Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 704
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 190
Роднина живееща в чужбина дойде за няколко дни. Каза първия ден, че е на антибиотик и не спала предната нощ от кашлица. Това обаче не й попречи да ни преглъща и целува. Няколко дни, когато беше тук си кашляше от време на време. Ден, два след контакта с нея ме задразни гърло, но слава богу мина бързо. За съжаление майка прихвана неприятна кашлица, която я мъчи вече няколко дни. Други симптоми няма освен дразнене първия ден, два на гърлото. От тази кашица е като раздрано сега гърлото, не може да спи от кашицата. Тестове правихме - отрицателни. Аз си мисля, че от тази роднини идват нещата(а и тя имаше същите симптоми) , по-малко вероятно е да е от далечен контакт от автобуса или магазина  примерно. Майка ми и тя първо заяви, че е настинала. Но човек трябва да е отговорен, не може да кашляш и да си на антибиотик и да се виждаш с хора, да ги целуваш и прегръщаш.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 12:03 от daisy12

# 2 191
А защо трябва изобщо да боледуват децата?
А защо и ваксинирани се разболяват? Дъщеря ми с първи ковид с двустранна пн. , после 2 Модерни и после пак ковид  с двустранна пневмония.  Хайде, вие четете и разбирате, обяснете ми как става това. Придружаващи заболявания няма.

Не знам кога е бил вторият път с КОВИД, но ако е повече от година след втората ваксина, не съм учудена.
Моите впечатления от хора с бустери е, че никой не е бил в тежко състояние. Аз изобщо не съм карала КОВИД след ваксините/вече 5, последно имах контакт с майка ми през май, не се заразих. На нея ѝ беше първо боледуване/ваксинирана с 4 ваксини, изобщо не разбра, само обоняние и вкус изгуби. Не е имала лечение, то нямаше и за какво.

Вторият път с ковид беше след 4 месеца от ваксина. Отново с двустранна пневмония.  Прихванат от Пирогов от нея, съпругът и детето като са били по съвсем друг повод. И след 2 дена цъфнаха.

# 2 192
Не случайно се нарича НАСТИНКА, защото ако си на течение, леко облечен в хладно време, ако си излязъл с влажна коса, дълго си стоял в неотопляемо помещение и т.н. настиваш.
С НАСТИНКА се обобщават всички по-леки вирусни инфекции.
Истина е, че причинителите на настинката са различни респираторни вируси,  които са над 200 вида - еденовируси, коронавируси, риновируси и прочие.
С тях се сблъскваме целогодишно, но лятото по-рядко настиваме в сравнение с есенно-зимния период, защото простудяването благоприятства развитието на вирусите върху лигавицата на дихателните пътища.
Затова, като си настинал е препоръчително да стоиш на топло, да се оводняваш с топли напитки и да излизаш добре облечен навън. Това са си постулати от хилядолетия, когато хората дори не подозирали за съществуването на вируси и бактерии, а се са позовавали на опита си.

Настинката е вирусна инфекция проявила се вследствие на простудяване.

п.п. В тази връзка, спомняте ли си в Европа къде възникнаха първите огнища на Ковид - в зимните алпийски курорти във Франция?!  А в Бг първото затворено селище беше Банско. Няма нищо случайно.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 13:41 от sineva 1

# 2 193
То и отключената врата не обира апартаменти, ама ако не си заключите вратата крадците лесно ще влязат да ви оберат. И с настинката е така, няма начин да няма истина в този мит. И не е мит всъщност, защото студът, вятърът, стоенето на студено с мокра коса и прочее са стрес за организма, а стресираният организъм "сваля гарда" и вирусите преодоляват отслабената имунна система. И накрая никой не спори, че вируси разболяват, ама настинката им отключва вратата.

# 2 194
Аха, и сама си го предавам по въздушно капков път ( пак твърдение от предната страница )
Много се измести темата и е време да се заемете.
Всякакви крайни твърдения са неподходящи в подобна тема. Много хора се изживяват като лекари, а това може да бъде опасно!

# 2 195
  • пустинята Гоби
Никой не се изживява като лекар, темата е взаимопомощ и болен винаги намира такава тук. Освен това модераторите не разчистват теми, само защото някой си помисля, че трябва да се намесят.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 22:58 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 2 196
Настинката не разболява, ниската температура може да причини измръзване. Останалото го причиняват ако не вируси, то бактерии. Вируси и бактерии има навсякъде около нас, в нас включително. Не става самозаразяване, заразяването може да стане практически навсякъде. Няма стерилни повърхности и въздух около нас. Здрав организъм се справя безпроблемно в тази среда. Разклатен - лесно се поддава на заразата.
Това не включва ковид, който не е от "обикновените" вируси, нищо че една от проявите му е сополи.

# 2 197
Здравейте отново!Нормално ли е според вас да ми избие афта, когато си болен,имал си температура,кашлица и храчки?

# 2 198
Здравейте отново!Нормално ли е според вас да ми избие афта, когато си болен,имал си температура,кашлица и храчки?

Нормално е. Въпреки че точният механизъм не е съвсем уточнен, най-вероятната причина е повишената антигенна чувствителност на имунната система по време на и след инфекции. С други думи, тялото свръхреагира в опитите си да се отърве от заразата.

# 2 199
Една руска лекарка в началото на пандемията обясняваше механизма на Херпес вируса и че когато организъм, заразен с него, се разболее от друг вирус, общо взето когато другият вирус е във вихъра си или малко след това, Херпесът се активизира, за да се опита и той да "завземе" територията, която си е негова. Може би и отслабената имунна система от атакуването на другия вирус, е податлива и Херпесът вижда слабия имунитет и се проявява. Тя обясняваше, че всъщност в такава ситуация всъщност Херпесът надделява над първия вирус и спомага на организма да се пребори с него. Не разбирам от медицина.

# 2 200
Здравейте, днес ми беше последното 7-мо хапче Доксициклин и съм много по-добре. Единственото, което ме притеснява е, че все още имам обилна хрема и се питам по принцип Доксициклина би трябвало да я бори и да я спира или тъкмо напротив - да я поддържа тази хрема все още? Чудя се дали сега като днес пих последната таблетка, оттук нататък ще спре хремата или не. Дали всъщност е добре да не я третирам с нищо, а да си чакам да си излезе всичкия секрет? Или е опасно и трябва да взема мерки да я прекратя? Какъв е вашия опит? Моля, споделете.

# 2 201
Съветът ми е да пуснете един секрет с абтибиограма. Не знам как избрахте Доксициклин, но детето ми от три седмици кашля, изкара и пневмония, и антибиотик ей така изписан пи 10 дена и накрая се оказа, че е резистентна бакерията му, та сега ще пие още 7 дена подходящия, след като аз му платих и пуснах изследванията.

# 2 202
Антибиограмите не са по каса, затова който иска си прави.

# 2 203
От кога хрема се "бори" с доксициклин? Frowning
Вземи си спрейчета за нос.

# 2 204
От кога хрема се "бори" с доксициклин? Frowning
Вземи си спрейчета за нос.
Здравейте, Ами_нка,
Развих алергии от всякакви медикаменти. Може да се каже, че от почти всяко лекарство получавам сериозни кризи. Затова нон-стоп се изследвам за алергии в Александровска болница. Затова ме вълнува дали Доксициклин атакува хремата или я насърчава - аз още се чудя полезно ли е да не се лекува хремата, а да си излезе натрупания секрет (има логика да е полезно да излиза, защо да си стои) или все пак е добре да се пресече хремата? Това ме притеснява. Не знам. Затова се допитах до всички вас.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 18:34 от anela9

Общи условия

Активация на акаунт