Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 473
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 4 845
Добавям към поста си от преди 2 седмици. Започна с хрема и гърло. После имаше и кашлица. Теста на третия ден беше позитивен за ковид. За 1 седмица поутихнаха симптомите, но от тогава съм със страшна умора. Задъхвам се от малко усилие. И хремата пак се появи.

# 4 846
Ако умората остане по-дълго - преглед при кардиолог.

# 4 847
Записвам се като приключила втори КОВИД, първия беше 2020, преди ваксините.
Общо взето леко протичане, никаква терапия от лекар. Никакви изследвания. Не бих правила в активна фаза, да се хвърлям в размисли.
Първи ден - вечерта - леко драскане в гърлото.
Втори ден - леки болки в мускулите и някаква липса на сила в тях, нещо което не съм имала първия път. Усещане за студ вечерта, но при нас доста усилват аспирацията и го отдадох на това.
3 ден - до обяд леко усещане за Т, но имах енергия да изчистя, да измия пода и реших, че като вляза в банята, ще се загрея и ще ми мине. Обаче така ме втресе, също като след първата Астра Зенека, едва се облякох. Т - 38.2. Пих парацетамол и реших, че не мога да ходя на работа.
Четвърти ден - тест. Положителен. Още преди теста, прималяване и причерняване, докато си пиех кафето. По това познах, че ще е КОВИД, и първия път беше така.
Т - 37.5, сънливост, и без това съм се изолирала, да не заразя майка ми, отдадох се на сън. Хремата обаче се усили, през нощта беше драма, пречи ми да спя. Гърлото ми е сухо и имам позиви за кашлица, от сухотата. Смуках бонбони, не става. Хем носа тече, хем гърлото ме дразни. В един момент се сетих да пия противоалергично, едно старо намерих, но ме спаси.
Пети ден - пак същото. Т вече не меря, не усещам, но хремата е упорита. Обаче противоалергичното помага за през нощта.
Шести ден - отивам на лекар. Той се разхожда без маска, за мое учудване, лятото беше с 2. Предупредих го, сложи FFP2 веднага и отвори прозореца. Simple Smile
Даде ми болничен, пита какво пия. Казвам - само витамин С. Simple Smile Той ми подхвърли за Авирон,  обаче му казах, че не видях първия път полза от него.
И така. С по 1 г витамин С и по един парацетамол и аналгин приключих лечението. А, и витамин Д, но той си е постоянно. И по един - два аспирина от 300 мг съм пила първите дни. Плюс чай и почивка. Simple Smile
Разликата между двата пъти е в хремата. Първия път нямах и беше много по-добре. Но тогава изгубих обоняние, а сега не. Въпреки, че имах силна хрема.
Поне вече знам, че с противоалергично се стопира дразнене в гърлото.
За протокола - имам нова ваксина от края на септември. Но тя от зараза не предпазва. И маска трябва, а аз не нося отдавна.

# 4 848
Аз работя с маска FFP3 с клапа, влизам в магазини с маска, но в интерес на истината, в магазините, след като вече имах заразен в семейството. Обаче ме заразиха вкъщи. А и ходя на групови тренировки. Не може да отрежеш всичко. Да се надяваме, че няма да хванем и другите гадни вируси, щото и те са ужас. Мислех си, че ще карам леко Ковид, повечето около мен го карат леко. Не, че го карам тежко, но вдигнах 38° и понякога има свистящи звуци, когато кашлям. На слушалка се чува и хриптене, но дано не се наложи антибиотик.

# 4 849
Миналото лято карах някакъв неидентифициран вирус. Тестове за ковид, грип А/В бяха отрицателни. Но с Т плътно 5 дни и много брутална кашлица, той тогава ми беше изписал противоалергично ЛЛ, че много дълго продължи кашлицата. И АБ пих.
Сега леко минах.

# 4 850
  • Бургас
Явно и аз съм го карала същия миналото лято. Всички тестове бяха отрицателни. Вече не си спомням какво пих, но кашлях 2 месеца. И лятната почивка си изкарах кашляща. Спокойно, не съм се смесвала с хора, бях на едно диво място, даже и чистия въздух не ми помогна.

# 4 851
Може и коклюш да сте изкарала.

# 4 852
Явно и аз съм го карала същия миналото лято. Всички тестове бяха отрицателни. Вече не си спомням какво пих, но кашлях 2 месеца. И лятната почивка си изкарах кашляща. Спокойно, не съм се смесвала с хора, бях на едно диво място, даже и чистия въздух не ми помогна.

Мъжът ми го кара миналата година началото на лятото - първо една седмица болки по ставите пълно сковаване и след това 3 месеца кашлица - изпи един АБ, нищо не му помагаше само ердомед по нощите и разни бонбонки за смучене - кашля и на морето, беше ад , правихме тест за ковид, не бил коклюш не била такава кашлицата, ние с детето нищо но същата година сложихме една закъсняла дифтеткок реимунизация и може това да е помогнало ако е било коклюш

# 4 853
  • Бургас
Може и коклюш да сте изкарала.

Не мисля, че е било коклюш. Чувството беше сякаш имам храчки в гърлото и не мога да ги изкарам.
Мъжа ми и детето нищо не хванаха, въпреки че им кашлях на главите толкова време.

# 4 854
Някой знае ли дали при CRP 20 mg/L си заразен, четох че такава стойност показва наличие на вирусна инфекция. Въобще кога вече не си заразен?

# 4 855
Защо не си направиш тест? Това показва инфекция, не дали си заразна.
Аз мисля да пусна към края на месеца Д Димер, че предния път ми беше много висок. Може и желязо и феритин.

# 4 856
Защото и първият тест ми беше отрицателен. Д-димерът ми е супер.

# 4 857
Има ли от вас някой с много силни болки в гърба след Ковид?
Заразих се в началото на месеца, мина за около 10 дни, но на 15-тия се събудих с ужасни болки в гърба. Болката е локализирана на едно място, сякаш имам горяща топка в мускулите. Усещането е сякаш ме е ритнал кон. Бях 2 пъти на невролог и един на рентген. Снимката не показа нищо, освен малки шипове, но док каза че не е от тях. Подозира увреждане на коренчетата на някакви нерви, мускулен спазъм. Пих Диклоневровит, Нурофен, Оклис, уримил форта, алмирал гел, пердкиндол гел, арника. Нищо, нищо не ми действа. Особено вечер, лягайки или сядайки болката е ужасна.

# 4 858
  • Пловдив
Имах  болка в задната част на кръста преди една година след някакъв лек вирус (не ковид). Не знам обаче дали заради него. За първи път ми се случи такова нещо. Но не го усещах горещо, а просто сковаваща болка при движение. Никога не бях се сблъсквала с нещо подобно. Обаче мина от само себе си за около 3 - 4 дена. Според снимката няма какъвто и да било проблем. Дано и при теб отшумява безпроблемно.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 20:50 от marzeliva

# 4 859
Салсера, попитай лекаря си дали да приемаш Мидокалм. Той отпуска повишен мускулен тонус.

Общи условия

Активация на акаунт