Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 308 391
  • 4 839
  •   1
Отговори
# 4 830
Да, това, за мен, е по-добре работещата формула, защото с 2-рия Ковид ми позитивира 3-тият или 4-ият тест. Така че, ако човек може, когато има симптом, който го съмнява, поне ден да остане вкъщи и да види как ще се развие - може да е настинка, но може и да е заразен.
Ами ако сме болни, независимо от какво се изолираме. Точно защото сме отговорни. Дали е ковид, грип, или друго респираторно заболяване, все сеем зараза. Затова си стоим вкъщи докато се възстановим. После още няколко дни с маски и сме ок. Като казвам “вкъщи” нямам предвид буквално да се затворим. Излизаме си, но не сред хора. За щастие, живеем сред природата и не е проблем.
Парацетамол, витамин С.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 14:35 от anmasu

# 4 831
Какво значение има дали е ковид, грип или друг вирус? Все е заразно.
Не разбирам ентусиазма на хората, като са болни, да разболеят и околните. Хубава болест няма.
Имахме в събота парти, колежка дойде с АБ в ресторанта. Болна видимо, тя на всичко казва грип, като повечето хора. Тестове не прави.
Днес вече не е на работа, значи по-зле е станала. Но колко човека е заразила, хич не е важно. Купон да има.

# 4 832
От десетина дни всичко живо около мен се оплаква от главоболие. Съседи, колеги, колеги на мъжа ми, познати родители от училището на децата. Застигна ме и мен, главата ме боли отзад, зад едното ухо и горе в слепоочията. Някои са се тествали, ковид било. Някои може ли да ми каже последния вариант как протича? Достатъчно проблеми влача след Омикрон. Благодаря.
Точно така протича - главоболието е много типично, но може да има гърлобол, хрема, температура, умора, болки в мускули... Може и да няма нищо от изброените. Може да си на крак, може да си се чувстваш болен. Изкарахме го един след друг последните седмици. Продължаваме да се тестваме при всяко заболяване, важно ни е да знаем какво е, ползваме комбинирани тестове. Голямо семейство сме, работим и учим в големи колективи, децата спортуват отборни спортове, имаме здравословно рискови близки и приятели. Държим да сме отговорни и към другите.

# 4 833
Аз болна- оставам, болен в семейството някой- пак  оставам, да го обгрижвам.
Ковид или не, човек , за да не се тръшне тежко, трябва да си почива, поне докато му "просветне"- ден, два...
Но, човекът трябва и  да си познава тялото.

# 4 834
От десетина дни всичко живо около мен се оплаква от главоболие. Съседи, колеги, колеги на мъжа ми, познати родители от училището на децата. Застигна ме и мен, главата ме боли отзад, зад едното ухо и горе в слепоочията. Някои са се тествали, ковид било. Някои може ли да ми каже последния вариант как протича? Достатъчно проблеми влача след Омикрон. Благодаря.
На предходната страница обсъдихме симптомите. Но за статистиката ще опиша моите по дни.

Ден 1 - до обяд си бях супер, следобед се почувствах леко уморена.

Ден 2 - леко ме драскаше гърлото и ми беше отпаднало. Болки в мускулите, но не много натрапчиви. За кратки моменти се опита да се обостри мигрената ми, но се размина. Вечерта имах температура 37.7. Лека хрема. Мислех, че съм настинала.

Ден 3 - сабудих се с характерните болки в кръста, гърба, бъбреците. Такива болки съм имала само при Ковид. Направих тест и светна още преди да се появи контролната черта. Силна хрема. Преди да направя теста, имах енергията да си изчистя (с прахосмукачка веднъж и после с парцал втори път) цялата къща (3 етажа). Започнах да получавам резки изпотявания много обилни. Но цялостно прекарах деня на крак + походих си на бягащата пътека вечерта Simple Smile

Ден 4 - много силна отпадналост и запушен нос. Прималя ми няколко пъти и ми се виеше силно свят. Прекарах почти целия ден в леглото. Хич и не се сетих за бягаща пътека този ден, а фанатично следвам дневни цели. На моменти имам усещане за болка във всички зъби и силна чувствителност на кожата (ако си отскубна косъм, все едно ме режат с нож).

Ден 5 (днес) - отпадналост силна, световъртежи, изпотявания. Напрежение отзад в главата (вероятно кръвното варира), силно гадене. Нямам вече хрема, гласът ми е нормален и ако не ми се вие свят, бих казала, че нищо ми няма. Сега вечерта ми се възвърна енергията и пускам перални в момента.

Единственото лекарство, което изпих за тези дни е един фервекс, когато имах температура. И то защото паралелно пия Естрофем покрай Инвитро и ми казаха, че не трябва да вдигам висока температура, защото става опасно. Иначе - витамин Д, цинк (пия си ги така или иначе всеки ден), чай, мед и... много чесън 🤣

Нямам представа какво ще е продължението през следващите дни. Стискам палци да минава леко при всички 🤞

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 23:41 от vanesa_georg

# 4 835
При нас,  изключително бързо(на третия ден бях пушка, детето на третия ден замрънка да отивала на училище),но по- пиково.
Много силно прилошаване,  почти задух , но от висок пулс и кръвно.
Много силно главоболие,  за него давам метамизол магнезий ( аналгин , но с магнезий)
Аз лекувам холистично, наливам с чайове и не товаря с храна.
Внимавайте за пиковете в кръвното, мисля,  че това е общ симптом на всички,  които са се разболяли около мен.

# 4 836
Да споделя и аз. Четвърти път карах ковид (с доказан тест) в началото на октомври, но сякаш все още се задъхвам. Какви са скорошните ви впечатления и усещате ли разлика в симптоматиката по време и до месец след боледуване?

Карах го края на май, бях в болница, кислородът в кръвта ми беше паднал доста, но сатурацията беше ок. С много тежка кашлица, никога такова чудо не съм имала. Целите дробове, трахея затлачени и няма отхрачване повече от 10 дни, после започна по малко да отхрачвам. Задъхвах се до към края на септември. След изписването доста бавно ми се възстанови кислорода.

# 4 837
Случайно при някой този КОВИД вариант да е протичал с лек не много сърбящ дребен обрив по тялото - до момента беше само леко замайване , главоболие и боцкане в гърлото - като храчки които не можеш да изкашляш. Днес обрив и пак храчки Simple Smile Нещо като нищо е ако не беше гърлото и теста щях да реша че диоптъра ми се е увеличил Simple Smile

# 4 838
Ива Христова

# 4 839
Баща ми е с положителен домашен тест от днес (Спесера). Още на първото изречение се чува, че  гласът му е променен. Казах му да направи тест, мислеше си, че му няма нищо, ял бил нещо замаразено. Тестът, още при накапването, даде бледа положителна черта на "Т" зоната. Съгласи се да си остане вкъщи, изолирахме го в отделна стая. Дано го кара леко и да не сме се заразили и ние.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 14:37 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт