Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 324 732
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Те нашите лекари имат ясновидски способности и знаят без тест какво ти е. Аз няколко дена си се лекувах в къщи от ангина и чак когато ми изчезна обонянието се оказа, че то не било ангина.
За сметка на това предната година имах бронхит и теста беше отрицателен, но личната много настояваше, че е Ковид.

# 151
Здравейте, моля Ви споделете с какви капки пресякохте хремата. 8 ден, вместо да минава се засилва.  До сега е пръскано  Ксилометазолин и от днес Муканазал.

# 152
Аз съм с ларингит,отначало ми се изгуби гласа. Кашлицата продължава втора седмица и не се повлиява от изписаните лекарства. Доста болни колеги има със кашлица без хрема и без температура. Не зная какъв вирус има сега,но е ужасен.
Има много неприятен бронхит с лоша кашлица, продължаващ дълго. ММ вече месец се влачи, пи 2 АБ, куп лекарства за кашлица, няма минаване. Синът също.

ПС За тези, които искат болните да си стоят в къщи, ЛЛ даде на ММ само 2 дни болничен в началото. Дори след 10 дни, когато вися няколко часа в поликлиниката за преглед , снимка и т.н., не му даде болничен дори за деня на прегледа. Това са му единствените 2 дни болничен за цялата година. Та такива са възможностите болен човек да си стои в къщи.

# 153
И аз щях да питам в коя фирма са ок да си седя вкъщи по няколко дни при всеки симптом на лека настинка, да взема да кандидатствам.
Принципно в държавния сектор.

# 154
Аз разбрах случайно, че съм болна.
Трябваше да ходи да Кръщене на едно дете. Предишния ден ми се загуби гласа и нищо повече. ММ ми вика, абе направи един тест, ще ходим на събитие с доста хора. И хоп: положителен! Нямах никакви други симптоми, няма гърлобол, хрема, кашлица, температура, нищо. След 5 дена отрицателен тест. Чак тогава ми започна една хрема с течящ нос и паднал глас, която влача вече трета седмица и не ми минава.
9Дайте идеи как да се отърва от нея.

# 155
Ако е така, това значи, че само си мислим, че не сме с ковид.

# 156
Сблъсках се челно с коронавируса преди около 2 месеца. Прекарах го вкъщи, на крак, вършейки обичайните си дейности. Имах висока температура, около 38, която контолирах с по 2 хапчета аспирин. Вземах и някакви други лекарства, предписани от личния лекар. Най- неприятното беше 4 дни ужасни болки в гърлото. Общо- взето, за мен премина като малко по-  тежка форма на грип. Изкарах го без да се ваксинирам и нямам и намерение да го правя в бъдеще.

# 157
  • Germany
Муконазал ползваме ние за хремата. На мен още ми се запушва носа  - 10ти ден от 1ви симптоми, 7-8 от както имам хрема.

# 158
Позната е болна от няколко дни. В четвъртък отрицателен тест, в петък вече леко завишена температура и ЛЛ, който вероятно е от ясновидците, категорично отсякъл, че не е ковид - имало и други вируси, за три дни щяло да й мине. Но пък изписал антибиотик + една торба бонбонки за смучене и чудодейни спрейове за нос с морска и сребърна вода. Днес вече положителен тест с ярка втора черта. Температурата е още по-висока, кашлицата става все по-дълбока и изобщо не изглежда като да й мине след три дни. Та дотук с мантрата как ЛЛ разпознават безпогрешно ковид. И да, има и други вируси, но има и много ковид.

# 159
И аз щях да питам в коя фирма са ок да си седя вкъщи по няколко дни при всеки симптом на лека настинка, да взема да кандидатствам.
Принципно в държавния сектор.
Ами, митове и легенди. Дори и там няма кой да изтърпи подобно нещо.

# 160
Моми4ета, нормално ли е да има подут лимфен възел под ми6ницата 9 месеца след прекаран средно тежък ковид, миналата седмица правих ехография на мле4ни жлези и се видя лимфен възел в едната подни6ница 20/6мм с нормална ехоструктура, докторката каза 4е вси4ко ев наред и се 4удех дали е от ковида

# 161
Моми4ета, нормално ли е да има подут лимфен възел под ми6ницата 9 месеца след прекаран средно тежък ковид, миналата седмица правих ехография на мле4ни жлези и се видя лимфен възел в едната подни6ница 20/6мм с нормална ехоструктура, докторката каза 4е вси4ко ев наред и се 4удех дали е от ковида
А случайно да сте си слагала ваксина за ковид на тази ръка?

# 162
  • София
Това за ЛЛ, които не дават болнични ме изненада неприятно. Хубава работа, да не би да имат някакъв лимит при тях? И при положение, че човек почти не е ползвал през годината какъв им е проблема да дадат един за 5 -7 дни. Ясно е, че този човек не злоупотребява.
За държавния сектор не съм запозната, но аз съм в частния и не са ми правили проблем за болничен. Тук явно от работодателя зависи.

# 163
А случайно да сте си слагала ваксина за ковид на тази ръка?
Не, нямам ваксина, преболедувах ковид средно тежко около 20 дни, направих и пневмония, те за колко време се разнасят тезо възли , 9 месеца много време ли е

# 164
Такива, постоянно болни/настинали, не виждам около мен. За други случаи се ползват болнични и не съм чула някой да се оплаче, че неговият ЛЛ не му дава болничен и се налага да идва болен. Има хора, преди пандемията, умишлено не искаха да вземат болнични и се самолекуваха, за да не им се намали заплатата. Знаем, че първите 3 дни са 70%, следващите - 80. Ако имаш бонуси, обвързани с работни дни, или резултати, също падат. Но това няма нищо общо с ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт