много се пазя и всичките пъти лекувах с Доксициклин Ковида, за щастие успешно. От капки за нос получавам задух. Разбира се, не съм пробвала всички видове, но от най-популярните получавам, след като станах алергична. Затова ме вълнува дали Доксициклин атакува хремата или я насърчава - аз още се чудя полезно ли е да не се лекува хремата, а да си излезе натрупания секрет (има логика да е полезно да излиза, защо да си стои) или все пак е добре да се пресече хремата, поради риск (особено нощем) от стичане в белия дроб... Това ме притеснява. Не знам. Затова се допитах до всички вас.

Това за стичането в белия дроб …. Докато има вирус или каквото и да е чуждо лигавиците имат свръхпроизводство  - т.е. хрема , храчки според това какво е засегнато, най общо слуз която трябва да отмие и неутрализира нашественика. Понякога с ракета врабче се цели - възможно е вируса да провокира алергична реакция. Ако си приключила с АБ вече, помисли за антиалергично като ериус / ксизал но след като си пуснеш един гърлен / носен секрет, поне една седмица след АБ. Също използвай слънчевото време сега и гледай да се напечеш - лице, ръце, открита кожа не през дрехи, докато е топло, ако можеш и по нависоко се случва ще е още по добре.

# 2 209
При прием на доксициклин  излагането на слънце може да бъде опасно не си спомням колко време.

# 2 210
При прием на доксициклин  излагането на слънце може да бъде опасно не си спомням колко време.

Гледаш си времената от листовката на лекарството и си смяташ кога ще се излагаш на слънце след последния прием.

# 2 211
Антибиограмите не са по каса, затова който иска си прави.
Не е вярно. Когато ми пуска изследвания личната лекарка винаги има антибиограма включена в изследването.

# 2 212
  • пустинята Гоби
Не знам какво имате предвид под хрема, но аз имах две седмица упорити секрети от носа и запушен нос. Първите дни пих Синулан, защото имам проблеми със синусите, после оставих нещата да отшумят сами. Не е нужно при всеки симптом да търчим за лекарства, повечето вируси минават сами и облекчаваме симптомите при нужда. Без нужда - чакаме да мине.

# 2 213
  • София
Не е нужно промивките на носа да са с морска вода на спрей, ако смяташ, че съдържа  алергени. Една банка физиологичен разтвор от аптеката със спринцовка, с която да теглиш от нея е евтин и максимално пречистен вариант на солена вода и едва ли ще ти предизвика алергия. Парна баня или напарване в банята под душа също би облекчило симптомите и втечнило и изчистило секрета, но след ковид, гледай горещината да не ти предизвиква сърцебиене.
Ако все пак хремата е много тежка и продължителна и нямаш други симптоми би могла да я облекчиш със Зиртек Д. Не е редно тук да си предписваме лекарства, но доколкото това е медикамент за алергичен и ринит, който се продава без рецепта мисля, че е добър вариант за продукт непредизвикващ алергии, който добре облекчава тежки синузити и ринити.

# 2 214
Здравейте ,в момента съм с ковид ,всичко започна със сухо гърло преди два дена.Вчера вдигнах температура до 38.5,суха кашлица ,която днес премина във влажна ,кихане и запушен нос,температурата изчезна /поне засега /,но ме притеснява ,че днес съм с Много тъмни изпражнения ...и се чудя дали е от вируса или от нещо друго .По принцип съм с констипация,а днес ходих вече трети път...При вас как протича,моля споделете.Предишните пъти когато бях болна минаваше леко ,почти без симптоми,лекувах се предимно с витамини и авирон рапид.

# 2 215
  • София
А сега приемаш ли Авирон? Ако да - от него е.

# 2 216
Няма как Доксициклина да ти засилва хремата. По принцип хремите са упорити. Щом правиш алергии от капки за нос е добре да ползваш някакви народни средства.
При тежка хрема ползвам тампони напоени в разтвор на морска сол. На бебета слагат капки от физиологичен разтвор. Това е точно сол разтворена във вода, но много слаб разтвор.
На око разтварям сол и вода, ако е по-силен разтвора и ми дразни лигавицата разреждам с малко вода. С тези тампони дори спя, за два три дни ми се изчиства носа. Никакви капки не са ми действали толкова бързо и ефикасно.
Ако ми е само запушен носа ползвам капки сребърна вода, но тръгне ли ми хремата минавам на солен разтвор.

Но с тези алергии, които правиш не знам дали е подходящо за теб, макар да е само морска сол и вода.

п.п. Засили си имунитета щом караш толкова пъти Ковид. Не е зле да идеш да имунолог. Бих ти препоръчала имуностимолатори на билкова основа, но при тези алергии, които правиш е най-добре да го направи специалист.
Но поне витамин Д вземай.
Доказано е, че висок процент от тежките случаи е на хора с ниски нива на витамин Д
Здравейте, Синева,
Много ви благодаря за вниманието и полезните съвети. Прекрасно е, че вие осъзнавате колко точно е опасно човек да стане алергичен и че не омаловажавате този проблем, а  съчувствате и помагате.Sparkling Heart Само моля да уточните относно витамин Д - при тежките случаи на какво са ниски нивата - на алергия или на Ковид случаи? Само това не разбрах. Благодаря!:smile:

# 2 217
А сега приемаш ли Авирон? Ако да - от него е.
днес ми е трети ден от приема на авирон,явно е от него😁

# 2 218
В листовката на Авирон мисля, че го пише този страничен ефект. Моят ЛЛ ме предупреди.
А колежка не знаела и стигна до болница за едното нищо...

# 2 219
  • пустинята Гоби
Авирона съдържа спирулина, водорасли някакви. По принцип след тъмни изпражнения или даже след необичайни, първото нещо, което се прави е човек да си припомни какво е пил/ ял/ приемал. Казвам го, защото тук често се питат подобни въпроси, а отговорът обикновено е очевиден.

Общи условия

Активация на акаунт