Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 814
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Anelia Dimitrova, ами те хората казаха да не се приемат антибиотици, ако не е необходимо, ама личните лекари не слушат.

# 481
Нашите бяха болни, аз от вчера съм със симптоми. Още сутринта б1х развила 38, пих парацртмаол, но си вдигнах до 38.5. Вечерта започна д апада и стигна до 37.7, през нощта почнах д акашлям, суха спадъична кашлица. Сутринта се събудих с 37.7 отново температура, пих сироп, беше паднала до 37.5, но от 2 часа стои на 37.8. Кашлицата ми взе да става леко къртеща, че чак ме боли като кашлям, появиха се болки в гърдите, а втрисането си продължава. Нямам вече отпадналост като вчера, но мисля, че развивам нещо бактериално. Или поне предк съм била със същите симптоми. За температура между 37.6 и 37.9 какво може да се взима , защото няколко човека ми казаха докато не мине 38.2 както съм била вчера, да не взимам парацетамол

# 482
Аз под 38 не вземам нищо да я свалям, ако стигне толкова и не спадне сама поне час, тогава.
Има вероятност това да са имали придвид със съветите, а не че изрично парацетамол не бива да е и да се взема друг антипиретик вместо него.

# 483
Anelia Dimitrova, ами те хората казаха да не се приемат антибиотици, ако не е необходимо, ама личните лекари не слушат.

Зависи от ЛЛ. Моят не дава от ден 1 АБ.
А ЛЛ на дъщеря ми миналата година ѝ беше написала един ферман, с АБ, КС и още ред работи, преди даже да е излязъл ПСР. Казах ѝ въобще да не купува КС, АБ си го изпи, защото не излезе КОВИД, а нещо друго.
Тази година пак така, тя вече се беше оправила почти, но трябваше да работи присъствено, та си направи тест. ЛЛ пак ѝ изписа АБ?! Без никаква нужда. Добре, че следя нещата, иначе някой би си ги купил и изпил.

# 484
  • София
Нито моя лекар, нито на сина ми изписаха антибиотици. Само добавки – вит. Д, Селен, Цинк и нещо подобно на аспирин.

# 485
Т.е. глупости на търкалета. Но ти беше с добрия стар грип, ако не греша.

# 486
Моята кашлица не спира вече 17-ти ден. Всички други симптоми отшумяха, но кашлицата не престава и това е. Мисля да ходя пак на снимка (предната е от 09.01 т.е миналия понеделник). Втори АБ изпих, днес ми беше последния прием. ММ и детето също не са спрели да кашлят, макар че е по-малко от мен. Няма край това чудо.

# 487
  • Бургас
Спомням си преди години при една грипна епидемия бях хванала някакъв много гаден вирус. После цял месец кашлях. Ни сиропи помогнаха, ни нищо. Явно тялото си има някакви изчистващи механизми и не бива да  му пречим.

# 488
  • Пловдив

Тази тема е за лошия нов ковид, та едва ли за грип става дума.

# 489
Когато бях болна от Ковид, лятото, имах една гадна суха кашлица, която ме побъркваше. Продължи 3 седмици. През това време пих какво ли не - сиропи, таблетки пих, смучах, чайове... Накрая, след 3 седмици, спрях всичко и тъпата кашлица спря също. Не че съветвам да не се ходи на лекар, просто споделям как беше при мен.

# 490
Два пъти в живота си съм имала бронхит. Кашлицата е продължавала почти месец, като освен АБ за острата фаза - не повече от седмица, не съм пила друго за самата кашлица. Отминава си постепенно. Ако е кашлица от хрема/гърло минава по-бързо.

# 491
  • София
Ако визираш мен, бях си с добрия стар Ковид. Очевидно за пръв път.

# 492
А, грешката е моя, извинявам се.

# 493
Моята кашлица не спира вече 17-ти ден. Всички други симптоми отшумяха, но кашлицата не престава и това е. Мисля да ходя пак на снимка (предната е от 09.01 т.е миналия понеделник). Втори АБ изпих, днес ми беше последния прием. ММ и детето също не са спрели да кашлят, макар че е по-малко от мен. Няма край това чудо.

Може да пробвате с Фибролекс, 3х1, за 10тина дни. Не очаквайте драматично подобрение - от днес за утре кашлицата да спре - но за 4-5 дни би трябвало да намалее значително. Хранителна добавка е, без рецепта, с която няколко познати се избавиха от влачеща се кашлица.

# 494

Може да пробвате с Фибролекс, 3х1, за 10тина дни. Не очаквайте драматично подобрение - от днес за утре кашлицата да спре - но за 4-5 дни би трябвало да намалее значително. Хранителна добавка е, без рецепта, с която няколко познати се избавиха от влачеща се кашлица.

Имам изписан Фиброзим и го пия вече 5 дни. Гледам, че е подобно.
Иначе не очаквам рязко да спре ама поне да намалява. А тя един ден намалява значително и тъмно си помисля, че се подобрявам и на следващия пак се усилва.

Общи условия

Активация на акаунт