Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 296
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 4 470
чудно ми е, защото писанията си противоречат- един път апелирате за тестване при всяко заболяване
а после никога не сте хващали , освен първия вариант... като се има предвид, че минаха 4 години от вариант алфа
за ваксината, няма нужда да се споменава даже ,че не предпазва от заразяване- не е довод

# 4 471
  • Бургас
От началото на пандемията до сега съм карала няколко пъти грип и други вируси, два пъти имах бронхит, имах и някаква бактерия, за което пих антибиотик. Именно защото всеки път съм се тествала. Знам, че само два пъти е било ковид, а другите пъти не е.

Не съм писала, че съм хващала първия вариант. Хванах омикрон.
А, да, имам и ваксина. Сложих си я и след три месеца се разболях (първия път).

# 4 472
Ако мен визираш, нас ни предпазват ваксините. Слагам и грипна паралелно. Не бях карала никакви вируси от 2020, тази година се разписах с 2, пролетта и лятото. Тестовете за КОВИД бяха отрицателни. Майка ми нищо не кара също.

# 4 473
Моите родители не са карали ковид до момента. Пазят се, ваксинират се, внимават. При заболяване се тестват винаги , не еднократно, а в няколко поредни дни. Тестват се дори симптомите да не са типични. Внимавам да имат винаги достатъчно тестове под ръка, в срок на годност и качествени. Най-удобно е тестовете да са комбинирани, за няколко патогена едновременно, последните пъти такива им набавям.
Ние сме карали ковид по няколко пъти, последно септ./окт. 2024. Преди ваксините, след ваксините, след бустерите. Водим активен начин на живот, срещаме се с много хора, няма много варианти да се опазим изцяло.
Ковид не е лека настинка. Макар вариантите сега да протичат много по-леко като клиника от онези през 2020 и 2021, да са много по-малко смъртоносни, вече се знае повече за последствията след ковид, дори безсимптомно. Ковид не е за пренебрегване. Затова има смисъл да се тестваме - за да знаем през какво минаваме и то какво може да остави след себе си.
Това, че ковид вече е само лека настинка, го твърдят само глупаците.

# 4 474
аз просто изразих съмнение, че има хора, които не са карали нищо, от началото
тестовете са предназначени, и хващат  кой вариант?!
не ми отговаряйте - аз съм търсила отговорите по официален път, при вносителите тук, та знам отговорът

а, това, че ковид вече е само лека настинка , не знам кой го  твърди

# 4 475
Разбира се, че ковид не е настинка. Това е образно казано, като се има предвид, че боледуването вече не е толкова тежко, както през 2020, 2021.

чудно ми е, защото писанията си противоречат- един път апелирате за тестване при всяко заболяване
а после никога не сте хващали , освен първия вариант... като се има предвид, че минаха 4 години от вариант алфа
за ваксината, няма нужда да се споменава даже ,че не предпазва от заразяване- не е довод

Да, аз карах точно алфа варианта, пролетта на 21г. От тогава не съм карала ковид, но пък боледувах от куп други тежки инфекции. Година след като карах ковид, пак се разболях от нещо, със симптоми като при ковид. Купища тестове, дори в нац. референтна лаборатория, не беше ковид, казаха ми друга вироза. Тогава няколко пъти бях в ковид зоната за тестове и не се заразих. Изглежда  съм си създала някакъв имунитет.
При всяко разболяване съм се тествала, че при мен е важно да се знае какво карам.

# 4 476
Ей, обърнати ценности! Неболедувалите (рядко боледувалите) да се оправдават, че са се опазили. Ясно е, че във всяка тема има хора, които влизат не с информативна цел, а за провокация, но има други места за звън на шпаги.

# 4 477
Мамагемелар, защо не ползваш главни букви и точки? Много трудно се чете какво искаш да кажеш.

Никой не е апелирал нищо. Обсъждахме просто, че не са верни твърденията как никъде няма тестове в Швейцария и колко безумно скъпи са.

# 4 478
аз просто изразих съмнение, че има хора, които не са карали нищо, от началото
тестовете са предназначени, и хващат  кой вариант?!
не ми отговаряйте - аз съм търсила отговорите по официален път, при вносителите тук, та знам отговорът

а, това, че ковид вече е само лека настинка , не знам кой го  твърди
Какъв е отговорът?

# 4 479
  • Цюрих
Ох, хора, много кашлям. Вече втори ден много упорита кашлица, болят ме ребрата и не мога да говоря. Ха, кажа една дума, ха съм се разбухала. Изядох вече 1 буркан мед. Спя с лук в чорапите и се чудя още какво да пробвам... Това не се трае. Като си гледам записките, предният път ме е държало 1 месец и пак от нищо не се е повлияло, освен леко от противиалергично.
През последните 6 месеца бях болна от шарка, петата болест 🤣🤣, направих абсцес на зъб, оказах се с киста и перфориран синус за рождения ми ден, направиха ми операция, за да го извадят и сега, за разкош, Ковид. Подарък за празниците и за рождения ден на детето. Красота отвсякъде.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 23:26 от Шоколад

# 4 480
Сложи чесън в чорапите, счукан. На сутринта няма да можеш да се търпиш, камо ли да кашляш.
Всъщност какъв точно е проблемът да кашляш, то си минава неусетно.

# 4 481
  • Цюрих
Сложи чесън в чорапите, счукан. На сутринта няма да можеш да се търпиш, камо ли да кашляш.
Всъщност какъв точно е проблемът да кашляш, то си минава неусетно.
Слагам чесън вече няколко дни, но ми помага колкото да спя през нощта. Много ме болят мускулите от кашлицата. Имам калциев глюконат, но не съм сигурна дали не е противопоказано, нали трябва нещо разреждащо да се приема. Това май съсирва и малко се притеснявам.

# 4 482
Шоколадче и инхалации ли не облекчават поне малко?
Аз съм убедена, че при ковид има и някакъв алергичен момент, или псевдоалергичен, но антихистамините наистина помагат. Може би е това, което преди време беше излязло като публикации - синдром на мастоцитна активация. Имаше разни съобщения, пускани тук, в темата.

# 4 483
Колкото по четеш, по зле става. Покашляй си малко, ще ти мине.

# 4 484
Нотарис пак се шегува.

Нещо леко противоалергично да пробваш?
Иначе лук със захар може да помогне, зависи от вида кашлица, просто да облекчи поне малко. И може да се взима сока постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт