Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса? - Тема 2

• 325 101
  • 5 089
  •   1
Отговори
# 1 965
Лл за съжаление нито си вдига тела нито гледа вайбъра.сама си назначих иновирон, доволна съм, д и цинк също. Сега направих по тел консултация с детски лекар , каза че до 1 седм тр да отмине това изпотяване,  не спомена за пневмония....ще гледаме положението

# 1 966
Здравейте,  с ковид съм от 6 дни, направих си 2 дом . теста. Имах 38.4 два дни , главоболие и отпадналост. Сега всичко е по-добре с изключение на нощното изпотяване, всяка вечер сменям по 5,6 блузки.почти не спя. Моля за съвет, ако на някой му се е случвало, как да го преборя това. Основно по гърдите и гърба, нямам темп,  мн леко покашляне.
Аз изкарах ковид така през м. март. Болно гърло и много изпотяване за седмица някъде. Сменях си блузите и в един момент ми мина. Не съм се изследвала за пневмония, но пък не пречи да го направите.
Ако изпотяването е само седмица или има температура изпотяването е ясно, от температурата е, но ако няма никаква температура  ....... дали не се влачи една инфекция в дробовете дълго време и после дори организма да е успял да се справи без медикаменти да няма фиброза на белите дробове, при която белодробната тъкан е заменена със съединителна. Може да е нещо безобидно, но може и да не е.

# 1 967
Пак се появиха " лекари" и раздават щедро диагнози и лечение.
Хора като ЛЛ не си вдига телефона отивате при него лично. Как се лекувате по форуми не разбирам?

# 1 968
Бих отишла, но в момента няма да мога чакам 2 часа права , затова му писах и звънях

# 1 969
Моя приятелка е с такова изпотяване, месец след някаква настинка, не е правила тест. Сега се лекува от пулмолог, на база снимка, заключението е пневмония след КОВИД.
Явно и при леко протичане няма гаранция за пост пневмония.

# 1 970
Пак се появиха " лекари" и раздават щедро диагнози и лечение.
Хора като ЛЛ не си вдига телефона отивате при него лично. Как се лекувате по форуми не разбирам?
Никой не се изживява, като лекар, а споделяме собствения си опит в подобни ситуации с желанието да сме полезни на хора с проблем.
Много пъти при някакъв  здравословен проблем съм  намирала тук във форума отговор на проблемите си и затова с желание споделих своя опит с надежда някой да има полза от това.
Но щом това се определя, като някаква пенкилерщина и може да е опасна за здравето на другите ще се въздържам от това.
Пожелавам ви крепко здраве. Simple Smile

# 1 971
sineva 1
не съм цитирала твой пост, за да се припознаваш, че е насочен към теб.
Да, форума е много полезен.

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 15:07 от Пролетно цвете

# 1 972
За мен също форумът е много полезен, затова благодаря на включилите се по въпроса ми, а наистина е ненужно да се правят каквито и да е квалификации, всеки пише с цел да помогне

# 1 973
sineva 1
не съм цитирала твой пост, за да се припознаваш, че е насочен към теб.
Да, форума е много полезен.
Реших, че и мен визираш, защото бях активна тия дни по темата. С едно съм съгласна, ние не сме лекари и можем само да споделим своя опит, но диагнози няма как да поставяме и ако нещата зазляват е по-добре да се посети специалист.
Здравето е много важно и не трябва да се неглижира.

# 1 974
На някой да му е ставало лошо, прималяване и диария от време на време, без други симптоми при Ковид?

# 1 975
Шести ден с ковид си е още в хода на заболяването, не е чудно, че има изпотяване. Дайте време на организма да се отърве от нашественика. Ако след две-три седмици още не е отминало това, не е лошо да се посети пулмолог или поне ЛЛ.

# 1 976
  • Terra incognita
При първия ми Ковид ми ставаше лошо, прималяване и някакви кризи, не мога да го обясня. Лягам и имам чувството, че умирам, изтръпва ми всичко, сърцето ми бие лудо и ми е ужасно лошо. Особено след елементарна физическа дейност като изкачване на стълби или леко ходене.  
На някой да му е ставало лошо, прималяване и диария от време на време, без други симптоми при Ковид?

# 1 977
Направих снимка и кръвни, няма пневмония, явно тр време да се стабилизира организма

# 1 978
  • София
Имаше една жена от Германия, която е осведомена за корона щамовете. Интересува ме кой е доминантният щам в Германия в момента, защото моят настоящ ковид е с тамошен произход, по-специално BW. Бях решила да се буствам с новата ваксина, но ако карам същия вариант, няма да има смисъл.

# 1 979
Мьос е компетентната съфофумка от Германия.

Общи условия

Активация на акаунт