Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 676
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 175
И аз съм на мнение, че има доста болни /живея в София/, обаче съвсем не мисля, че са ковид болни. Тук времето е много променливо, особено по кварталите, които са по-близо до планината, там разликите в температурите с центъра са драстични. Сутрин и вечер си е истинска зима горе до планината, в обедните часове пък си пече. Смятам, че тези разлики много влияят на хората - главно излизат неподходящо облечени твърде леко с идеята, че на обяд ще се стопли, ама те вече са настинали я отивайки, я връщайки се от работа. Когато пазарувам във физически магазин всеки второ киха, кашля, бърше нос и подсмърча.

# 2 176
И аз съм на мнение, че има доста болни /живея в София/, обаче съвсем не мисля, че са ковид болни. Тук времето е много променливо, особено по кварталите, които са по-близо до планината, там разликите в температурите с центъра са драстични. Сутрин и вечер си е истинска зима горе до планината, в обедните часове пък си пече. Смятам, че тези разлики много влияят на хората - главно излизат неподходящо облечени твърде леко с идеята, че на обяд ще се стопли, ама те вече са настинали я отивайки, я връщайки се от работа. Когато пазарувам във физически магазин всеки второ киха, кашля, бърше нос и подсмърча.

Ами витошката яка вече трябва да палят котлетата - ама това си нормално за там нали е северен склон винаги е било така по тия ми ти квартали там, даже лятото след 17:00 температурите рязко падат. Това не е проблем,  или се разболяваш или се закаляваш или и двете Simple Smile  Вирусите си се въртят целогодишно където се събират хора, ама пък чак в магазин или градския транспорт да си лепнеш нещо, според мен времето е малко, разбира се ако 30 мин пътуваш до някой който интензивно кашля и подсмърча и не обърнеш внимание…

# 2 177
  • пустинята Гоби
Стига с това променливо време. Хората се разболяват, защото си обменят вируси, а вече почна училището и спасение няма. Цяло лято ми бяха здрави децата, само две седмици след първия учебен ден малкия прихвана вирус. Нищо общо с променливото време, просто хората си водят болните деца на училище, пък ако ще и втора пандемия да има. Като чуя - нищо му няма и вече ми е ясно.

# 2 178
Трети ден ми е-температура 38,отпадналост,болки навсякъде-гръб и гърди,влажна отхрачваща кашлица,парене по кожата на гърба,задъхване и ускорен пулс,а теста ми е отрицателен.Не знам и аз какво карам вече…..

# 2 179
И на мен ми прави впечатление, че около 2 седмици след началото на учебната година обикновено се разболяват децата и това е всяка година. Цяло лято не са се събирали по-толкова много деца в затворени помещения и явно е необходимо малко време да свикнат. Хубавото е, че не е задължително да е цяла година така, миналата година моята е отсъствала 2 пъти по болест -края на септември, като хванахме ковида и началото на декември с един мега гаден вирус, 109 пъти по-лошо от първия.                  Сега обаче зарази и мен, снощи ме тресе при 26 градуса, без температура и бях на парцал, не можех да се вдигна от дивана. Сега ми е по-добре, само носа ми е запушен и имам някаква лека влажна кашлица. Не разчитам на отрицателния тест, защото може би рано го направихме и няма да минем днес до дядо й, както правим друга събота.

# 2 180
А защо трябва изобщо да боледуват децата?
А защо и ваксинирани се разболяват? Дъщеря ми с първи ковид с двустранна пн. ,  после 2 Модерни и после пак ковид  с двустранна пневмония.  Хайде, вие четете и разбирате, обяснете ми как става това. Придружаващи заболявания няма.

# 2 181
Министърът на здравето е доволен. Близо 20 000 са се ваксинирали.

# 2 182
А защо трябва изобщо да боледуват децата?
А защо и ваксинирани се разболяват? Дъщеря ми с първи ковид с двустранна пн. , после 2 Модерни и после пак ковид  с двустранна пневмония.  Хайде, вие четете и разбирате, обяснете ми как става това. Придружаващи заболявания няма.

Не знам кога е бил вторият път с КОВИД, но ако е повече от година след втората ваксина, не съм учудена.
Моите впечатления от хора с бустери е, че никой не е бил в тежко състояние. Аз изобщо не съм карала КОВИД след ваксините/вече 5, последно имах контакт с майка ми през май, не се заразих. На нея ѝ беше първо боледуване/ваксинирана с 4 ваксини, изобщо не разбра, само обоняние и вкус изгуби. Не е имала лечение, то нямаше и за какво.

# 2 183
Колко време ви продължава температурата при КОВИД?Какви са ви наблюденията?

# 2 184
Това, че времето е захладняло няма общо с настинката. Хората погрешно смятат, че като спят на течение или са били леко облепени, ще се разболеят.  Не от ниски температури и течение се хваща настинка, а настинката е също вид вирус. Предава се по въздушно-кспков път.

# 2 185
Много точно казано.
Никой не може да се преохлади толкова много, че да се разболее. Освен ако не стои във фризера с часове.
Настинките са вируси.

# 2 186
  • При семейството си
И какви са тези вируси, които никой друг от едно семейство/домакинство не прихваща…по въздушно-капков път?!
Някакъв нов вариант на Ковид ще да са.

# 2 187
Ами да ти кажа, че зависи от организма. Аз съм била много пъти контактна на болни от скарлатина и заушка, като малка, а не съм ги изкарала. Включително сестра ми беше със заушка, в едно легло спяхме и от нейния биберон съм пила вода, защото сме били малки и толкова съм разбирала.
И с настинките така.

# 2 188
  • пустинята Гоби
Вкъщи често прихващаме вируси един от друг. Случва се и само един да е болен, другите се опитваме да пазим дистанция. Така, че няма общо правило.

# 2 189
Зависи от състоянието на организма според мен. Двете деца бяха/са болни, дъщерята изкара с ден гърло и ден хрема, аз с ден гърло (аз обичайно лепя всичко, що минава като вирус на два метра от двора на къщата, та чак аз се изненадах сега) мъжът нищо му няма, а малкото е с пневмония. За справка миналата зима нищо не ме подмина и колкото пъти някой беше болен, и аз бях, поне два месеца влачих бактериална инфекция. Сигурно всеки месец бях на антибиотик.
Настинката е вирус.

Общи условия

Активация на акаунт