Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 803
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 235
При прием на доксициклин  излагането на слънце може да бъде опасно не си спомням колко време.

Гледаш си времената от листовката на лекарството и си смяташ кога ще се излагаш на слънце след последния прием.
На мен това ми е ясно, само че вие съветвате потребител който току що е спрял доксициклина да стои на слънце...

# 2 236
Има една поговорка: Богатият не вярва на бедния...

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 17:53 от anela9

# 2 237
Малко за разликата между етиленгликол (който е около 55% от състава на антифриза) и полиетиленгликол, който се съдържа в някои ваксини, лекарства, козметични и хигиенни продукти:
https://mldunbound.org/contrast/difference-between-ethylene-glyc … yethylene-glycol/

По същество това са две различни химични съединения с различно ниво на токсичност и различно практическо приложение.
Да се напише, че във ваксина има антифриз е абсолютно дебела лъжа.

За повече точност и да сме съвсем коректни,  ето списък на помощните вещества във ваксинатна на Пфайзер,  в т.6.1, стр.20 :
За антифриза:
Скрит текст:
Антифриз (от гръцкото ἀντι – „против, срещу“ и от английското freeze – „замръзвам“) е общо название на течности, които не замръзват при ниски температури. Те се използват в инсталации, работещи при ниски температури: за охлаждане в двигатели с вътрешно горене, като авиационни течности за обезледяване, в системи за отопление и като препарат за почистване на стъкла. В качеството на антифриз се използва смес от етиленгликол, пропиленгликол, глицерин, алкохол и някои други съставки, смесени с вода. В основното приложение целта на антифриза е да предотврати фаталното за двигателя замръзване на течността в охладителната система при ниски температури.

До 1930 г. метанолът се използва като антифриз. След 1980 г. е разработена нова технология, която не включва вода.

Като се смесват различни пропорции на етиленгликол с дестилирана вода, се получават течности с различна температура на замръзване в интервала от 0 до -75 °C. Сместа с най-ниска точка на замръзване се получава при 33% вода и 67% етиленгликол (така наречения „концентрат“). Увеличаването на етиленгликола води до намаляване на ефекта на антифриза. За България е достатъчно течността да има температура на замръзване -40 °C, което се постига при пропорция 52 – 55% етиленгликол и 48 – 45% дестилирана вода. Етиленгликолът действа корозиращо върху металите и за да се предотврати това вредно действие, към сместа се прибавят така наречените „инхибитори“. В случая може да се ползва динатриев фосфат от 0,4 до 0,6% и декстрин в същото отношение.

Важен показател на антифриза е и неговата температура на кипене. За много съвременни двигатели с висока работна температура се изисква по-висока стойност на този параметър; обикновените съвременни антифризи кипят примерно при 110 °С, а т.нар. „лобридни“ – до 135 °C. При приближаване към температурата на кипене в охладителната система започват да се образуват „тапи“ от пара, понижаващи ефективността на нейната работа и създаващи опасност от прегряване. Трябва да се има предвид, че в охладителната система антифризът се намира под налягане от 1,5 – 3 atm и затова той няма да кипи при тази температура, а при по-висока.

# 2 238
Не мисля, че който има нужда, ще прочете. Те си четат други източници. Полезно е иначе, благодаря!

# 2 239
Ама разбира се!
"Инжектират ни с антифриз" е къде-къде по-атрактивно.

# 2 240
Ето статия на достоверна медия:
https://btvnovinite.bg/svetut/polietilen-glikol-vazmozhnijat-pri … er-vaksinata.html

Цитат от статия за полиетилен гликола:
Полиетилен гликолът (полиетилен гликол) е безцветен, без мирис, вискозен. Има сладък вкус, но е отровен, ако е погълнат. Полиетилен гликолът е най-важният гликол, наличен в търговската мрежа и произведен в света. Може да се използва като антифриз и охлаждаща течност, в хидравлични течности и в производството на динами и смоли със слабо замръзване. Ето цялата статия:
http://bg.fengchengroup.net/chemicals/organic-chemicals/poly-eth … 00-1000-1500.html

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 17:47 от anela9

# 2 241
  • София
anela9, ти много грубо влезна с твърдението, че ваксините са ти отключили тежката алергия. Не знам дали някой го е доказал, че е така, защото едновременност на събитията не означава каузалност. Четохме за тежки реакции след ваксиниране, в 1-вите 15 минути - тогава можем да говорим за реакция към нещо в състава. Иначе постовете ти звучат като:
-Пешо от горния етаж умря 1 ден след ваксина (65г, наднормено тегло, високо кръвно)
- защо се ваксинВахте, като сега боледувате за н-ти път. Тея ваксини никаква работа не свършиха, само отключиха заболявания у хората. Да не споменавам за 5джито, за кемтрейлсите и т.н.

Сег погледнах постовете ти - караш 5-ти ковид с една камара лекарства, не ти ли хрумна, че някое от тях може да спомогнало за състоянието ти? Споменаваш, че винаги се оправяш с доксициклин, но пиенето на един и същ антибиотик изобщо не е ок. Питаш дали антибиотикът ще ти излекува храмата. Аз не знам някой да лекува хрема с антибиотик. Аз винаги смуча едни бонбонки при болно гърло, но това е съвсем различно.
С най-добри чувства ти казвам, че трябва да се консултираш с читав лекар за алергиите и как да лекуваш настинки / ковид/ грип. С хейтене на ваксините нищо няма да се промени. Това исках да ти кажа и с предишните си постове. Иначи майка ми отключи сенна хрема на 50 годишна възраст. Детето ми и то има някакви алергии - също с неясен произход. 99% от хората не знаят как са отключили алергии.

# 2 242
Нали знаеш, че и маргарина е петролен продукт.
У дома страдаме от букет автоимунни и алергии и ми е болна тема. Бич на съвременния живот са, по ред причини. Не са проста работа. Ако бяха само ваксините виновни, ехе. Моето дете примерно е било освободено от ваксина поради алергизираща съставка. Дори не по моя инициатива , даже умирах от страх да не се разболее поради ниското ваксинациионно покритие заради "просветлените". Няма как да виня ваксината, уви.
Хипохондричка съм, но се старая да си подбирам източниците. Защото няма смисъл от паника заради нечии манипулации и невежество.

# 2 243
С такива свръх алергични реакции, интересно ми е как си изкарала 5 пъти ковида, Анела9. Кортикостероиди?

# 2 244
Здравейте, какъв е карантинният период в момента от деня на установяване на ковид с тест?

# 2 245
Здравейте, какъв е карантинният период в момента от деня на установяване на ковид с тест?
7 дни за болен и 5 дни за контактни лица.

# 2 246
anela9, ти много грубо влезна с твърдението, че ваксините са ти отключили тежката алергия. Не знам дали някой го е доказал, че е така, защото едновременност на събитията не означава каузалност. Четохме за тежки реакции след ваксиниране, в 1-вите 15 минути - тогава можем да говорим за реакция към нещо в състава.
Скрит текст:
Иначе постовете ти звучат като:
-Пешо от горния етаж умря 1 ден след ваксина (65г, наднормено тегло, високо кръвно)
- защо се ваксинВахте, като сега боледувате за н-ти път. Тея ваксини никаква работа не свършиха, само отключиха заболявания у хората. Да не споменавам за 5джито, за кемтрейлсите и т.н.

Сег погледнах постовете ти - караш 5-ти ковид с една камара лекарства, не ти ли хрумна, че някое от тях може да спомогнало за състоянието ти? Споменаваш, че винаги се оправяш с доксициклин, но пиенето на един и същ антибиотик изобщо не е ок. Питаш дали антибиотикът ще ти излекува храмата. Аз не знам някой да лекува хрема с антибиотик. Аз винаги смуча едни бонбонки при болно гърло, но това е съвсем различно.
С най-добри чувства ти казвам, че трябва да се консултираш с читав лекар за алергиите и как да лекуваш настинки / ковид/ грип. С хейтене на ваксините нищо няма да се промени. Това исках да ти кажа и с предишните си постове. Иначи майка ми отключи сенна хрема на 50 годишна възраст. Детето ми и то има някакви алергии - също с неясен произход. 99% от хората не знаят как са отключили алергии.

Не зная дали си чувала за късни реакции при алергиите. Както и да е.
---------------------
anela9, редактираш си постовете и не става достатъчно ясно какво точно е провокирало дискусията. Ще си позволя малко съвети:
При мен, след тежък ковид, алергията доста се утежни за дълго време. Но вече минаха 2,5 години от тогава и тя постепенно се поуспокои до старите нива.
В Александровска са добри алерголози. Би трябвало да са ти обяснили, че в помощните вещества на лекарствата има доста алергени и трябва да се открие кои от тези вещества са твоите алергени. И да внимаваш за такива помощни вещества.
Метод за по-безопасно пробване на лекарство, дори и в домашни условия, е да стриеш таблетката с малко чиста вода, леко драсваш на ръката с чиста игла и капваш от стритата таблетка. Точно както го правят в алергологията. Вместо да пиеш прашинки, първо опитваш така, по безопасно е. След като си прочела внимателно в листовката дали има съставки, към които си алергична. ( Вече първо чета листовките във Фрамар за мои алергени, преди да си купя някое предписано лекарство, че ми писна да купувам и в къщи да се окаже, че имам алерген в съставките.) Разбира се, такова пробване не изключва тестването в алергология, но поне можеш по-бързо и безопасно да провериш. Ако дадеш реакция, нещата са ясни.
Масовите капки за нос са с ксилометазолин, възможно е да си алергична точно към него. Има и други, без ксилометазолин.
Щом си алергична към 2 антихистамина, вероятно е към някое помощно вещество в тях. Провери в 2-те лекарства кои съвпадат и ги няма в други, към които не си алергична. Провери и дали двете активни вещества са еднакви, може и те да са алерген. Рядко, но има хора, алергични към алергозан, например. Доста хора се справяме по този метод на изключването.
Много вероятно е тази хрема да е алергична. На мен ми помага алергодил спрей за нос. Има и такива за нос, смес кортикостероиди и антихистамини. Изотоничната вода  Тонимер софт също ми действа добре. Но първо пак тествай на ръката, ако решиш да опиташ, със спрей е по-лесно тестването. Най-добре на вътрешната свивка на лакътя. Доволна съм от помпичка фостер, спрей алергодил и десибел, при нужда и тонимер, всичките предписани от лекари.

В алергологията правят и десенсибилизация към алергените.  При тежки алергии, лекарите предлагат включване в програма, да се направи курс с едни доста скъпи лекарства. Хора са ми споделяли, че алергията доста се е успокоила от такъв курс. Попитай в алергологията дали предлагат и дали си подходяща за такъв.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 14:45 от Diorela

# 2 247
[В алергологията правят и десенсибилизация към алергените.  При тежки алергии, лекарите предлагат включване в програма, да се направи курс с едни доста скъпи лекарства. Хора са ми споделяли, че алергията доста се е успокоила от такъв курс. Попитай в алергологията дали предлагат и дали си подходяща за такъв.
Допълвам, че десенсибилизация с български препарат, на много по-ниски цени се предлага от алергологията към НЦЗПБ.

# 2 248
Шарлот, благодаря за информацията. Препратите за десенсибилизация са  различни  в зависимост от алергените.
Тук много добре са описани нещата, свързани с десенсибилизацията: https://gema.bg/alergia-i-desensibilizaciq/
Под скъпи лекарства, имах предвид едни други, които не са за десенсибилизация. Тях не ги изписват  масово, само който е подходящ, май само при тежка, неповлияваща се астма и алергичен ринит, но и още условия има.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 16:22 от Diorela

# 2 249
Здравейте!Квото беше,мина,остана само гадна кашлица,която доста ме напъва.Това,което ме притеснява е ,че от кашлицата ме заболя ребро.Точно,където е мечовидния израстък отстрани в ляво(малко пространство),но при напъване болката е ужасна,иначе няма,както и при палпация ме боли мястото.За първи път ми се случва такова нещо и не знам защо и откъде е тази болка.

Общи условия

Активация на акаунт