Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 309 025
  • 4 839
  •   1
Отговори
# 4 800
  • София
След кой ден си вече отрицателен за заразяване при Ковид? Два положителни теста правих в началото и не ми се прави пак.. Ако съм 8 - 9 ден иска ми се да се разходя в парка вече. Горе долу бях добре, по- леко и от обикновена настинка, но да не бързам да не ме споходи нещо неочаквано де…

# 4 801
След като ти се разхожда, разхождай се.  Не виждам смисъл от тестове, изобщо няма смисъл.
Училищата са пълни с болни и за да не се изпусне жизненоважен урок се ходи с 39 градуса на училище. И кихащи и кашлящи, а улиците и детските площадки са празни, защото е големияяяя студ от 9 градуса. Хората с ботуши и зимни якета. И всичко идва от студа и от настинката.  Балканска история.

# 4 802
Тест си направи да видиш дали е минал, за себе си да знаеш.

# 4 803
Студ и настинка? Наистина ли пак същото? Head Band

# 4 804
Здравейте! Все още ли е препоръчително да се пият кръворазреждащи при сегашните варианти?

# 4 805
Здравейте! Все още ли е препоръчително да се пият кръворазреждащи при сегашните варианти?
В Канада никога не са се пиели кръворазреждащи. Само казвам.

# 4 806

Не зная дали антистенокардин се смята за такова, но го пихме повече от месец 2.3т. на ден.

# 4 807

Не зная дали си следила, у нас имаше не малко случаи през 2021г. на хора след ковид, често в лека форма, после си отидоха от инсулти предимно и инфаркти. Татяна Лолова, певицата Ваня Костова са сред тях.
На ММ му бяха изписали тромбекс за 3 месеца, заради висок Д-димер и той искаше да го спира след месец. Приятел невролог му каза в никакъв случай да не го спира, че отделенията са препълнени с инсулти след ковид.
Тогава следяха Д-димер и изписваха такива лекарства при висок. Повечето лекари бяха на мнение, че ковид предизвиква тромбози, вкл. и в последствие.
Наш съсед, млад мъж също изкара инсулт след ковид 2020г., оцеля, но трудно говори и кракът му е парализиран.

Сега не зная как е, дали следят и изписват. Но при всяко положение преценката дали има нужда, трябва лекар да я направи, лекарите най-добре знаят има ли рискове и кога. С тези лекарства шега не бива. Аз самата съм на антикоагуланти от 2018г. след сериозна тромбоза и съм доста наясно с рисковете, а 2021г. бях повече от месец на високи дози фраксипарин. Сега през май не ми смениха антикоагуланта с фраксипарин, предполагам рисковете при тези варианти са по-малки.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 03:15 от Diorela

# 4 808
Да споделя и аз. Четвърти път карах ковид (с доказан тест) в началото на октомври, но сякаш все още се задъхвам. Какви са скорошните ви впечатления и усещате ли разлика в симптоматиката по време и до месец след боледуване?

# 4 809
С какви симптоми и за колко време мина при вас? Аз съм на ден 5 (доказан с тест). Температура само еднократно имах 37.7. Стандартните болки в гърба, кръста, врат, отпадналост. По-скоро неприятното при мен са замайвания и прималявания, които най-вече ме притесняват и се чудя кога ще отшумят. От първия Ковид отключих паник атаки и тогава бях със замайвания цял месец, надявам се този път да е по-софт версия Simple Smile
Допълвам се: аз към момента нямам задъхвания, нямам и кашлица засега, но може и да е рано.

# 4 810
Ние с мъжа ми също в момента сме с Ковид. И при двамата мина с едни и същи симптоми. Почна с умора, запушен нос на 120 %, нито капки, нито инхалации, нито чайове, нищо не помагаше. Не бяхме спали 3 дни, като легнеш и не можеш да дишаш. После малко отминава хремата и почва кашлицата, особено активна нощем. С много храчки, сякаш са ти заседнали на гърлото и не можеш да ги изкараш. Аз на втори ден вдигнах и темп 38.5, а на следващия ден стоеше към 37.7 С. После мина. Болки в мускулите, костите, ставите, болка във врата, замайване, ниско или високо кръвно, Главоболие, в началото много силно, както и гадене, когато се вдигне температурата. При мъжа ми започна с разстройство, но не е сигурен дали от вируса или нещо е ял. С дву думи - много ужасен Ковид, много.

# 4 811
Аз съм от 5 дни със симптоми. 2 дни имах леки болки в гърлото, като дращене и течащ нос. На втория ден вечерта вдигнах температура 37.3 + втрисане. През ноща имах ужасна крампа - така мускул никога не ми се е схващал и болял. На 3тия ден вечерта 37.7. Теста светна ковид. На 4тия кашлица с храчки. И хремата се засили. Това е засега. Лекувам се симптоматично. Замайване не съм имала.

# 4 812
6ти път за мен, 5ти за дъщеря ми.
На мен не си направих тест/ или по-скоро се сетих доста късно/, но нея я изследвах веднага, защото беше 2 седмици след мен, същите симптоми.
Предимно нервната система с подобни на паник атака симптоми, вдигане на кръвно / детето ми е активен спортист , а вдигна пулс до95, при нормален около 65-70 , кръвното го следих 135/90 ...130/95...130/90 ...., ужасно главоболие, непоносимост към светлина, суха кашлица и загуба на глас, жестока умора . Без температура, но ние по принцип трудно вдигаме.

# 4 813
Мда, мисля, че и при мен засяга предимно нервната система. Иначе минах през хремата, температура само еднократно. В момента имам само силна отпадналост и замайвания, гадене също.
А колко време продължи цялото нещо при вас?

# 4 814
Максимална сила на симптомите 48часа, иначе до утихване 5-6дни.

Общи условия

Активация на акаунт