Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 697
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 555
При Омикрон миналата година сякаш нямаше толкова случаи със загуба на обоняние. Защо сега отново се връща с такава симптоматика Ковид?  Знаят ли се подробности за щама, който върлува сега, защото вече никъде не се говори за Ковид, малко като информационно затъмнение... Снощи гледах новини, наблегна се на грипа и в частност грип А и между другото се спомена в репортажа, че били малко случаите на Ковид...

# 556
И на мен ми прави впечатление, че симптомите сега се припокриват с тези от първите вълни. Две семейства сега го карат и се оплакват от страшно главоболие и мускулни болки. С тези симптоми бяхме април 2021г., май британеца беше тогава.

# 557
Ние нямахме същите като преди. Ноември 2020 всъщност също не съм имала кашлица и сега нямах. Преди бяхме със загуба на обоняние, сега не. Сега бях 2 дена с температура над 39 и имах чувството, че ще умра. Други симптоми освен температурата не съм имала. И запушен нос малко. А мъжът ми имаше кашлица. Бебетата температура над 39 и сополи.

# 558
  • София
Аз изкарах Алфа 2021 и точно така се редуваха симптомите. 3 дни едно, 2 дни нищо, после друго, после пак първото... и така почти месец откарах.
Омикрон не съм карала (освен да е било съвсем безсимптомно). ММ го изкара с 3 - 4 дни температура, болки в мускулите и гърлобол.

# 559
При мен също болката в гърлото беше непоносима, такава не съм имала никога. Всяко преглъщане дори на глътка вода направо ме изгаряше. 2-3 дни по-късно загубих и обоняние, вкус имах. Обонянието още се възстановява. Не знам защо навсякъде говорят, че Омикрон минавал леко. Аз 10 ден още не се чувствам съвсем във форма...

# 560
Наистина болката в гърлото е много специфична при Омикрона. Миналата година, когато се заразих, бях 100% убедена в сутринта, в която се събудих с адските болки в гърлото, че съм с Корона и веднага се потвърди. Този симптом просто няма как да бъде сбъркан.

# 561
Аз нямах изобщо болка в гърлото, мъжът ми също. Може и да не е било омикрон. При нас започна като грип - втрисане, направо цялото тяло ми беше изтръпнало, кожата ме болеше като изгорена, парене в очите, температура до 38. Това първия ден. След това тези симптоми изчезнаха и се появи кашлица и умора. На третия ден получих болка в очните ябълки при движение на очите (същата каквато имах след ваксината Астра Зенека) и вечерта загубих напълно обоняние и вече бях сигурна, че е Ковид. Теста го потвръди. Някъде към 3-ти- - 4-ти ден се появи замайване, заглъхване и туптене в ушите, а кашлицата се влоши.
Обонянието ми се върна бързо, само 5-6 дни нямах и се възстанови на 100%.
За мен този вирус беше много по-различен от всичко, което съм карала досега. Със 7 годишно дете съм т.е последните 5 години тя носи вирус след вирус от детските заведения и изкарах какво ли не без да се влоша. Това беше различно, доста по-гадно и продължително с разнообразна палитра от симптоми. Чак след 20-тия ден се почувствах добре.
И аз не знам от къде идват тия приказки за лекото протичане на омикрон...но може и да не е бил този нашия вариант. И при трима ни беше сериозна кашлица, аз с начална пневмония, ММ с бронхит (доказани на снимки), детето също беше с хрипове на слушалка. Та, имахме си и тримата белодробно засягане в някаква степен. Аз досега никога не бях карала нито бронхит, нито пневмония.

# 562
miamim, Questar, Elizabeth1997, къде са ви изследвали кой вариант на ковид карате?

# 563
Хора, усетите ли първите симптоми започвайте лимонов сок със сода. Много е ефикасно, проф. Кантарджиев го препоръчва многократно. Лимонов сок със съвсем малко вода и малко сода. Тази смес, ако почистите плота с нея ще го дезинфекцирате и няма да остане жив вирус, какво остава за гърлото.
Правите пълна дезинфекция на гърлото. Независимо дали е грип, Ковид или настинка. Спестявате си кашлица и болки в гърлото. Това го чухме от професора още при първите случаи на Ковид и оттогава го прилагаме при първи симптоми и работи безотказно. На който съм го казала също. Може и резенче лимон потопено в сода. За деца сок и за тия, които искат по-лек вариант. Безобидно е, няма да навреди само може да помогне. Вирусите се размножават върху лигавицата на гърлото, а така ги унищожавате локално, дори да остане нещо е толкова малко, че организма по-лесно се справя.

п.п. И поне половин час след сока не пийте и не яжте нищо, за да действа на гърлото.

# 564
  • София
miamim, Questar, Elizabeth1997, къде са ви изследвали кой вариант на ковид карате?
Мен не са ме изследвали за вариант. Когато боледувах все още нямаше Омикрон.
Сега като си прочетох поста виждам, че съм писала Алфа. Грешката е моя, тогава доминиращ беше Делта.

# 565
  • Пловдив
Какъв е вариантът е ясно от периода, когато е се е случило.

# 566
за много болезнено гърло, може да опитате това - https://www.instagram.com/reel/CkvrKjLgzAr/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D
признавам, че бях силно скептична, но също така около 2 минути след като си пуснах капка кръв на показаното място, вече можех да преглъщам нормално, а кратко време след това ми отмина и цялата болка

не при всеки работи, очевидно от коментарите към видеото, но при други - да, не съм изобщо наясно с акупунктурните методи, но ако помагат за болка - нямам против

# 567

След два отрицателни теста за грип А и Б от аптеката, с много търсене мъжът ми намери и си направих два различни теста и за ковид от аптеката. Веднага излязоха положителни. Според ЛЛ в момента се среща само Омикрон. Не съм правила допълнителни изследвания за подвариант и т.н. Честно казано, не виждам и причина, а и последните дни ми беше толкова зле, че не ми беше да обикалям и по лаборатории само заради това. След специфичната болка в гърлото, загубата на обоняние и два положителни теста, макар и домашни, не се и съмнявам, че е ковид...

# 568
  • София
От неделя съм с ковид за първи път. ММ е ден след мен. Децата го довлякоха, но го изкараха толкова леко (като хрема), че не съм се усъмнила. Ние с ММ го караме като много тежка хрема с леко драскане в гърлото и подкашляне. Направих тест защото се усъмних от безсънието, което ме налегна, както и от отеклото око, с което се събудих първата сутрин след като ми се запуши носа.
 Главата ми до вчера беше като балон и все едно ще експлоадира. Болките в синусите - доста неприятни и понеже аз не търпя редувах ибупром синус с терафлу на четири часа. От снощи изведнъж напрежението рязко намаля и днес съм значително по-добре, но изгубих обоняние (мъжа го изгуби още вчера). Не усещам задъхване или умора когато изкачвам стълбите у дома, но усещам световъртеж ако си раздвижа главата по-бързо (ходейки или шетайки) и затова се движа като някоя гейша - бавно и с неподвижна глава.
Вчера имах някакъв прилив на безмислена агресия, гледам че днес съпруга го е обхванала - не знам дали е част от симптоматиката.
Като цяло го усещам като заболяване в главата. Или не съм имала Т или е била много ниска, но съм с 5 от 5 ваксини.

В началото на годината синът ми изкара грип А (доказан с тест), по съвършено друг начин протече и се повлия много бързо от противовирусен препарат.

# 569
  • София
Аз изкарах омикрон миналата година през март. В общи линии това бяха 10-ина много приятни дни за мен. Щраках си с пръсти и гледах филми. Леко ме болеше гърлото, малко хрема и дотам. Обаче от тогава до сега имам чувството, че през месец се разболявам. Само лятото позакрепих положението. Пия някакъв имуностимулатор и това е.

Общи условия

Активация на акаунт