Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 306 268
  • 4 803
  •   2
Отговори
# 4 785
  • Буркина Фасо
по-добре е да се лекуваш с предписаното от доктора, а не с препоръките от интернет.

# 4 786
  • Deutschland/HE
С какво се лекува Ковид в момента, личната ми даде колдрекс и витамини. Нещо да добавя? Чувствам се много уморена, висок пулс

В Германия лекуват симптоматично, като препоръчват много течности и почивка.

# 4 787
  • Burgas, Bulgaria
Буквално с каквото всеки вирус .

# 4 788
Внимание, към всички здравомислещи тук!!!

НЕ пийте антибиотик при ковид, освен ако не ви е изписан от лекар!

# 4 789
Също и Конкор.
При вируси се вдига пулса, не е нещо необичайно. Няма нужда от бетаблокер.
Пийте много течности, топли, и си почивайте.

# 4 790
Също и Конкор.

Обаче, ако се вдигне над 120, може да се получи аритмия!!!

# 4 791
Конкор не се пие току така.
Да пие валериан, безобиден е, ще намали пулса. А той е висок от вируса, ще се оправи.

# 4 792
И антибиотиците, и конкор са по лекарско предписание. И за това има причина. Стига с тези внушения, че антибиотик е едва ли не задължителен при ковид и без него няма излекуване.

При сериозни оплаквания, придружаващи заболявания и влошаване, трябва да се търси лекар.
Бързо оздравяване на всички!

# 4 793
Също и Конкор.

Обаче, ако се вдигне над 120, може да се получи аритмия!!!
А последици за здраво сърце от бетаблокер(приема се по схема при включване и изключване). Как може да препоръчвате бетаблокер на непознат човек, а очевидно не сте лекар !!! То не биха го дали от аптеката без рецепта, де. Май е добра практиката с рецепти за всичко (сериозно).

# 4 794
  • София
Аз съм с нисък пулс 48-50 и сега е 140, даже и през нощта е бил 100- 138. Но явно е от вируса, за трети път ми е ковид. Натаспин взимах по лекарско предписание, сега не ми е даден, а и не питах. Пих антибиотици цял месец за Лаймска и сега и този Ковид, само той ми липсва

# 4 795
  • София
Внимание, към всички здравомислещи тук!!!

НЕ пийте антибиотик при ковид, освен ако не ви е изписан от лекар!
Ужасявам се колко много хора пият антибиотици като тик-так бонбонки. Дори и интелигентни - те май повече. Левохлоксацин за 2 седмици го нямат за нищо. За ковид с гърло и кашлица.

# 4 796
Аз съм с нисък пулс 48-50 и сега е 140, даже и през нощта е бил 100- 138. Но явно е от вируса, за трети път ми е ковид. Натаспин взимах по лекарско предписание, сега не ми е даден, а и не питах. Пих антибиотици цял месец за Лаймска и сега и този Ковид, само той ми липсва

В твоя случай наистина е добре да се посъветваш с лекар, по възможност добър кардиолог какво да правиш. Това е висок пулс, особено на фона на твоя нормален. Лекар трябва да прецени как ще реагира пулса ти с конкор,  или друг бетаблокер, особено след като ти е нисък.
На ММ лекарите му даваха по малко конкор по време на ковид, защото и неговия пулс беше ускорен.

Може да опиташ да пиеш магнезий, един от симптомите на дефицит на магнезий е ускорен пулс. Но да е магнерот, по-добър е, според лекарите. Може по 2 таблетки от 500 дневно, някои дори стигат до 3 табл.
Спомням си, че в началото на ковид препоръчваха и витамини със селен.
При мен и двата пъти се получи изчерпване на вит. от група В и магнезий и правех  жестоки крампи, схващания и т.н. Като ги пих, нещата се оправиха.
В общи линии, вирусите и бактериалните инфекции изчерпват запасите от витамини, микроелементи и е добре да се набавят.

ПС Възможно е след Лаймската и многото АБ също да са се изчерпали витамините и минералите в организма ти.

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 16:14 от Diorela

# 4 797
Магнезий е задължителен при боледуване. А по принцип и за здрави хора.

# 4 798
  • пустинята Гоби
В България достъпът до антибиотици/ самолечението би трябвало вече да е по-ограничен, с въвеждане на електронна рецепта.

# 4 799
Себе си хубаво показвате в определена светлина, но поне приятелите си лекари престанете да излагате наляво-надясно как ви издават рецепти ей така, за да си имате лекарства някога при нужда.
Моята ЛЛ ще ме изгони от кабинета си, ако й поискам рецепта просто ей така, за да си имам при нужда някога. Нищо, че ми е позната и сравнително близка.

Прекрасно разбирам, че България не е само София, Пловдив, Варна и Бургас; че на много места няма аптеки, достъпът до лекар е труден, особено за възрастни и труднодостъпни хора. Ясно ми е, че в подобни случаи хората нямат особен избор и търсят начин да се запасят. Но дискусията не тръгна от подобни случаи, а за пореден път потребител прокламира пиенето на антибиотици, защото, видиш ли, те пили три пъти и просто няма начин да се излекуваш от ковид без АБ. Че даже и конкор предписа този път на непознат човек във форума. Не, не е редно, опасно е.

Общи условия

Активация на акаунт