Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 308 902
  • 4 839
  •   3
Отговори
# 4 815
Има ли ваксинирани сред боледуващите?
6-7 път ми се струва абсурдно.

# 4 816
Като какъв капацитет се изказваш?
Thinking Би трябвало да сме ти свикнали, ама нейсе...
Абсурдно е да мислиш,  че познаваш механизмът на заразяване.

Имам бивш колега, с всичките бустъри.
След първите 2, изкара 4 пъти  ковид за 2 месеца.
По онова време , работех във фарма фирма,  тестваха ни на портала , в понеделник и сряда.
В момента имам достъп до новите партиди тестове, така че не се съмнявам изобщо в резултатите.
Освен това,  за 5години ковид, да се слага" абсурдно" след  6 пъти боледуване ... Joy

# 4 817
Задавам въпрос. Разбрах отговора.
Няма нужда от нервни изблици.
За бустери не говорим изобщо. А за ежегодни ваксини.

# 4 818
Ти не ме оценявай, ами се замисли,  че нещо не сметна правилно.
Аз първите пъти съм ги карала още преди ваксините.
Предпоследно- септември  24та.
Сега, пак септември.
Хайде , малко по- сериозно да си говорим, колко хора се тестват реално, колко пъти се разболяват годишно, и какви тестове ползват за целта.

# 4 819
Има неваксинирани, които не са боледували нито веднъж. Ваксината, сама по себе си, не предпазва от заразяване. Семейството ми се заразихме 3 месеца след пълна ваксинация на родителите ми.

# 4 820
Има неваксинирани, които не са боледували нито веднъж. Ваксината, сама по себе си, не предпазва от заразяване. Семейството ми се заразихме 3 месеца след пълна ваксинация на родителите ми.
Именно.
Вкъщи ММ- 2 пъти.
Другата ми дъщеря( близначка ) - само веднъж, Омикрон.

# 4 821
Има неваксинирани, които не са боледували нито веднъж.
Надали има останал неболедувал (освен някакви изключения, за които се пишеше, че имунната им система е такава, че вирусът не ги лови - но това са единици). По-скоро хората са прекарали леко ковид с несериозно неразположение - нещо средно между болести умора.

# 4 822
Не ви агитирам да се ваксинирате.
Ние сме карали само по веднъж КОВИД, аз преди всички ваксини. А тестове винаги имам и се тествам при симптоми. И сега съм си заредила. Че около мен много болни има.
Но 6-7 пъти ми звучи страшно. Това е много изтощително за организма.

# 4 823
..., или съм на път да стана киборг.
Глупости говориш.
Изтощително .
Ако няма големи последствия, то си е като сезонен грип.
Който,  между другото,  аз не съм хващала от няколко години.
Всичко е в общото състояние на организма, и доколко се справя с борбата.
Много важно, че ти не си карала, аз съм , и имам антитела срещу всички отминали варианти.

# 4 824
Да, наистина има болни. Прави ми впечатление, че се кара на крак, с главоболие и драскне на гърлото. Съответно хората си мислят, че е настинка/хрема/синузит и си ходят навсякъде.

Със сигурност е изтощително. Аз мисля, че си имам постковидни смущения, при все че съм го карала 2 пъти изявено, неваксинирана съм - не се притеснявам да ме агитирате, не съм с нагласа за ваксина. Преди 2-рия Ковид бях дарявала кръв и след седмица се заразих от хирургично отделение, бяха приели пациентка с Ковид (а уж ги тестваха). Та, без да съм сигурна, мисля, че от тогава не мога да си възстановя кръвните показатели и съм с анемия.

# 4 825
Deva, зависи от боледуването. Аз стм боледувала 2 пъти след ваксинация и бустер. Първия път разбрах, защото изгубих мирис. Възстанових се на третия ден, но се самоизолирах до края на седмицата.
Втория път изобщо не разбрах, че е ковид, бяхме на почивка, бях леко неразположена един ден, на път за вкъщи. Мъжът ми се разболя след мен и позитивира теста за ковид. Той също го изкара почти безсимптомно. Никакви последствия и за двамата.
Сега мъжът ми пак е с леко неразположение. Избягва тежко натоварване, но в момента е навън с кучето. Не сме се тествали, не виждам смисъл…

# 4 826
  • Deutschland
От десетина дни всичко живо около мен се оплаква от главоболие. Съседи, колеги, колеги на мъжа ми, познати родители от училището на децата. Застигна ме и мен, главата ме боли отзад, зад едното ухо и горе в слепоочията. Някои са се тествали, ковид било. Някои може ли да ми каже последния вариант как протича? Достатъчно проблеми влача след Омикрон. Благодаря.

# 4 827
Ми тествайте се,  безотговорно е някакси, сеете зарази, може да умрат хора. Ааа, вярно, бе, вече не се умирaше от това.

# 4 828
Лошото е, че даже хора, които знаят, че са болни, с Ковид или друго заразно, си се разнасят напред-назад - работа, градина, училище, магазин. В детските градини родителите взимат бележки, че децата са здрави и се карат с персонала. Тоест правото е на болните, които изпозаразяват здравите. Но ние не сме Япония и мисълта за другия човек не ни е присъща, маска слагаме, за да пазим себе си.

# 4 829
Ами ако сме болни, независимо от какво се изолираме. Точно защото сме отговорни. Дали е ковид, грип, или друго респираторно заболяване, все сеем зараза. Затова си стоим вкъщи докато се възстановим. После още няколко дни с маски и сме ок. Като казвам “вкъщи” нямам предвид буквално да се затворим. Излизаме си, но не сред хора. За щастие, живеем сред природата и не е проблем.
Парацетамол, витамин С.

Общи условия

Активация на акаунт