Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 447
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 735
Тръмп беше на терапия с КС, от които има странични ефекти върху съня - невъзможност да заспиш. Може би и затова да е имал Мелатонин. И Фамотидин имаше в терапията си Тръмп.
Понеже аз го пия постоянно, ми беше интересно дали има отношение към КОВИД, или просто за предпазване на стомаха от другите лекарства.
Вики, при твоите проблеми с вените може би е добре да се приема антикоагулант.
Бързо оздравяване! Flowers Four Leaf Clover

# 736
Фамотидинът е и антихистамин, макар основното му действие да е антиацидно. Отдавна излезе информация за действието на антихистамините  при ковид.

https://nauka.offnews.bg/zhivotat/tri-chesto-sreshtani-antihista … tu-vi-161352.html

Цитат
Три често срещани антихистаминови лекарства са ефективни срещу вируса COVID-19 при клетъчно тестване
Установено е, че сред трите лекарства азеластинът потиска вируса SARS-CoV-2 в доза, която е по-малка от количеството, предписвано като назален спрей.
Данните предполагат, че тези три антихистамини могат да действат като нарушават взаимодействията на вируса с АСЕ2 или като се свързват с друг протеин, който може да попречи на вирусната репликация.

Тъй като пандемията на COVID-19 ни притиска, Остроу заявява, че има възможност тези антихистамини да отидат директно на клинични изпитвания при хора, без първо да бъдат тествани върху моделни животини. Такъв е случаят с фамотидин, антихистамин и антиацид, които се подлагат на клинични изпитвания като терапия за тежко болни пациенти с COVID-19.

# 737
Ето прясно от днес, от спешното това ми дадоха. Но аспирин няма. И предния път като бях болна, пак това само че по телефона ми го прочете личната. Питала съм умишлено за тоя аспирин, че ме е страх с тая вена. Казаха да не вземам. То и вената в няма вече де, ама пък другите са там.
Скрит текст:
Instructions from

Covid/flu/rsv
General:
Stay home/isolate yourself.
Continue good hand washing, wear mask when near family member.
Observe social distancing (6 ft apart)
Rest. Sleep (6-8hrs of sleep). Deep breathing/yoga exercises.
Drink plenty of fluids (at least 8 cups of water/fluids a day)
Consider supplements to boost immune system: Vitamin C 500-1000mg a day; Zinc, Vitamin D3
For Fever:
-Acetaminophen 650 mg every 4-6 hrs as needed. If with liver dysfunction history maximum daily limit is 2000mg/day, otherwise 4000 mg/day limit
May use Ibuprofen 400-600mg every 6-8 hours as needed for comfort
For body aches and pain:
-Acetaminophen or topical pain reliever (Bengay, IcyHOt, Lidocaine gel)
For Sore throat: -Supportive care:
Salt water gargles, tea with honey, or teaspoon of honey as needed Chloraseptic spray, lozenges (with zinc or echinacea), Vitamin C Drink plenty of fluids and stay adequately hydrated.
For Cough:
-OTC cough medicine: Delsym or Mucinex, Robitussin -Supportive Care:
Good hand washing is one of the best way to control the spread of germs.
Run a cool mist vaporizer in your room and clean the vaporizer daily.
Sit in a steamy bathroom for about 20 min. when having difficulty breathing to help with cough or congestion.
To decrease inflammation, use the 4 H's. Hydration: drink plenty of fluids. Humidity: use a humidifier at night. Honey: take 2-3 teaspoons a day. Heat: drink a warm cup of tea or broth to sooth a sore throat.
For Sinus congestion:
-Pseudoephedrine or Corcidin HBP (if with hx of HTN) as needed -Nasal saline spray as needed
-Flonase nasal spray (2 sprays/nostril daily) if no glaucoma -Anti-histamine: Loratadine, Cetirizine or Allegra daily as needed
DISCONTINUE HOME QUARANTINE IF:
At least 5 days have passed since patient's symptom onset
AND
Patient has had no fever for at least 24 hours without the use fever reducing medication
AND
Patients other symptoms have improved or resolved (Cough/Shortness of Breath/GI symptoms)

# 738
Къде е Аспирин, къде е Натаспин. И кой изписва противопаразитен препарат при вирус? Щото аз в последните 6 месеца бях доста пъти болна, ама нито веднъж не ми изписаха антибиотик от първия ден. И да, знам, тествала съм се, ама тестовете ми бяха отрицателни, че и децата тествах даже.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 23:49 от brumm

# 739
Натаспин не е противопаразитен препарат. Бъркаш с друго лекарство.
Не е и Аспирин, но е алтернатива, за хора, които не могат да приемат Аспирин.

# 740
Да, вероятно с Нистатин.

# 741
vici75, разширените вени и склонността към тромбоза са различно нещо. така, че не се притеснявай за вената, че е оперирана.

ПС Те голямо лечение правят при вас в спешните кабинети - дават листовка, оправяй се сам. Ако имало анамнеза за това , или онова, пациента сам да си назначава дозата и да си съобразява лекарствата. Ама, че всяко лечение е индивидуално, според състоянието и заболяванията на всеки и, че това го преценява лекар, няма значение. Тази листовка  сякаш са я преписали от тази тема, нищо по-различно и индивидуално.
Всъщност повечето хора минават ковид леко и наистина нямат нужда от друго лечение.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 01:09 от Diorela

# 742
Фиброзима нямаше ли и той антикуагулантно действие, защото помня и той често го изписяаха

# 743
Diorela така сме. За втори път лепнах ковид отгоре на двете ваксини и най-новия бустер. Дано минава бързо, ама май пак почвам сухата кашлица. Тъкмо се пооправих от предния ковид и се канех да спирам монтелукаста. Но няма да е. Доста се разкашлях до края на деня. Направо ги виждам нещата на къде отиват. Ама за сега да оправя температурата.  После ще се чудя за кашлицата.

# 744
Вики, как мина нощта? Спадна ли Т?
На мен ми харесва вашия протокол. Много подробно е написано всичко, не само рецепта за лекарства.
Също така Парацетамол го дават в по-висока доза - 650. При нас е до 500, поне аз не знам за по-висока доза.

# 745
  • София
Фиброзима нямаше ли и той антикуагулантно действие, защото помня и той често го изписяаха
Фиброзим след бронхит, заради белия дроб.

# 746
И той май е за разнасяне на сраствания, които се образуват след възпалителни процеси в белия дроб.

# 747
  • София
Мелатонинът и антистенокардинът индуцират производство на интерферон.
Това ще рече, че е добре, да? Доколкото, ако правилно съм запознат, интерферона действа противовирусно?

# 748
Натаспин не е противопаразитен препарат. Бъркаш с друго лекарство.
Не е и Аспирин, но е алтернатива, за хора, които не могат да приемат Аспирин.
Натаспинът дори не е лекарство, а съдържа ензим, получен при ферментацията на соя и е полезно нещо. Но трябва да се пие по-дълго, за да има наистина ефект.

# 749
Не само противовирусно. Мисля, че и при онкоболни има много добър ефект интерферонът.

Общи условия

Активация на акаунт