Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 805
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 2 250
Здравейте!Квото беше,мина,остана само гадна кашлица,която доста ме напъва.Това,което ме притеснява е ,че от кашлицата ме заболя ребро.Точно,където е мечовидния израстък отстрани в ляво(малко пространство),но при напъване болката е ужасна,иначе няма,както и при палпация ме боли мястото.За първи път ми се случва такова нещо и не знам защо и откъде е тази болка.
Да не ти се е прищипал мускул или нерв между ребрата, като си се напъвала да кашляш. Като кашляш гръдния кош се разширява и после при свиване може между ребрата да се прищипи мускул или нерв. На мен ми се е случвало и доста боли.
Показаха ми един лесен начин да се оправи, не знам дали ще мога да ти го обясня разбираемо.
От тази страна, където е болката ти от ляво ръката, която е отстрани до тялото я опъваш нагоре максимално високо над главата в посока надясно. Целта е максимално да се разпъне гръдния кош и ако има нещо щипнато между ребрата да се освободи. После внимателно сваляш надолу. Може да не стане от първия път.
Ако има нещо прищипано между ребрата то се освобождава и болката изчезва. По това, което си написала ми прилича точно, каквото беше при мен.
Дори реших, че е нещо от сърцето, защото беше и при мен от ляво. Та и кардиограма си направих, докато разбера какъв е проблема.
Опитай няма да навреди, а може да помогне.
Прилича на невралгия и прищипан нерв по обясненията ти.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 09:51 от sineva 1

# 2 251
Висене на лост помага за това, точно за да се освободи нещо евентуално прищипано. Баавно, много бавно и без резки движения.

# 2 252
Плуване е супер за прищипани неща. Във водата тялото е безтегловно, прешлените стават много свободни и не се притискат и защипаното се измъква.

# 2 253
Висене на лост помага за това, точно за да се освободи нещо евентуално прищипано. Баавно, много бавно и без резки движения.

Потвърждавам.
Вече не стигам до мануален терапевт за освобождаване на прищипнат нерв.

# 2 254
Потвърждавам.
Вече не стигам до мануален терапевт за освобождаване на прищипнат нерв.
Не съм стигала до лост, но със сигурност ще свърши работа. Разтягането, което съм споделила също върши работа. Вече толкова съм се специализирала, че от един път се оправям. Трябва да се отворят разстояния между ребрата и всичко прищипано излиза.

# 2 255
При мен по скоро не е прищипан нерв,защото болката е в самото ребро и като побутвам под него.Месото ме боли там при пипане и напъване.

# 2 256
На мен ми се е случвало преди десетина години. Кашлях много и продължително време, казаха че се е получило някакво възпаление на мускол от кашлицата. Буквално ми потичаха сълзи от болка при кашляне или кихане.

# 2 257
При мен по скоро не е прищипан нерв,защото болката е в самото ребро и като побутвам под него.Месото ме боли там при пипане и напъване.
Точно такова е усещането, както го описваш. На прищипване на мускул, нерв прилича.
Опита ли да се разпънеш?

# 2 258
Възможно е,не знам вече.Освен,че се напъвах при кашляне,се напъвах и да повръщам и повръщах няколко пъти.И явно се е възпалило нещо.Като бягам не ме боли,само при коремни преси и напъване,като кашлям и при палпиране месото(малък участък)

# 2 259
Какви коремни преси? Защо се насилвате, докато не сте възстановени?
Дайте си време, спортът няма да избяга.

# 2 260
Какви коремни преси? Защо се насилвате, докато не сте възстановени?
Дайте си време, спортът няма да избяга.
+++++ подкрепям

# 2 261
Тук беше за ковида или бъркам нещо😀

# 2 262
Тук беше за ковида или бъркам нещо😀
Не се бъркаш за Ковид е.
Момичето има болки в ребрата след продължителна кашлица след прекаран Ковид и търси съвет.
Опитваме се да сме полезни. Дано сме успели!
На болните спокойна нощ и кураж. Simple Smile

# 2 263
Възможно е,не знам вече.Освен,че се напъвах при кашляне,се напъвах и да повръщам и повръщах няколко пъти.И явно се е възпалило нещо.Като бягам не ме боли,само при коремни преси и напъване,като кашлям и при палпиране месото(малък участък)

Да не е увеличен след инфекцията лимфен възел който да притиска нерв или нещо подобно. Сега ОК ли си в сми освен тази болка някакви други проблеми имаш ли…

# 2 264

Да не е увеличен след инфекцията лимфен възел който да притиска нерв или нещо подобно. Сега ОК ли си в сми освен тази болка някакви други проблеми имаш ли…
Освен това,имам кашлица.Както казах боли ме като пипам,разтривам самото място,самото месо,хрущяла на реброто,като натъртено.

Общи условия

Активация на акаунт