Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 405
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 4 860
Има ли от вас някой с много силни болки в гърба след Ковид?
Заразих се в началото на месеца, мина за около 10 дни, но на 15-тия се събудих с ужасни болки в гърба. Болката е локализирана на едно място, сякаш имам горяща топка в мускулите. Усещането е сякаш ме е ритнал кон. Бях 2 пъти на невролог и един на рентген. Снимката не показа нищо, освен малки шипове... Особено вечер, лягайки или сядайки болката е ужасна.
Поискайте от невролог направление за ядрено-магнитен резонанс (МРТ), може да се види дискова херния.

# 4 861
Пролетта карах вирус, различен от КОВИД, грип А/В, имах силни болки в кръста. Отминаха си без нищо.
Майка ми го изкара след мен, и тя с много силни болки, но след рентген при нея се оказа счупен прешлен.

# 4 862
Някой имал ли е усещане за натискане в гърдите и задух?

# 4 863
Аз не съм, и да не Ви плаша, но пулмологът каза, че има случаи на пневмония само със задух - БЕЗ ТЕМПЕРАТУРА. Така че отидете да се снимате, да ви чуят или прегледат. Имам близка, която е изкарала ковидна пневмония на крак, разбрала е впоследствие.

# 4 864
Ходих на преглед, не чу нищо доктора. Как е изкарала пневмония без да я излекува и разбира в последствие?🙄

# 4 865
Или имаше хрипове, или направи снимка, не помня.
Ходих на преглед, не чу нищо доктора. Как е изкарала пневмония без да я излекува и разбира в последствие?🙄

# 4 866
  • София
Offtopic: някой знае ли как мога да се оптиша от тая тема? Какво ли не пробвах, не я следвам и т.н., но постоянно ми излизат известия за нея?

# 4 867
  • Буркина Фасо
питаш на точното място и получаваш - https://www.bg-mamma.com/?topic=1068343.msg37497478&utm_source=b … tlink#msg37497478

# 4 868
# 4 869
Offtopic: някой знае ли как мога да се оптиша от тая тема? Какво ли не пробвах, не я следвам и т.н., но постоянно ми излизат известия за нея?

Отиваш горе вляво на Меню - Абонаменти -- Нови отговори. Ако имаш от тази тема Нови отговори минаваш с мишката в дясно и там ще ти се появи кошче. Натискаш кошче и то ти изтрива темата форевър. После не пиши, не следи и не коментирай отново в нея, защото ще почнеш пак да получаваш известия.

# 4 870
Даже и да не чете повече темата. Четенето връща "абонамента".
Затова е добре по- често да се пускат нови теми.

# 4 871
Моля споделете, какво сте приемали с Левокса, за понижаване на температурата?
Изписан ми е кетонал, но в листовката на левокса чета, че не е добре да се комбинира с Левокса, понеже увеличава риска от гърчове.

То от листовката излиза, че повечето нестероидни противовъзпалителни не може да се комбинират. Чудя се какво да пия за Т.

Спомням си, че доста хора приеха левокса в разгара на ковид все с нещо са си сваля ли температурата...

В трета тема питам вече, но ми е спешно Т се качи на 39, а лекар в неделя вечерта не откривам.

# 4 872
Не може ли да се пият просто с разлика във времето на приема?

# 4 873
Не може ли да се пият просто с разлика във времето на приема?

Нямам идея, днес в спешното ми ги изписаха. Почнах АБ веднага понеже не ми беше добре. Сега се засилих да пия нещо за температура и прочетох това:

нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) (използват се за лечение на болка и възпаление), като ацетилсалицилова киселина, ибупрофен, фенбуфен, кетопрофен и индометацин. Ако ги приемате с Левокса е по-вероятно да получите припадъци (гърчове).

# 4 874
Тогава, не виждам да са изброени Парацетамол и  метамизол - Аналгин.

Общи условия

Активация на акаунт